Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kotu Hava kosullarinda Motosiklet Kullaniyor musunuz?
Her hava şartında bisiklet antrenmanları yapardım. Motora binmekte ne var giyinip kuşanıp atıcaksın kendini özgürce. Çamurda çok zevkli, karda, yağmurda. İki teker heryerde özgürlük demek neden kendimi kısıtlayayım.
2 hafta önce yağan karda, sabah işe geldim hava güzeldi akşama kar ile çıktık. Cruiser ile karda gidilmeyeceğini anladım, ağır motosiklet karda gitmiyor, Allahtan ön koruma barları tam yatmasını engelliyor. Yoldan biri ittirmese cıkmayacak olduğu yerden
donuna kadar yagmuru yiyince ve ruzgarda vurunca motorun ustunde fıncancı katırı gıbı tıtrerken bu son olsun dedim bidaha hava bulutlu bıle olsa binersem diye kendıme soz verdim iyi de ettim 10 dakkalık sefanın 2 hafta cefası oluyor bide o halde depo derin dondurucudan farksız oluyor
Motoruna gore değişir herhalde SS yada Crouserle karda zor olsada croos yada enduro tarzı sağlam lastikli motorla binirlirdi herhalde ama ben karda binmezdim onun dışında her koşulda binerdim herhalde çoçukken hatırlıyorum karda bisiklet sürmeye calışmıştım pek paşarılı olamamıştım
Karda da bineceğim ama beceremiyorum.Ne yaparsam yapayım lastiğin kaymasına engel olamıyorum yatırıyorum motoru.Bu yüzden bir tek karda binmiyorum motora.Yoksa yağmur çamur soğuk vız geliyor.
Soğuktan koruyacak elbiselerim olmadığı ve şu an için alacak durumum olmadığı için kullanamıyorum.Zaten de pek sevmem kötü havalarda motosiklet kullanmayı.
Saygılar...:cherry:
Yollarda kar olmadığı müddetçe ben de motorumla yollardayım.
Yağmurda binmem diyenler bir gün mutlaka gittiğiniz bir yerden dönüşte yağmura yakalanacaksınız. İşte o zaman tecrübesizliğiniz ve hatta donanımsızlığınız başınıza dert açacak...
Bir yağmurluk ve kaliteli lastik yeter...
Biraz dikkatli kullanmak ve sert hareketlerden kaçınmakla sizde bir 'All Season Rider' olabilirsiniz.
Yerler buzlu olmadıktan sonra bence sorun yok. Hani derler ya kötü hava yoktur kötü ekipman vardır. Çizmesinden maskesine kadar herşeyiniz tamamsa neden binilmesin? emrahkucukgirgin'in dediği gibi yağmurdan sürekli kaçmak pek olanaklı değil. Bu durumda doğu karadeniz bölgesinde ikamet eden bir motorcu neredeyse hiç binemez motoruna...