defalarca köprüden geçerken gişelerde ogs ve kgs'si olmadan bekleyen sürücüler gördüm bunların belki O an kgs'si bitmiş olabilir belki hiç almamışta olabilir nasıl olsa geçerim birşekilde düşüncesiyle ama bir çok ticari taksi denk geldi kgs soran.
ticari taksi ve ya diğer ticari minübüz otobüs gibi taşıt sürücülerini pek sevmem o yüzden yardım etmedim ama diğer sürücülere kgs mi vermişimdir vatandaşlık görevi diyeceğim ama değil ben nasıl bu şehirde yaşıyıp ogs veya kgs'mi alıyorsam onlarda alsın (İstanbul'da yaşayanlara lafım ).
bazen tam gişeden geçerken bakıyorum motosikletli arkadaş bekliyor kenarda diyorum kesin kartı yok ve dediğim çıkıyor veriyorum kartı geçiyor.
dedimya kgs kart bakiyesini akılda tutmak zor o yüzden ogs alıcam yakında.bir seferinde yine bir araç sürücüsüne yardım ettim köprüden geçerken peşinden ben geçiyorum arabamla Hop ötmeye başladı gişe bir baktım eksik bakiye diyor içinde 3 tl kalmış 75 krş borçlandık devlete.döt korkusu ertesi gün motosikletim ile doğru köprü gişelerine kaçak geçişmi oldu diye sormaya gittim Allah'tan eksik bakiye olunca ilk yüklemede düşüyormuş cezası olmuyormuş.sıkıntı olmaması için genelde arabalı vapur en güzeli hem trafik'te yok.
bir akşam karşıdan geliyorum vatandaş zincirlikuyu köprü girişinde durdu önümde içinde
Aile var sürücü aşağı indi bağajı açtı aracın ordan bir havlu çıkardı aracın plakasını örttü yoluna devam etti

ale: bende arkasından devam ettim yoluma gece saat 01:30 du ve bu araç mercedes'ti gerisini siz düşünün.
bende motosikletten alınan fahiş köprü ve otoyol ücretlerine karşıyım ama bir başkasının hakkını gasp eden adama adam demem.
dürüst vatandaş olucaksın kaz gibi yolunmaya devam edeceksin

ale:
bir diğer düşüncem köprü geçiş ücretinin zararlarını sadece O köprüleri hergün kullanan İnsanlar bilir uzaktan davulun sesi hoş gelebilir.nasıl olsa geçeceginiz bir köprü yoktur ve para vermek zorunda kalmazsınız.
kendi adıma hesaplamak bile istemiyorum şimdi vesile oldu bir fiil 14 sene ayda 25-26 gün sabah akşam köprüden geçtim senelik izinlerim hariç kaç lira köprü ücreti vermiş oluyorum şimdiye kadar.:silent:
ama İstanbul gibi büyük bir metropol'de yaşamak her insana nasip olmaz biz şanslı insanlarız mecburen katlanıyoruz.
Eğitime devam bir birimizi kırmadan

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:56 ----------
Tartışılan konuya hiç girmeyeceğim şimdilik.
Haklı ya da haksız kişiye göre değişir tabii ki ama paşa paşa ödüyorum köprü ve otoyol ücretlerini.
Tecrübene, bilgi birikimine, yaşına saygı duyuyorum gerçekten önce bunu belirteyim.
Yine de aşağıdaki video sanki bir yerlerde yanlış yaptığını düşündürüyor bana.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=208796475820987&oid=151305694929181&comments
selam Kayhan nasılsın kardeş :rendeer:
yorum yapmıyorum akıllı adamsın vesselam.
video çok güzel akıllı insanların hali başka oluyor.
kendine iyi bak görüşelim bir ara