Kotu Hava kosullarinda Motosiklet Kullaniyor musunuz?

Kötü Hava Koşullarında Motosiklet Kullanıyormusunuz?

• Yağmur demem Çamur demem ama Karda da binmem.

Oy: 596 31.0%
  • Karda bile binerim , kayakçılarla yarışırım.

Oy: 291 15.1%
  • Sabunmuyum eriyeyim yağmurda da binerim

Oy: 197 10.2%
  • Hava sıcak olsun yağmurda da karda da :) binerim

Oy: 144 7.5%
  • Yağmurda binmem 1 haftalık hava durumunu takip ederim

Oy: 279 14.5%
  • Tatlı su motorcusuyum kuru zeminin hastasıyım

Oy: 416 21.6%

• Kullanılan toplam oy
    1,923

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İşleyen demir pas tutmaz, bu sebeple benim için en az 15 günde bir 100km mecburi.

Motoru silika jel ile kışın saklama şansım olsa binmezdim, ama üzerindeki rutubeti atmak için geriye kalan tek alternatif ısıtmak, bunun içinde binmek şart.

Bugün 100km'sini yaptı yavrucak, bende iliklerime kadar dondum:p

Kar olmadığı her koşulda binerim, ancak istanbul yolları çok kirli, çamurdan motor gözükmüyor.... :p

kar olmadıkça kullanırım hatta bi keresnde hafif kardada kullandm ama yerler tutmamıştı tabi:p

Burada hava sıcaklığı eksileri gorunce motor dışarıda duruyorsa telli fren ve gaz tertibatları donuyor.. Benim frenler hidrolik olduğu için tamam ama geçen akşam gaz teli - gaz kütüğü komple dondu. Bu yüzden eve rolantide çalışır motoru iterek gitmek zorunda kaldım.
Ama kar ve buz sözkonusu ise iş ip cambazlığına dönüyor, kar tuttu mu motor yatar dinlenir.. Aksi takdirde kaza kacınılmaz olur!

yağmur camur kar rüzğar...hiş bişey engel olamaz benim motosiklete binmeme.....yeterki binmek isteyeyim...bilmem neden ama kuryelik yaparken özellikle uzak mesafelere gitmek isterdim yağmurla birlikte..zevk meselesi mi dersiniz delilikmi dersiniz bilmem......

özellikle karlı havalarda motor kullanmayı çok seviyorum bana kalsa hergün kar olsun eğer karda motor kullanabiliyosanız heryerde kullanırsınız:cat:

istanbulda geçen hafta yağan karda bile otobandan işe gittim geldim, çok yağıyordu yerlerde kayıyordu, ani frene maruz kalmamak çok büyük ustalıktır

one

asfalt soguk lastikler iyi tutmuyor yolu,kışın pek binmemek gerek aslında ama dayanamıyor insan :)

Arkadaşlar ben de Ankara'da gazete dağtımı yapıyorum.Soğuk hava da kullanmak istemesem de mecburen kullanıyoruz. Büyük kolaylık ama geçenlerde buzlanmanın olduğu yolda gazı iyi ayarlayamayınca yeri öptüm.Çok dikkatli olmak lazım bu havalar da

Kar olmadığı her koşulda binerim, ancak istanbul yolları çok kirli, çamurdan motor gözükmüyor.... :p

dostum çok doğru söylüyorsun
yollar çamur yüzünden buz tutmuş gibi kayıyor. yol kuru ama lastikler çamurdan yola tutunamıyor.

geçen yaz sadece güzel havalarda binerim diye hesaplıyordum ama işe motorla gittiğim için pekde sorun olmadığını gördüm ...

kar olmasın daha doğrusu yollar kaymasın her koşulda binerim ...

motorum olsa kar hariç binerim:cat:
karda da binerim de trafiğe çıkmam çünkü daha okula giderken 11 tane kaza gördüm:queen:birinde yokuşta 7 araba birbirine girmişti.10-15 metre arkalarında da 2 araba birbirine girmişti.bi de tam bizim okulun yanında 2 araba birbirine girmişti.:queen:

buzlanma olmadığı müddetçe,tüm hava koşullarında biniyorum.

Son düzenleme:
En son kar deneyimimden sonra hayır. Sabahında birşey yoktu, akşama kar yağdı, mecbur motosikleti eve götürmem gerekti, 2 sefer yolda yan yatırdım, Allahtan koruma demiri var. Soğuk veya yağmur olması önemli değil. Kar oldu mu oyun bozuluyor.

havalar soğuk veya sıcak farketmez yeterki yağmur çamur kar olmasın yeter birde giittiğim yol güzel asfalt olsun bu hafta sonu yine bebeğimle gezmeye çıkacağım enfazla 75 80 km falan bir yol yapmayı düşünüyorum bakalım nasıl çalıştıracağım iki hafta oldu hiç binemedim çalıştıramadımda işşallah çalışır

Karda bile bindim hatta geçen hafta Delmece yaylasına gittik ama son derece riskli, tavsiye etmem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar