- Motosikleti
- Hero Dash 125
Saygılar, bu yaz yaptığım turdan aklımda kaldıkça beğendiğim, deneyimlediğim ve önerebileceğim çorbacı, kebapçı ve KÖFTECİ tavsiyelerimi paylaşmak istiyorum. Daha önceki paylaşımımı yorumlarımla birlikte listeye ekleyen @mertowski ye teşekkürlerimi tekrardan ifade etmek isterim.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1)Meşhur Osmanlı Çorbacısı
2 Katlı, hayatımda yediğim en iyi sakatad çorbacısıdır. Bir Dadaş olarakta her il ziyaretimde mutlaka vakit ayırıp kendilerinden taslarca çorba içerim. Ekmek ve yeşillik gelir, mekan aile için uygundur. Tuvaletleri temizdir. "Eski Dadaş Sineması" yanında kalır(Şimdiki adıyla Cadde AVM olmuş.). Eğer işkembe, paça, kelle çorbası seviyorsanız kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim. Otopark arka tarafa doğru belediyeye ait alanda mevcut (50-100 mt). Önüne motosikletle park edebiliyorsunuz. Fiyatlar kesinlikle lezzetin fazla fazla karşılığıdır.
Muratpaşa, Erzincan Kapı Sk. No:17, 25100 Yakutiye/Erzurum
+90 442 233 8287
W74C+3F Yakutiye, Erzurum
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(2)Nebi Usta Tortum Cağ Kebap
"Cağcı" diye gezdiğim 5-6 yerden sonra etiyle, lezzetiyle, pişirmesiyle gerçekten on numara cağ yapan yegane yerdir. Karşısında da 2-3 salon olsa da kendisinin yaptığı kebap daha başarılı geldi. 2025 itibariyle 1 şiş fiyatı 100 TL olup fiyatları fazla fazla yemenize ve etin lezzetiyle de cağ kebaba olan aşkınızı pekiştirmenizi sağlayacaktır. Mekan temiz, Anadolu restoranı havasında, tuvaletleri temiz, kapısının önünde araba ve motosiklete uygun park yeri barındıran bir restorandır. Bir daha gelsem, yalnızca kendisinde cağ yerdim.
Kongre Caddesi, Kazım Karabekir Paşa, Nazik Çarşısı Cd. No:7, 25100 Yakutiye/Erzurum
+90 535 788 6824
W77G+JX Yakutiye, Erzurum
(3)Zehir Hüseyin Dinlenme Tesisleri
"Lan kebap yemeye Allah'ın dağına gidilir mi?" diye sorsalar "Neden olmasın" şeklinde cevap verecek bir maceracı karakterseniz mutlaka gidilip o atmosferi yaşayıp bir de oranın etinden yemelisiniz. Kart geçer, aile ortamı mevcut, tuvaleti temiz, park yeri bulunan bir yer. Yalnız aniden bastıran sis, bozuk yollar ve mıcırlı inişe dikkat edin. Bazen hakim rüzgar güzergahlarında yüklü olduğunuzdan dolayı devrilebilirsiniz, rüzgarla mücadele etmeniz gerekebiliyor. Eti lezzetli, aşçılıkta çok güzel. Masa dolu geliyor. İkramlarıyla, ekmeğiyle tadını çıkaracağınız bir deneyim.
Zigana Dağı Yaylası, Trabzon Gümüşhane Yolu, 29800 Zigana/Torul/Gümüşhane
+90 535 664 5745
JCR4+99 Zigana, Torul/Gümüşhane
(4)Kafro's Pizzeria
Uzun süre sonra gerçek Anadolu buğdayından bu denli nefis bir pizza yiyebildim. Anadolu'da yediğiniz bütün pizzaları unutun, gerçek gurme bir mekan. İtalya'da yediğim pizzalara en benzeyen Türk yapımı pizzaydı. Hem ambiyansı hem Midyat'ın bu kadim ruhunu yansıtmasıyla karşılaşacağınız bu mekan Süryani hamur işi kültürü ile Akdeniz lezzetinin en iyi harmonisi diyebilirim. Eylül 2025 itibariyle bir pizza 500-600 lira arasında gelmekte ve hem tatmin hem lezzet olarak fazla fazla tatmin etmektedir. Çalışanlar kendi aralarında da Arami dili konuşmakta. Aile için uygun ancak turistik sezonda gidilirse biraz sıra olacağını düşünmekteyim, yoğun çalışmaktalar. Ben siparişi verdikten 10 dakika sonra yemeğe başlamıştım. Kesinlikle her ziyaretimde uğrayacağım bir yerdir.
Elbeğendi, 47500 Midyat/Mardin
+90 531 298 3224
Websiteleri mevcut.
7CM5+4H Midyat, Mardin
(5)Köşk Gün Işığı
Tepsi mantısını yediğim ve çok hoşuma gittiği için önermek istediğim bir yer. Bir AVM'nin üst katında konumlanmış olsa da tat ve hizmet olarak on numara beş yıldız bir mekandır. Komi ve garsonları çok ilgililerdi. Aileye uygun, tuvaletleri tertemiz, otopark ihtiva eden, asansörle inilip çıkılabilen kaliteli salça ve hamur kullanarak ürün sunuyor. Bir daha gelsem mutkala giderdim ve Tepsi mantı veyahut Yağlama sipariş ederdim. Çok memnun şekilde ayrılmıştım. Çıkarken aktar çarşısı içerisinden geçerek bilimum baharat alışverişi de yapabilirsiniz ki meşhurdur zaten.
Köşk, Kışla Cd. No: 52/2 Teras Kat, 38050 Melikgazi/Kayseri
+90 538 543 3417
PGC9+93 Melikgazi, Kayseri
Afiyetler olsun, iyi yolculuklar.
Listeye eklenmiştir.
Köfteci Haritası v.01