Korunmak için sadece kask yeterli mi?

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Önce şunu bir izleyelim...

Koruma olarak sadece kask takan bir sürücünün kaza şekli ve kaza sonrası görüntüleri;
[YT]hQkFJ1ODukQ[/YT]
Hatta kask'a rağmen yüzünde de ciddi yaralanmalar var.

Pek çoğumuz bende dahil sadece kask, eldiven ve ortalama korumalı bir mont'la kullanıyoruz, hatta itiraf etmeliyim yazın bu mont'u da giymedim.

Benim merak ettiğim şu; ortalama bir kaza sonrası bu hale gelmek çok mu olağan?

Yoksa bu arkadaş fazla mı şanssızmış?

Aboo cok yazık olmus yha cok kotu oldum sımdı Murat abı sende dıkat et rr kulanıosun helekı bu havalarda hız yapma aman sanada bole bıse olmasında tobe tobe....

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yazın bile korumalı mont ve eldivenimi takarım, pantolon giyilmiyor ama ne dersek diyelim. Çünkü çok sıcak tutuyor, yazlık pantolonlarda var ama kot kadar rahat değil :)

Yazın bile mont giymek şart, alt kısım içinde en azından dizlik takmak lazım.

Kesinlikle koruma çok önemli...

Kaskın bir derece daha önemli olduğunu bu videoda anlıyorum. Kask olmasa belki arkadaş böyl bir video çekemeyecekti...

offfffff ya cok kotu oldum,,, bugune kadar sureklı pantalon harıc tam koruma gıyerım bugunden sonrada cıkarmayı dusunmuyorum

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bu video'yu izledikten sonra kask harici olan korumaların önemini idrak etmeye başladım, umarım izleyen herkes kendi hesabına bir şeyler çıkartır.

Birde ingilizcem çok kötü ama anladığım kadarıyla arkadaş "gözünüzü asla yoldan ayırmayın, ben kazayı bu yüzden yaptım" diyor.

Korumaların önemini belirten en acılı videolardan biri olarak güncel
tutulmalı...Sadece kask yetmiyo işte..
Birde trafikte gözünüzle ve beyninizle yolu denetleyin..

Bu video'yu izledikten sonra kask harici olan korumaların önemini idrak etmeye başladım, umarım izleyen herkes kendi hesabına bir şeyler çıkartır.

Birde ingilizcem çok kötü ama anladığım kadarıyla arkadaş "gözünüzü asla yoldan ayırmayın, ben kazayı bu yüzden yaptım" diyor.

Evet evet sen baya öğrendin bu İngilizce'yi :) Gözünü yoldan ayırmış ve bir hız limiti tabelasını görmekte gecikmiş.

Bi de bu kazadan sonra motosikleti tamamen bırakmış adamcağız.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aye seni böyle ciddi çalışmalarda görünce gözlerim yaşarıyo :cherry:

Kendimce bende pantolon hariç bütün korumalarımı giyiyorum ama dizlik mutlaka takarım. Motor pantolonum bazı böylelerde rahatsızlık verebilio :queen:

Tek koruma eksiğim dizlikler onu da en kısa zamanda almaya karar verdim bu videodan sonra...Allah kimsenin başına böyle bir kaza vermesin:pale:

uff çok kötü:cyclopsan doğrusu bende mont yeni aldım ama motorum ufak :D

aYe kardeşim, çok güzel konu açmışsın. Saol.

Arkadaşlar, motosiklet kazalarından sonra acile gelen yaralıları gözlemlediğimde çıplak kalan (yani ciddi bir koruma bulunmayan) her yerde eziklerin, yanıkların, sıyrıkların ve kesiklerin olduğunu görüyorum. Ama omuzlar, dirsekler, dizler ve ayaklar başta geliyor. Tabii kafadan ve ellerden sonra. Ben de iyi sayılabilecek yazlık ve kışlık montlar, kask, eldiven ile idare ediyordum. Diz yaralanmalarını gördükten sonra dizlik almaya nihayet geçen sene ikna oldum. Hala motor botu giyemiyorum, ama emin olun ayaklar da felaket harab olabiliyor. Ne kadar giyinirseniz o kadar iyi.

Hemen şunu da eklemeliyiz, bu genç adam çok ucuz atlatmış. Herifte hemen hemen hiçbir şey yok. O kadar üzülmeyin, genellikle bu kadar basit yaralarla gelmiyorlar !!!

Son düzenleme:
cok kötü yaw feci asfalt yanıklarıvar.onlar gecmek bilmez.gecmesi için en az 2 ay bi damlasu deymemesi gerekir.cok uzunzaman alır gecmesi...kaskharici korumalık şart abi...:cyclopsan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yaz-kış dizlik, mont, eldiven, bellik ve kask olmadan çıkmam ama sanki gene de yeterli değilmiş gibi hissederim.

oooff:(
valla çok fena.. yaz-kış hiç fark etmez korunmak en başta kask, mont, eldiven şart ... zor olsa da söz konusu canımız...

Bir arkadaşımın hayatını kombine tulum kurtardı. Adam ona bir milyar filan vermişti. 150 ile virajda kayınca tulum darmanduman oldu, motor pert, ama kendisinin burnu bile kanamadı. Adam düştükten sonra otobanda ben buldum. Benden önce geçen onu tanıyan arkadaşlar durup geçmiş olsun demişler sadece, ben adamı benim motora atıp acile getirdim. Ne vefasızlık...

GKN

çok kötü yaa..
aslında sık sık görüyoruz böyle şeyleri, pek ders aldığımız söylenemez..
işin sonu bir musibet bin nasihatten iyidir e dönüyor..
full koruma şart tabi, aslında tulumla gezebilsek sağa sola, kazada yaralanma riskimizi iyice düşürmüş olucaz..
en azından belli başlı korumalarımız üzerimizde olsun ve kimse için üzülmeyelim..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bir arkadaşımın hayatını kombine tulum kurtardı. Adam ona bir milyar filan vermişti. 150 ile virajda kayınca tulum darmanduman oldu, motor pert, ama kendisinin burnu bile kanamadı. Adam düştükten sonra otobanda ben buldum. Benden önce geçen onu tanıyan arkadaşlar durup geçmiş olsun demişler sadece, ben adamı benim motora atıp acile getirdim. Ne vefasızlık...

Bende fuardan tulum almayı düşünüyorum, hatta ortalama fiyatlarını düşünürsek 1000ytl ucuz bir rakam.

Tulum almaktaki asıl amacım günlük olarak değilde ara sıra çalışmak için pist'e çıkabilmek içindi, malum tulumsuz pist'e giremiyorsunuz.

Artık günlük kullanım içinde düşünmeye başladım...

Bu arada şu siyah kısımdaki olay, geçmiş olsun diyipte çekip gitmeleri çok acı, bazıları insanlıktan çıkmış demiyorum, insan olmayı hiç öğrenememişler diyorum.:farao:

çok kötü olmus be elleri parcalanmıs resmen :( kask kafasındanmı cıktı ne oldu acaba yüzü bi felaket olmus

korunmak ıcın sadece kask yeterlımı dıosunuz ama dun surucu kursunun scooter ustunde egıtım vardı ona gıttım koca sürücü kursunda 1 KASK yoq mecburen KASKSIZ surdum....

Öncelikle çok güzel bir konu açmışsın tebrik edrim. Koruma her durumda her şart altında takılmalı kesinlikle:cat: Tabiki kask en önemlisi ama burda da görüyoruz ki sadece kask yetmiyomuş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar