- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kazandırmak az kalır ihya etti.
Şahit olmasam millet sallıyor derim.
3 ay önce 365 e aldığı arabayı gözümün önünde 495 e sattı arkadaş.
Al/Satçılara kazandırıyor olabilir ama araba ya da motoru binelim gezelim, ihtiyacımız var şeklinde alınca kazandırmış sayılmıyor. Bir buçuk yıl önce 180bin'e aldığım clio bugün 400bin'e satılır ama hiç de kar ettim gibi bakmıyorum, arabayı değiştirmeye kalksam bu arabayı satıp üzerine eklemem gereken miktar da aşırı yükseldi çünkü, demek ki zarardayım.
Motor konusu daha da feci, benim xmax'ı satsam tamam yi para eder ama yerine alacağım motor için de üzerine çok para eklemem gerekir, bayilerde motor yok zaten, yine zarardayım. Sarı siteden baktığmda benim xmax gibiler 125bin liralardan fiyatlar var, 125bin lira 5800 euro eder, 2016 sonunda xmaxı sıfır alırken 4800 euro ediyordu o zamanki fiyatı ve rahat rahat alabiliyordum, şimdi fiyatı yükseldi diye karda değilim çünkü sıfır motor yok, olanlar da çok çok pahalı, aradaki fark yine çok büyüdü.
Bir de araçların yalnızca fiyatları artıyor diye sevinmeyelim, parça fiyatları da aşırı artıyor, haliyle satmaya niyeti olmayıp kullananların da zararına, bakım ücretleri arttı, bir şey bozulsa masraf arttı, kaza yapsak en ufak kırılan parça kim kaç para oldu haliyle kasko fiyatları da arttı. her türlü zarardayız, bir tek maaşlarımız o düzeyde artmadı.