- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. Eşim adına kask veya koruma başlığı takılmadığına dair nerdeyse 3 hafta önce düzenlenmiş ve bugün tebliğ edilmiş cezaya bir itiraz dilekçesi yazdım. Bugün adliyeye vereceğiz. İtiraz ediyoruz çünkü, kasksız 100 metre bir yere bile gitmiyor kendisi. Ceza arkadan gönderilmiş. Ayrıca fotoğraf vs eklenmemiş. Bu tarz bir durumu olan, aşağıdaki dilekçeyi düzenleyip, başvuru yapabilir.
Kod:
XXXŞEHİRADI NÖBETÇİ SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE;
İDARİ YAPTIRIMA
İTİRAZ EDEN :
İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TANZİM TARİHİ :
İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TEBELLÜĞ TARİHİ :
İTİRAZ KONUSU OLAN İDARİ YAPTIRIM : ŞEHİR ADI Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün SERİ*** SIRA*** numaralı trafik idari para cezası tutanağının itirazen iptali talebidir.
AÇIKLAMALAR :
Tarafıma sürücünün koruma başlığı kullanmaması maddesinden ceza yazılmıştır. Fakat motosikletimle kesinlikle kasksız seyahat etmedim. Bu tutanak benim gıyabımda düzenlenmiş olup, haksız ve hukuki mesnetten yoksundur. Söz konusu ceza tutanağında imzam bulunmamaktadır. Cezaya dayanak delil de bulunmamaktadır.(Görsel kayıt vs). Haksız yere kesilmiş olması nedeniyle iş bu ceza ve tutanağın iptali için sayın mahkemenize başvurma zarureti hasıl olmuştur.
HUKUKİ NEDENLER: İlgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda arz olunan nedenlerden dolayı itirazın kabulü ile yasalara aykırı olarak düzenlenen SERİ***- SIRA*** numaralı Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağının ve para cezasının iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
EKLER : İtiraza konu trafik cezasının tutanağı fotokopisi.