KM saati cazırdaması

Motorumun göstergelerinden motor 3-4 bin devir civarında çalışırken cazır cazır zırıltılar geliyor bu ses sadece motor hareket halindeyken değil, dururken de aynen oluşuyor, yani km teliyle tekerin dönüşüyle alakası yok, devir saati de telli değil elektronik. Motorun titreşiminden rezonansa geliyor göstergeler, bu sesi nasıl engellerim ? şimdiden teşekkürler herkese.

sadece titreme sesi mi?

eğer öyleyse ve garantisi dolmuşsa komple söküp bi temizlik yapıp geri takmak çözebilir.

usta göstergenin boştayken resimlerini koyuversene bi zahmet
004.jpg

Mondial'in sitesinden alıntı
img00008201201050306.jpg

Bu da benim motordan fotoğraf, gece çekim.

devir saati elektronik demişsin abi ama analog
elektronik derken motordan devir bilgisini telle almadığını ifade ediyorum motorun ateşleme sayısını sayıp ona göre devir sayacını oynatıyor elektronik sistem, senin dediğin analog dijital farkı :) dijital demedim ben.

Kocaeli İl Temsilcisi
elektronik derken motordan devir bilgisini telle almadığını ifade ediyorum motorun ateşleme sayısını sayıp ona göre devir sayacını oynatıyor elektronik sistem, senin dediğin analog dijital farkı :) dijital demedim ben.

yanılmıyorsam soldaki km sayacı mekanik ve devir göstergesi elektironik , içini açıp bir bakmakta fayda var kontak sprey vs. işe yarayabilir :) kolay gelsin ...

aynı göstergeyi kanuni seyhan 125t de kullanıyor, aynı problem ondada var devir saati ve hız göstergesinin dış kapları metal görünümlü plastik onların gösterge paneliyle arasına çift taraflı bant yada süngerli bant çek civataları düzgünce sık işlem tamam

aynı göstergeyi kanuni seyhan 125t de kullanıyor, aynı problem ondada var devir saati ve hız göstergesinin dış kapları metal görünümlü plastik onların gösterge paneliyle arasına çift taraflı bant yada süngerli bant çek civataları düzgünce sık işlem tamam
Bunu motosikletime 4000 bakımını yaparken deneyeceğim çok teşekkür ederim arkadaşım :)

peki hiz ibresi niye asagi yukari titrer bilen varmi km telini degistirdikten sonra oldu bu onceden yoktu yeni taktigim orjinalinden daha uzun onunla bi alakasi olabilirmi

peki hiz ibresi niye asagi yukari titrer bilen varmi km telini degistirdikten sonra oldu bu onceden yoktu yeni taktigim orjinalinden daha uzun onunla bi alakasi olabilirmi
Telle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Ben motorumun orjinal km telini tekere kaptırdım parçalandı km teli sökülü gezerken, honda titan km teli uyumluymuş ondan taktırdım, km teli janta girdiği yerden sağa sola oynuyor tekerin her dönüşünde ama km saatinin fonksiyonlarında bir sorun yok gayet düzgün çalışıyor.

Km saatinin vidalarının ucu kendi kendine yalama olmuş, hem de vidanın km saati içindeki tarafı boşa dönüyor vida üzerine somunu sıkamıyorsun.

KM saatinin vidalarının yapıştırıldığı kulaklar kırılmış, vidaların karşısı sabit olmadığından iyi sıkılamıyor ve zırıltı yapıyor.
img00048201204011656.jpg

KM telinin kalitesizliği ile ilgili.. Normalde eskiyen teller de yapar bunu.. Kaliteli bi tel ile değiştirin sorun kalmaz.

o zaman seni japon motor almaya davet ediyorum :p

abi sen değil 10 yıl istersen 100 yıl motora bin sende psikolojik bir japon motor sorunu var bir tedavı ol herkese aynı küçümsemeyle yaklasıyyorsun madem çözümün yok gölge de yapma

kardeşim km sayacının saplamaları titreşimden kırılmıştır .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar