Korunmak için sadece kask yeterli mi?

Şekil 1-a'da görüldüğü üzere yeterli değil.

Bu arada kaçırdığı tabela "hız limiti" değil, "yol kapalı" tabelası.İlgililere duyrulur:queen:

Hemen şunu da eklemeliyiz, bu genç adam çok ucuz atlatmış. Herifte hemen hemen hiçbir şey yok. O kadar üzülmeyin, genellikle bu kadar basit yaralarla gelmiyorlar !!!

Benden önce geçen onu tanıyan arkadaşlar durup geçmiş olsun demişler sadece, ben adamı benim motora atıp acile getirdim. Ne vefasızlık...

bu iki yazıya diyecek hiç bişey bulamıyorummm

sürücü kurslarının kask verip vermemesi bence çok önemli değil.
Verse bile kafanıza uyan kaskı nasıl denk getireceksiniz, kafanıza uyan derken kafanızın içine sığdığı her kask uygun değildir....

kimsenin kaskını takmam, kaskımı da başkasının takmasını istemem, ayakkabı gibi bişi bu, başkasının ayakkabısını giymek ne kadar rahatsız edici ise kask için de aynı şey geçerlidir. Kurslardaki kaskı düşünebiliyor musunuz, bi sürü kişi takıyo, kaskın için öksürüyor, hapşırıyor, nefes alıp veriyor, ıyyyyyyyk o kaskı takmak mı ? cık cık cık

http://www.uzmantv.com/motorcunun-kaski-nasil-olmali

Geçenlerde biri soruyordu; "bu site ne iş yapar? siz ne ayaksınız bakem?" diye.

bu işi yapar işte.
uyarır, uyandırır, bilgilendirir, anlatır, öğretir, bulur, buluşturur, yedirir, içirir, doyurur, ağlatır, güldürür, üzer, sevindirir, gezdirir, tozdurur, vs... vs...

bu tür ikazlar olmasaydı, "hurraaaa" nidalarıyla, malak gibi koşarak gidip, motor alan, karşısına çıkan ilk duvara, direğe, arabaya, ineğe, tabelaya, yayaya, vs. toslayan çok olurdu. :bounce:

ehliyetten, korumadan, kasktan, kanundan, nizamdan bi haber nice gençlik yiter giderdi.

bazen, "sana laf yetiştiremedim, uyuz oldum. vereceğim adrese gel seni bi döveyim" kabilinden mesajlar yazan dengesizler de çıkıyor ama, büyük şeerde o kadarı da olacak tabii ki. :p

EĞİTİM ŞART :wiinkk:

İşte bunu anlatmak için o kadar dil döktük geçen gün..... :cat:

Gönül isterdi ki ülkemdeki motorcu camiasının tamamına yakın büyük çoğunluğu,mootoruna ve ona harcadığı aksesuar miktarının 3 te birini
korumaları ve güvenlik ekipmanlarına ayırsaydı.
Ama şimdiki durum nedir,kot montla 5 derecede binip,yasak savan
kaskını da dirseğine takarak ama akrapoviç i ile övünmek için ise
en kalabalık caddelerde milletin kafasını şişiren ve bunu milli bir görev
edasıyla yapan arabesk bir zihniyet almış başını gitmiş.
Kimsenin ceketinin korumasıyla veya darbe faktörüm şudur diye övündü
ğünü duydunuz mu..........

murat ilk başta yatakta oturmuş bir hatun zannettim vide başlamadan önceki önizleme resminden :p Ve aklıma önce "korunmak için sadece kask yetmez :queen: " geldi :p
videoyu izledikten sonra farkettim ki olay geyik değil gayet ciddi bir mevzuymuş.Kötü oldum izlerken.Ve farkettimki yazın sıcaklayıp terleyince çektiğimiz eziyet bunu yanında hiç birşey ..

40°C sıcakta bile bot, mont, pantalon, kask ve eldivenle full koruma dolaştım. ....çımdan alevler çıka çıka dolaştım, ne yapayım. Daha sonra alev çıkmasından iyidir. :queen: Değmez bence riske girmeye... yada benim canım çok tatlı bilemem. Giyiyorum işte, etrafıma bakıyorum da, benden başka yaprak dolması gibi dolaşan da yok be kardeşim. :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mont yetmio üstüne bide yağmurluk giyiyorum hava almamak için :queen: Ayrıca bu adamın motor felan yanmış herhalde yoksa bu kadar yanık nasıl olacak : Vucutta bu kadar yanık oluşması ortaköyde çukura düşmek gibi bişi :D yani %1 ihtimal var :cherry:

ya bişey merak ediyom kayıyosun ya motor seni eziyor mu yoksa sen altında kalmayacak şekilde mi kayıyor:silent:

Korunmak için kask tek başına kesinlikle yetmez.Dün hafif bir kaza atlattım.Eğer ful korumam olmasaydı, herhalde şu an farklı yerde olurdum.Allah'a şükür çok hafif ağrılarla atlattım.

Korunmak için kask tabiki yeterli değil. Çünkü düşme sırasında motorcuyla yer arasında birbirine teması engelleyecek hiçbir şey yok:) Yalnız en büyük tedbir; süratli gitmemek. 200 km civarı süratlerde düştün ya da çarptın mı? hayatta kalma şansın yok denecek kadar az. Hiçbir koruma objesi, insanı aklı kadar koruyamaz:)

Korunmak için kask tabiki yeterli değil. Çünkü düşme sırasında motorcuyla yer arasında birbirine teması engelleyecek hiçbir şey yok:) Yalnız en büyük tedbir; süratli gitmemek. 200 km civarı süratlerde düştün ya da çarptın mı? hayatta kalma şansın yok denecek kadar az. Hiçbir koruma objesi, insanı aklı kadar koruyamaz:)

Bravo kardeşim. İşte sağduyu...!

bu şey gibi olmuş abi

Saatte 300 km hız ile gidiyorum Azrail halen peşimde:)

güzel imza:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar