Kontağım bozuldu motorum çalışmıyor lütfen yardım :/

Merhabalar herkese, kontağımda sorun vardı bazen zor dönüyordu, biraz önce de zorlandı, zorlandı ve artık tamamen boşa dönüyor kontağı açamıyorum :/

Birkaç sorum olacak, yardım edebilirseniz sevinirim...

Kontağı değiştirmeden tamir edilebilir mi? Kontak değişecekse bunu kendim yapmam kolay mıdır, nasıl yapabilirim? çünkü motoru servise götürmem çok zor şu an, çalıştıramadığım için...

öncelikle motorun nedir? modeli markası?
hiç tamir için uğraşma astarı yüzünü geçer git yenisini al bitane sökerkende yeni aldığın kontağa söktüğünün yerine tak oldu bitti

Kontak 5 lira ve kendin değiştirebilirsin, göstergeyi açıp eskisini çıkartıp yenisini yerine takıcan, bide ön far içinde kontak fişi var oraya yenisini takıcan. Yalnız eski kontağı söküp eline almadan yenisini alma kabloları veya fişi aynı olmazsa zahmet olur. Bu arada motoru çalıştırmak için kontak kablolarını bul ve kontak kablosunu penseyle kes nasıl olsa yenisini alacan ya, motor ayaktan çalışır istediğin yere gidersin, şaşırtıcı dimi ama gerçek bu kadar kolay :cherry:
http://www.rialli.com/urunler/motor...mi/7573__rialli-kontak-komple-125-agk-ms2856/
Sirkecide 5 lira değil de hadi 10 lira olsun en fazla. Depo kapağı, kontak, gidon kilidi takım olsun istersen de takım olarak satıyolar.
http://www.rialli.com/urunler/motor...-kilit-seti-kontakdkapagigidon-k-cg-serisi-a/

ben yapamayacağım dersen bana özelden yaz,
sana yardımcı olayım tamırcıye gıdebılecegın kadar,,,

saolun yardımlar için...bi sökmeyi deniyim, çalıştırmayı da, yapamazsam yine sorarım artık :)

bu forumun en delikanlı adami serkani dinle bak
hiçbir usta onun yaptığını yapmaz

arkadaşlar çok sağolun yardımlarınız için :) yeni kontak aldım, takmak sandığımdan kolay oldu, ve zevkliydi:) eski kontağı yerinden sökmek biraz uğraştırdı o kadar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar