- Konu Yazar
değerli arkadaşlar tecrübelerinize sığınarak bir problemim var onu danışmak isityorum...
motosiklet ile uzun yıllardır tanışmışlığım var ama bazen bazı şeyleri yaşamadan,başınıza gelmeden öğrenemiyorsunuz(tecrübenin oluşumu da bu yaşamaktan geçer),olmadık bir zamanda yolda kalırsınız halbu ki ufak bir sebeptir ve siz motorunuzu iyi tanısanız bile altından kalkamazsınız ama tamirciye götürdüğünüz zaman usta bir tıkla işinizi halleder,şaşırırsınız...
neyse uzatmadan asıl mevzuya döneyim motorumu iki ay evvel aldım ve pek fazla tanımıyorum işlerimden dolayı haftada 1 gün ancak kullanabiliyorum ve bu yüzden aküsü bitmesin diye evde depoda ara sıra 5dklığına çalıştırıyorum,geçen birkaç gün önce çalıştırmıştım ve dün tekrar çalıştırmak istediğimde fark ettim ki kontağı açık bırakmışım,tahminen 3 gün kadar açık kalmış
r:stop etme tuşu ile stop edip daldınlıkla kontağı öyle bırakmışım!tabi aküyü bitirdiğini düşünerek şarja bağlattım geldim yine marş yok korna çalmıyor vs,akünün yanında ki sigortaya baktığımda tekinin yanık olduğunu fark ettim yeni sigorta taktım aküyü tekrardan taktım tabi takar iken kutup başında ufak çıtırtı oluştu(doğru taktığımdan eminim) baktım ki yine elektirik yok sigorta yine atmış!bunun sebebi ne olabilir elektirik tesisatı deforme olmuş olabilir mi komple tesisat yaptırmak zorunda kalmayı istemiyorum çünkü buradaki ustaları pek gözüm kesmiyor 40km yol gitmem gerekecek
ale:yoksa aklıma gelmeyen basit birşey midir bu:silent
not vurdurarak çalıştırdım ve 20km yol yapmak durumunda kaldım,korna yavaş yavaş toklaşıyordu gösterge ışıklarıda aynı şekilde canlandı stop edince hiçbir faaliyet yok)
motosiklet ile uzun yıllardır tanışmışlığım var ama bazen bazı şeyleri yaşamadan,başınıza gelmeden öğrenemiyorsunuz(tecrübenin oluşumu da bu yaşamaktan geçer),olmadık bir zamanda yolda kalırsınız halbu ki ufak bir sebeptir ve siz motorunuzu iyi tanısanız bile altından kalkamazsınız ama tamirciye götürdüğünüz zaman usta bir tıkla işinizi halleder,şaşırırsınız...
neyse uzatmadan asıl mevzuya döneyim motorumu iki ay evvel aldım ve pek fazla tanımıyorum işlerimden dolayı haftada 1 gün ancak kullanabiliyorum ve bu yüzden aküsü bitmesin diye evde depoda ara sıra 5dklığına çalıştırıyorum,geçen birkaç gün önce çalıştırmıştım ve dün tekrar çalıştırmak istediğimde fark ettim ki kontağı açık bırakmışım,tahminen 3 gün kadar açık kalmış