ne uğraşacaksın avukatla şunla bunla bırak boşuna zamanından olursun valla

para değil zaman önemlidir hayatta demirciye söyleyeceksin yapacak gelip çakacak bi güzel oraya kapının onu her daim boş kalır bunu yapmanın yasak bi engelide yok diye biliyorum ben ama gene bi araştırma yapmak gerekir kapı önünü boş kalsın istiyorsun sonuçta
Bir yeri atlıyorsun egerki sen o demirlerden yaptırırsan ve bu konuda seni şikayet ederlerse bunuda kanırlarlarsa; Devlet yolunu istimlaktan ceza alırsın belki küçük belki büyük bilmiyorum ama para cezası var onu biliyorum.Yapmanı tavsiye etmem.
Ama şöyle bir öneride bulunabilirim apartman yöneticin kapımın önünü araçlar kapatıyor ve giriş-çıkışta zorlanıyorum diye belediyeye sanırım resmi bir dilekçe verirse zabıtalar gelip ölçü alıyor ve sana şu kadar yere sabit duba koyabilirsin diyor. (bu işin resmi boyutu)
He bide o adamın yani komşunun sana oraya koyma demeye hakkı var ama tek başına degil yine resmi şekilde şikayet eder seni bunun tespiti yapılır ve kaldırımı geçiş alanını işgal etmekten yine ceza yersin.

Ama olduki herhangi bir şikayet yok kimsenin yapmayacagına eminsin kimse sana gelipte o dubaları kaldır demez emin ol.
İnşAllah çözüme ulaşırsın..