Körfez pistinde yine ölümcül kaza...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aynen yola devam izmir pistindeki derin çatlaklar izmit pistindeki bozukluklar 3-5 seneye kalmaz pistte yarış bile izleyemez hale gelicez çünkü yarışıcak birileri kalmıcak... bursada bir arkadaşım bana bir yol göstermişti ve bir çok kişinin bu yolda karşıdan karşıya geçerken öldüğünü sölemişti belediyeye gittiklerinde 15 kişi ölmeden üst geçit yapamıyoruz cevabını almışlardı pistlerde de 15 kişinin ölmesi gerekiyo sanırım bir çözüm üretmek için..burası TÜRKİYE....

Gereksiz yer kapladıysam özür.Linkler bazen geç geliyor.Siteden kaynaklansa gerek .Admin bu konuda gerekeni yapar umarım.Bu arada Aydın Kardeşin durumunun daha iyi olduğuna sevindim hızla iyileşmesi dilekleriyle...

Özür dilemene gerek yok paşam..:rendeer:

Sadece anlatmak istediğim; konulara mesaj yazarken ,mesaj yazımı sonunda "Önizleme"
butonunu kullanarak son kez gözden geçiriniz e sayfayı alta doğru indirirseniz
üyelerin enson yazılan mesajlarını görürsünüz.:cat:

Bu arada arkadaşımıza tekrardan büyük geçmiş olsun..Canab-ı Hak sevenlerine
bağışlar İnşallah kendisini..:rendeer::pale:

Aydın abinin durumu iyiye gidiyor arkadaşlar.. vucudunda ufak ufak kıbırdalar var.. İnşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşur..

Valla bugün okuduğum en güzel haber bu olsa gerek:cat:
Allahtan acil şifalar dilemekten başka yapabileceğimiz birşey varmı?

Konuyla ilgili hemen tüm yorumlara bir gözattım fakat çıkan ya da çıkabilecek somut bir çözüm göremiyorum....nasıl çözülebilir diye sormaktanda alıkoyamıyorum kendimi.
Federasyon bu özürlü pist'in / pistlerin kullanımına izin veriyorsa pilotlar ne yapsın?
Adı üstünde yarışçı / Pilot.Gayesi yarışmak ve kazanmak..bunun dışında, sanki hiç bir şey olamazmış gibi davranıyor! haklıda....
Yarış pistinin sağlam ve sağlıklı olduğunu Federasyon her yarış öncesi belgelemeli bence! en doğru çözüm bu çünkü birilerinni gırtlağına ancak bu yolla sarılabilinir...aksi halde daha çok kardeşimiz ya hayatını yitirecek ya da sakat kalacak bu pistlerde.Bizlerede klişelenmiş başsağlıklarını yazmak ve yazışmalarla itişip kakışmak kalacak.....

Son düzenleme:
resmi olmayan bi kaynaktan aldığım bilgiye göre durumu halen ciddiyetini koruyormuş..

Aydın abinin durumu iyiye gidiyor arkadaşlar.. vucudunda ufak ufak kıbırdalar var.. İnşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşur..

Son gelişmeler hakkında bilgisi olan arkadaşlar..:mrgreen:

Aydın kardeşimizin son durumu nedir?:silent:

:rendeer: :rendeer: :rendeer:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.
Son aldığım haberlere göre durumu iyiye gidiyormuş.

Burada ki olaya tek taraflı bakmamak gerekiyor.

Federasyon hatalı.
Bu zaten bilinen bir şey.
Ama
yazacaklarım federasyonla ilgili değil.

Eğer yarışmak istiyorsanız, yarışacak bir piste ihtiyacınız var.
Eğer bir motosikletle yarışacak kıvama gelmiş bir sürücüyseniz, yarışacağınız pist ile ilgili yorum yapabilecek kabiliyete de ulaşmışsınız demektir.

Burada davranış şekliniz ikiye ayrılır.
1. Pist uygun değil, ben bu pistte yarışmam dersiniz.(Akşam yemeğini ailenizle birlikte yersiniz)
2. Ben bu işe baş koydum, pist uygun olsa da olmasa da yarışırım dersiniz.(Şansınız varsa akşam yemeğini ailenizle yersiniz.)

Birinci seçeneği kabul edenler ile ilgili bu tür platformlarda söz açılmaz.
İkinci seçeneği seçenler içinse bu tür taziye başlıkları görmemiz olağan şeylerdir.

Kendi hayatını ve ailesini umursamayan adamların federasyon ya da pist için serzenişlerini ben şahsi olarak ciddiye almam.
Sonuçta bu bir spordur.
Bu spor pistlerde yapılır.
Ama pistlerde dahi kendi hayatını ve arkasından üzüleceklerin duygusal yapısını ciddiye almayan adam, çıksın caddede yarış yapsın.
Nasılsa ikisinin de güvenlik riski aynı.

Kazanılan bir kupa,
evladının;
"anne babam nerde? Niye eve gelmedi?"
sorusundan daha anlamlı değildir.

Yani riskleri göze alan adam için üzülmeye değmez demiyorum ama onlar için bir şeyler yapmaya çalışmak da bir anlam taşımaz.

Şimdi gelelim işin federasyon kısmına.
Yukarıda yazdıklarımın aksine, her yarışçı(maalesef) bu risklerin farkında değil.
Eğer resmi bir kimliği olan kuruluş yarış düzenliyorsa bir yarışçı o yarışa katılır.
Bu normal bir davranış şeklidir.
Çünkü güvenlik normal şartlarda sağlanmış ve pist yarışılabilir durumda olmak zorundadır.
Örneğin Federasyon şöyle bir yarış düzenleyebilirdi.
"Atatürk Kupası düzenliyoruz.
Şu şartlarda olacak yarışımız körfez pistinde yapılacak ve uluslar arası olacaktır."
Yani bana federasyondan böyle bir ilan gelse,
"Allah Atatürk Kupası düzenleniyor,gidip katılayım..."
diye düşünür ve kayıt yaptırırdım.
Benim gibi yurt dışında yaşayan bir çok insan da bunu yapardı.(Hediye yüklü bir meblah ise)
Biz nereden bilelim yarışacağımız pisti?
Ben Körfez pistini ömrüm boyunca görmemiş bir Fransızım.
Bir başkası İtalyan.
Diğeri Hollandalı.

Ne yapacak bu yarışa katılan pilotlar?
Dünya masraf edip, motosikletlerini ve varsa teknik ekibini alıp yarışmaya gelecekler.

Buraya kadar bir sorun yok.
Adam hayatında ilk defa yarışa katılıyorsa, hiç bir şeyi sorgulamadan, yarışacak.

Ama adam profesyonelse, pistte bir iki tur attıktan sonra, motosikletini römorka koyar ve çeker gider.
En fazla diyeceği şey;
"Ben canımı sokakta bulmadım"
olur.

Şimdi mantıklı bir adamın söyleyeceği bu sözleri bizim yarışçılarımız söyleyemiyor.
Yanlışın nerede olduğunu benim söylemem ise yakışık almaz......

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.
Son aldığım haberlere göre durumu iyiye gidiyormuş.

Burada ki olaya tek taraflı bakmamak gerekiyor.

Federasyon hatalı.
Bu zaten bilinen bir şey.
Ama
yazacaklarım federasyonla ilgili değil.

Eğer yarışmak istiyorsanız, yarışacak bir piste ihtiyacınız var.
Eğer bir motosikletle yarışacak kıvama gelmiş bir sürücüyseniz, yarışacağınız pist ile ilgili yorum yapabilecek kabiliyete de ulaşmışsınız demektir.

Burada davranış şekliniz ikiye ayrılır.
1. Pist uygun değil, ben bu pistte yarışmam dersiniz.(Akşam yemeğini ailenizle birlikte yersiniz)
2. Ben bu işe baş koydum, pist uygun olsa da olmasa da yarışırım dersiniz.(Şansınız varsa akşam yemeğini ailenizle yersiniz.)

Birinci seçeneği kabul edenler ile ilgili bu tür platformlarda söz açılmaz.
İkinci seçeneği seçenler içinse bu tür taziye başlıkları görmemiz olağan şeylerdir.

Kendi hayatını ve ailesini umursamayan adamların federasyon ya da pist için serzenişlerini ben şahsi olarak ciddiye almam.
Sonuçta bu bir spordur.
Bu spor pistlerde yapılır.
Ama pistlerde dahi kendi hayatını ve arkasından üzüleceklerin duygusal yapısını ciddiye almayan adam, çıksın caddede yarış yapsın.
Nasılsa ikisinin de güvenlik riski aynı.

Kazanılan bir kupa,
evladının;
"anne babam nerde? Niye eve gelmedi?"
sorusundan daha anlamlı değildir.

Yani riskleri göze alan adam için üzülmeye değmez demiyorum ama onlar için bir şeyler yapmaya çalışmak da bir anlam taşımaz.

Şimdi gelelim işin federasyon kısmına.
Yukarıda yazdıklarımın aksine, her yarışçı(maalesef) bu risklerin farkında değil.
Eğer resmi bir kimliği olan kuruluş yarış düzenliyorsa bir yarışçı o yarışa katılır.
Bu normal bir davranış şeklidir.
Çünkü güvenlik normal şartlarda sağlanmış ve pist yarışılabilir durumda olmak zorundadır.
Örneğin Federasyon şöyle bir yarış düzenleyebilirdi.
"Atatürk Kupası düzenliyoruz.
Şu şartlarda olacak yarışımız körfez pistinde yapılacak ve uluslar arası olacaktır."
Yani bana federasyondan böyle bir ilan gelse,
"Allah Atatürk Kupası düzenleniyor,gidip katılayım..."
diye düşünür ve kayıt yaptırırdım.
Benim gibi yurt dışında yaşayan bir çok insan da bunu yapardı.(Hediye yüklü bir meblah ise)
Biz nereden bilelim yarışacağımız pisti?
Ben Körfez pistini ömrüm boyunca görmemiş bir Fransızım.
Bir başkası İtalyan.
Diğeri Hollandalı.

Ne yapacak bu yarışa katılan pilotlar?
Dünya masraf edip, motosikletlerini ve varsa teknik ekibini alıp yarışmaya gelecekler.

Buraya kadar bir sorun yok.
Adam hayatında ilk defa yarışa katılıyorsa, hiç bir şeyi sorgulamadan, yarışacak.

Ama adam profesyonelse, pistte bir iki tur attıktan sonra, motosikletini römorka koyar ve çeker gider.
En fazla diyeceği şey;
"Ben canımı sokakta bulmadım"
olur.

Şimdi mantıklı bir adamın söyleyeceği bu sözleri bizim yarışçılarımız söyleyemiyor.
Yanlışın nerede olduğunu benim söylemem ise yakışık almaz......

Öperim bunları yazan eli, bu yazının altına bir imza da benden.:cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yani riskleri göze alan adam için üzülmeye değmez demiyorum ama..

Valla ben diyorum, geçen sene pistin durumunu çok tartıştık. İlk defa geçen sene gittim piste, boy u desteklemek için.

Durum gerçekten içler acısıydı, yarışcı olmadığım halde bu pistte yarışılmayacağı kanısına vardım. Birşeyden de anlamaya gerek yok gerçi, bırak caddeyi bizim sokak gibiydi pist yahu :mrgreen:

Yine MT den yarışan bir arkadaşımız parmağını incitmişti, bekleyen ambulansda soğuk pres yapmak için buz yoktu (hiç bir şey yoktu).

Parmağını inciten arkadaşımızı büfeden kola almaya gittiğimde elini dondurma dolabının içine sokmuş beklerken gördüm. Buz bile yoktu pistte, yuh ulan:mrgreen:

Yarışlardan sonra burada havanda çok su dövdük, işin vehametini ise Sinan ın ölümünden sonra anladık.

Sinan ın haberini içeren başlıkta protesto edilmesini yarışları izlemememizi ve hatta yarışcıların katılmaması gerektiğini söyledim.

Monitörden okunan mesaj çok sade dursada ben yazarken koltukda geriliyordum, çok ciddiydim yarışlara katılmamalıydı yarışcılar.

Birçok kişi de aynı düşüncedeydi, ama ne oldu? Bir ölümcül kaza daha oldu. Ölümde olsa değişmeyecekti gerçi, Türk halkının fıtratından gelen bir şey bu. Yarışcılar gidip yine yarışacak.

Tüm yarışcılar kaza geçirse, yarışan son üç yarışcı kalsa pistte. Ne düşünürler acaba "oh be kesin ilk üçdeyim, podyum garanti" mi :silent:

Aşağıdaki resimleri 16 Ağustosta yarıştan 1 hafta önce yapılan antremanda çektim.Sinan Sofuoğlu vefat ettiğinden beri piste ilk defa gidiyordum ve yapılan değişiklikleri çok merak etmiştim.Sabah 10.30 gibi bütün yarışçılardan önce pistteydim ve yürüyerek bir tur attım.

O kaya

O kaya 2

O kaya 3

O sazlık

Tarla!

Taşlar

Son iki resim hariç çekilenlerin hepsi Sinan Sofuoğlu'nun hayatını kaybettiği yer civarı. 2. resmideki kaya en az iki kelle büyüklüğünde.Sinan Sofuoğlu'nun kaybolduğu ve oradaki insanların Sinan'ı içinde aradıkları sazlığın bir kısmı hala duruyor (Mehmet abi daha büyük olduğunu ve bir kısmının kesildiğini söyledi).

Yarışçı arkadaşlar boykot etmeliydi.Bunu daha önce de söyledim.Hem Mehmet abi'nin hem Hasan abi'nin yüzlerine birebir söyledim.Korkarım bu işi yeterince ciddiye almıyorlar.Kendilerinden çok daha tecrübeli 2 pilot hayati tehlike arzeden kazalar yaptılar.Bundan sonra yarışçıların ne gibi bir yol izleyeceklerini çok merak ediyorum.Sıradaki kendileri de olabilir sonuçta.

Ben de ilerde yarışmak istiyorum.Ama "0" tecrübem olmasına rağmen bu pistte yarışılamayacağına %100 eminim.Umarım yarışçı arkadaşlar da bu gerçeği görürler artık.

Not: İzmir yarış pistine hiç gitmedim.Ama duyduklarım ve gördüğüm fotoğraflardan anladığım kadarıyla Körfez pistinden iyi değil orası da.Şimdi kimse çıkıpta "Çıkar ilişkileri sebebiyle İzmir'e yarış verilmiyor" demesin diye yazdım bu notu.Türkiye'de yarış yapmaya uygun tek pist İstanbul Park, kendimizi kandırmayalım lütfen.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İnşallah iyileşir :pale:

bu kadar ucuzmu acaba insan hayatı allah belasını versin bile diyemiyorum su ramazan ayında

aydın şu anda hala yoğun bakımda hala gözlerini açmadı bilinci yerine gelmedi ama vucudundaki hareketler gözkapaklarını oynatması bize umut veriyo bugün fizik tedaviye başlandı dua ediyoruz allah onu çocuklarına ailesine bağışlasın o iyi olucak inşallah

kendi evlatlarını o piste gönderirlermiydi acaba elbet cezasını bulacak kişiler?

Allah buyuk be yurekce :wiinkk:

Bu ornek anlayabilene yeter !!!

Ebûl Vefa hazretlerinin küçük ama çok sevimli bir oğlu vardır. Çocuk iyidir hoşdur da bir ara sakalara takar. Mahalle sucusunun yolunu bekler, çuvaldız ile kırbaları deler. Kimbilir, belki de fıskiye gibi akan sular hoşuna gider. Aslında saka şaka götüren biri değildir. Bunu yapan bir başka çocuk olsa, çoktan ensesine yemiştir şamarı. Zira delinen kırba dikilemez, ancak boğumlanarak bağlanır ki, koca kırba gitti demektir yarı yarıya.
Saka bir sabreder, iki sabreder, bakar olmuyor, tutar eteğini, çıkar huzura. ‘Affınıza sığınıyorum ama’ der, ‘Vaziyet böyleyken böyle!’

Ebûl Vefa hazretleri çok şaşırır. Kırbaların parasını fazlasıyla öder. Sucudan ağlaya, yalvara helallik diler. Saka bir hoş olur. ‘Keşke eşiğine sultanların baş koyduğu veliyi üzmeseydim’ der. Pişman, mahçup dergâhı terkeder.
Ebûl Vefa hazretleri çocuğa hiçbir şey demez. Hemen hanımını bulur. ‘Aman hatun, iyi düşün’der, ‘biz bir hata yaptık ama nerede?’

O gün tırnaklarını saçlarına geçirir, adeta beyinlerini kanatırlar. Uykuyu dağıtırlar. Hanımı sabaha karşı ‘Tamam!’ der, ‘Galiba buldum!’
-Anlat hele?
-Çocuğumuza hamileydim. Kız kardeşim bir yere uğrayacak olmalıydı sepetini bırakmıştı bize. Zerzavat arasından bir limon parladı. Canım nasıl çekti anlatamam. Kardeşimi biliyorsun. Bir şey istemiye gör, canını verir. Limonun lâfını etsem, mutlaka bize bırakacak, kendi limonsuz dönecekti evine. Aklıma başka bir yol geldi. Limonu iğneyle deldim, bir damla emdim. Nefsimi körlettim. Ama unuttum gitti. Hata bende, limonunu deldiğimi söylemeliydim ona.
-Aman kalk bacına gidelim.
-Bu saatte mi?
-Evet bu saatte!
-Ne diyeceğiz?
-Helallik dileyeceğiz.

Sonrasını tahmin ediyorsunuzdur. Çocuk bu huyu kendiliğinden bırakır, dost olur sakaya.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Aydın abinin durumu suan itibariyle pek iyi sayılmaz,Dua edelim hepimiz.hastaneye ilk geldigi güne göre daha iyimiş ama makinaya baglı yaşiyor yani bitkisel hayatta,düzelme ihtimali varmış ama düzelse bile sakat kalma olasılıgıda varmış,yani cok dua etmeliyiz,inşallah ii oldugu haberinide yazarım sizler

burası türkiye ne olmasını bekliyosunuz hangi yolumuz düz gün ki pist ler güzel olsun hemen hemen her yarışta ni kaza meydana geliyo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar