Korunmak için sadece kask yeterli mi?

çok kötü olmus be elleri parcalanmıs resmen :( kask kafasındanmı cıktı ne oldu acaba yüzü bi felaket olmus

korunmak ıcın sadece kask yeterlımı dıosunuz ama dun surucu kursunun scooter ustunde egıtım vardı ona gıttım koca sürücü kursunda 1 KASK yoq mecburen KASKSIZ surdum....

Ne dedin ne dedin????? :pr: :pr:

Aldıkları paralarla ne halt ediyor bu hergeleler..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
çok kötü olmus be elleri parcalanmıs resmen :( kask kafasındanmı cıktı ne oldu acaba yüzü bi felaket olmus

korunmak ıcın sadece kask yeterlımı dıosunuz ama dun surucu kursunun scooter ustunde egıtım vardı ona gıttım koca sürücü kursunda 1 KASK yoq mecburen KASKSIZ surdum....

yuh diyorum başkada bir şey demiyorum, kask'sız binmeyi reddet, sana eğitimlerde kask temin etme zorunlulukları var.

Bu arada hangi kurs bu? başkalarının bu soruna maruz kalmaması için belirtmende fayda var.

(Ayrıca konu için teşekkür eden herkese ben teşekkür ederim, motosiklet hakkında ne biliyorsam bu siteden öğrendim zaman zaman da beni buraya faydam olabiliyorsa ne mutlu bana)

Yüksek hızdaki kazalarda kaskınız bile parçalanabilir, korumanın hiçbir önemi kalmıyor. Ama kazaların çoğunun orta-düşük hızlarda olduğunu düşünürsek doku kayıplarını minimuma indirirsiniz, dirsek, topuk, omuz gibi çıkıntı noktaları koruma altına alırsınız. Bırakın montu, eldiveni botumu bile giymeden 10 km öteye bile gitmem, neden mi, yakın zamanda kaza yapan arkadaşım bot giymediği için aşil tendonunda oluşan kesik nedeniyle 1 ay yatağa mahkum. Bakın kırık,çıkık demiyorum, sadece önemli bir noktada oluşan ufak bir kesik.

yuh diyorum başkada bir şey demiyorum, kask'sız binmeyi reddet, sana eğitimlerde kask temin etme zorunlulukları var.

Bu arada hangi kurs bu? başkalarının bu soruna maruz kalmaması için belirtmende fayda var.

walla sürücü kursuna para vermedım. para verıp kayıt olsaydım kaskımı ısterdım ama para vermedıgım halde ıstersem yüzsüzlük olur bu arada kurs ''tay'' sürücü kursu.
sürücü kursu bıle boyle yaparsa motosiklete binen ınsanların kasksız gezmesıne sasırmamak lazım

(eyong);;;Çünkü çok sıcak tutuyor, yazlık pantolonlarda var ama kot kadar rahat değil :)

abıcım lutfu kırdardakı son fuarda bır standda hem kot hemde motor korumaları(dızlık)eklenmıs bır pantolon gormustum haberın olsun...

kaza ıcınde gercekten cok fecı bır hala gelmıs adamyaa

abi o ne öyle ya valla midem kalktı ya allahım vermesin kimseye ne acı bir durum ya aslfalt yanığı çok acır ya dikkat arkadaşlar ve güvenlik mutlaka

İyi kaza yapmış. Yerdende sanırım motosikleti 200ft yükselmiş. Kendide 146ft.
Korumanın en başında Kask geliyor. Fakat görüldüğü üzere herşey açık durumda vidyoda.
Yerde 3-5 kere sürüklendim. Yanık ve sıyrılmaların acısını iyi bilirim.

iyi bir konuya deyinmişsin tebrikler motorun üstünde neremizi korusak bizim için iyi olur allah korusun bir kaza anında neremize ne olacağı beli deyil onun için iyi korunmamız lazım saygılar.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Her4 an hazırlıklı olmak ve korumalar tam olmalı... Videoyu içim ürpererek ısrarla sonuna kadar seyrettim....:cat:

Moderatör (forrap)
Aye çok önemli bir konuya dikkati çekmişsin.İnan çok iyi yaptın bu konuyu açmakla...
Çok teşekkürler..
Bu konunun faydalı olduğunu düşünüyorum.
Ve bir söz var ya bizim aramızda çok yaygın "hızlı yaşa genç öl,cesedin yakışıklı olsun" diye..
İşte bu çok yanlış bence,bir insan hızlı yaşamasına rağmen çok yaşayabilir,asıl önemli olan konu hayatı dolu dolu ve uzun yaşamaktır.Cesedinin yakışıklı olması,toprak altındaki kurtlar için pek önemli gelmiyor bana.
Korumaların tamamı ve mantık şart.Eksik mantık ve eksik koruma bir araya geldiğinde maalesef ki ancak ve ancak bu tutkudan insanı soğutabilir,ötesi olmaz..
Tehlikeli bir tutkunun bağımlılarıyız,tek yardımcımız korumalar.Eğer biz onları da yok sayarsak geriye maalesef ki hiçbirşey kalmıyor.

yuuhh be adama bindiği motora bak bide neyine güveniyosa sadece kask takmış.gerçekten çok salakmış.bende race motor olsa kesin tulum alırdım.şimdilik scooter kullanıyorum.alırken ilk motorumdu ve tecrübem yoktu.alırken 200 ytl verip sağlam bi kask aldım :) (çoğu kişi şaşkınlıkla karşılasada) sonra mont ve eldiven,en son dizlik aldım.ama al al bitmiyor.çok eksiğim var çoookk.peki ben eksiğim var diye düşünürken bunlarada sahip olmayan ve almayan arkadaşlar nelerine güvenipte korumasız gezebiliyolar şaşıyorum.daha bu akşam yağmurda bir arkadaş gördüm korumayı bırakın kaskı bile yok:farao: be adam korumayı bıraktım yüzündemi üşümüyor o şekilde nasıl kullanıyolar hayretler içindeyim.ben daha vizörü açamıytorum soğuk geliyor diye.neyse sözlerimi şununla bitireyim "KORUMA ŞART"

Geçenlerde biri soruyordu; "bu site ne iş yapar? siz ne ayaksınız bakem?" diye.

bu işi yapar işte.
uyarır, uyandırır, bilgilendirir, anlatır, öğretir, bulur, buluşturur, yedirir, içirir, doyurur, ağlatır, güldürür, üzer, sevindirir, gezdirir, tozdurur, vs... vs...

bu tür ikazlar olmasaydı, "hurraaaa" nidalarıyla, malak gibi koşarak gidip, motor alan, karşısına çıkan ilk duvara, direğe, arabaya, ineğe, tabelaya, yayaya, vs. toslayan çok olurdu. :bounce:

ehliyetten, korumadan, kasktan, kanundan, nizamdan bi haber nice gençlik yiter giderdi.

bazen, "sana laf yetiştiremedim, uyuz oldum. vereceğim adrese gel seni bi döveyim" kabilinden mesajlar yazan dengesizler de çıkıyor ama, büyük şeerde o kadarı da olacak tabii ki. :p

EĞİTİM ŞART :wiinkk:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
daha bu akşam yağmurda bir arkadaş gördüm korumayı bırakın kaskı bile yok:farao: be adam korumayı bıraktım yüzündemi üşümüyor o şekilde nasıl kullanıyolar hayretler içindeyim.ben daha vizörü açamıytorum soğuk geliyor diye.neyse sözlerimi şununla bitireyim "KORUMA ŞART"

İnanır mısın bende ne zaman kasksız birini görsem aynen bu lafı sarfediyorum, hadi yazın neyse de kışın akıl mantık erdirmek mümkün değil.

Acaba diyorum bunlar radyasyona maruz kaldıda form mu değiştirdi, bir tek ben mi üşüyorum...:cat:

(Ayrıca konu için teşekkür eden herkese ben teşekkür ederim, motosiklet hakkında ne biliyorsam bu siteden öğrendim zaman zaman da benim buraya faydam olabiliyorsa ne mutlu bana)
:cat:

belki kaski da bedenine uygun degildi.. o yuzden yuzu de hasar gormus olabilir.

ben de bi defa suruklendim motorumla. aklimi deniyodum sahil yolunda:) arkada arac var mi die baktim, ufukta bi tane bile yoktu.etrafta kimsecikler de yoktu. hareketi denedim ve yere kapak oldum:D 5-6 metre suruklendim sanirim. ben de takla falan attim. kendi hızım kesilir kesilmez ayaga kalktigimda ikinci arac yanimdan gecmisti.. motosiklet sag seridin ortasinda oolecene yatiodu. resmen motorun altina bir dizimi sokup kaldirdim yafrumu.. iyaaaaa... falan die baariom bu arada guc almak icin:))
neyse ki bende hic hasar yoktu.. montumun dirsek kısmında sıyrık, cep kisminda (telefonum vardi) yirtik vardi. kaskimin bir yani cizildi, dizliklerimin ikisinde de ciddi sıyrıklar vardi. koruma olmasaydi(ve koruma bedenime uygun-kaliteli bise olmasaydi), kanlar icinde kalkabilirdim. belki beyin sarsintisi, vs vs...

koruma ONEMLI !!! bir de yedek parca tasimak onemli. benim yanimda ingiliz anahtariyla yedek debriyaj maneti vardi. lazim olabilir die almistim:) hehe.

(ama, trafigin olmadigi bi yerde ful korumayla kaymak, roller coaster tadi verirdi eminim:D)

Son düzenleme:
çok kötü olmuş valla, parmaklar hep eriyor ilk önce ,eldivende takmak lazım aslında, tam koruma mutlaka çok iyi ama,hangimiz tam koruma kullanıyoruzki???

ben acemiyim halen motor sürmek konusunda full koruma çıkmaya bile korkuyorum artık izletmeyin bana böyle vidyolar tırsıyorum daha 30km üstüne çıkmadım ama 2 viteste bana arabayla 200 gidiyomuşum gibi geliyo çok korkuyorummmmm :):pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar