Kle500 Transalp karar veremiyorum :-(

Transalptransalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp Transalp

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Sende transalp hastasısın diye pofpoflama bikez olsunda konu ile ilgili bi yorum yap istersen ?

Transalp hastası olduğum için (pofpoflamıyorum).. Doğruyu, doğruları söylüyorum.. 500 lük bir makineye göre KLE çok hantal, onu alacağına Cbf 500, ER5, GS 500 alabilir.. Madem TA mı diye düşünüyor, yakıtını dert ediyorsa eğer DL alsın...

yahu arkaşlar bu kıyaslamalar motor cc.sine göre yapılmıyormu? transalp 650 cc.kle 500 cc.otomatikman 150 cc.transalp fark atar.torkuda yüksek beygiride.Bence elma ile armut kıyas ediliyor.transalpi kle 500 ile değilde kle650 ile kıyaslasak daha doğru olmazmı diye düşünüyorum.

Herhangi bir kişiyi direk olarak etkilemekten ziyade genel bir yazıydı.Sınıfının en fazla yakıt tüketeni, en hantalı, sürüş dinamiği açısından en berbat olanı, teknoloji fakiri, hilkat garibesi bir motor oldugundan boyle yazmıştım.

Tugba,Falcon'a laf edeni yak ama TA cidden çok dandik bir motor.

ne kadar süre ile TA kullandığını ve bu fikirleri edindiğini inan çok merak ediyorum.

"beğenmedim, ben sevmiyorum, güzel değil" bu tür düşünceler kişisel olduğundan subjektifliği belirtir. ancak dandik derseniz, tüm dünyadaki otoriteler yanında motosiklet bilgisi bakımından, hatta TA bilgisi bakımından boyunuzun uzunluğu merak konusu olur.
belki oradan bakınca TA fanatiği olarak görülebilirim ancak, uzun süre kullandığım, fazla yakmasından öte hiç bir sorunun olmadığını bildiğimden konuşuyorum sadece. sahi TransAlp adının nereden geldiğini merak ettiniz mi hiç?

"teknoloji fakiri", farklı bir bakış açısı. birileri enduroların "ne kadar teknoloji, o kadar sorun" prensibi ile üretildiğini anlatmalı sanırım. bujilerimi değiştirdikten sonra motorun beyni aptallaşmasın diye değiştirmek için servise gitme zorunluluğunda olmaktansa, yolda kalınca acil servis bulma vs telaşlarına dalacağıma "teknoloji fakiri" TA'ya biner, gerektiğinde kibrit çöpü ile bile yola devam ederim. Güdümlü piyasa dergilerinin yorumlarından ziyade kullanıcılar daha doğru bilgi vereceklerdir, emin olun. Son bir soru kaç tane 91 model olup, 300 küsür bin kilometrelerde sadece ve sadece baskı balata değiştirmek için motor kapağı açılmış motor gördünüz ve markası/ modeli neydi?

KLE 500 hakikaten kawasaki'nin TR deki adına kurban gitmiş bir motor. değeri bilinmiyor. ancak, enduro tork makinesidir. KLE 500 de bu bakımdan biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Bunun dışında ikisi de iyidir, ikisi de kullanışlıdır. KLE500'ü sıfır almayacaksanız sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum.

Bugun gittim motora baktim ustunde ellerimi gezdirdim kap kara. cok iyi muhafaza edilmis gercekten temiz bir motor kesin kararim kle :queen:

ya o kadar cok kotululedilerki motor u ruyama girmeye basladi bir ara resmen :pale:

Ta ya dandik demiyorum ama cok dogru bir karar verdim sizlerinde yardimi ile umarim en kisa zamanda sizlerle motorumun (karakizimin) resmini sizlerle paylasacam :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkes üstüne alınmasın ama bilen bilmeyen yorum yazıyor.RuhaniLider bence doğru kararı vermişsin öncelikle.crato çok aklı başında yorumlar yapmış bi de bence.Şimdi bazıları diyor ki 500lük motor 650'lik motorla nasıl karşılaştırılır.Bu arkadaşların konuyla hiç alakası ve bilgisi yok bence.Bunun dışında birisi demiş ki KLE 500 çok hantal, onun yerine ER5,GS 500,CBF 500 alınabilir.şimdi öncelikle KLE 500 enduro, diğerleri enduro olmayan motorlar.Adam benim canım elma istiyor diyo sen ona armut al diyosun.komik...adamın damak tadını mı belirleyeceksin?
Bi de demiş ki KLE 500 çok hantal git ER5, GS500, CBF 500 al.neden çünkü onlar daha serii daha hızlı.bu daha komik...öncelikle KLE 500 ile ER5'in motorları(498 cc,8 valf,paralel 2 silindir) ve karbüratörlerine kadar(çift karbüratör) aynı zaten.KLE'nin avantajı ise enduro olması ve ER5 ile kıyaslanmayacak kadar estetik olması.GS500 ve CBF 500 ise ne seriilikte ne de son süratte yetişemez KLE 500'e.Hantal mı?cozuttun mu sen?son sürati 190+ KLE 500'ün.Bunu yapabilen bir tane daha 500 cc enduro gösterebilir misiniz bana?onu geçtim 600-650-750-800 gösterin.KLE 500 öyle enteresan bi motordur işte.
Ama crato önemli bişey söylemiş.enduro motorlarda önemli olan tork ve tek silindir olmasıdır.Yani düşük devirlerde yüksek güç ve tork vermesi gerekir iyi bir enduro motorun.Ama KLE 500 düşük torklu bir motor değildir(45 Nm civarında)Öte yandan zaten Transalp de, KLE 500 de çift silindir olduğundan iyi, yeterli endurolar değillerdir.Transalp 6 valf, KLE 8 valf.Bu motorları soft enduro olarak değerlendirirsek KLE 500 her bakımdan üstündür.Transalp'den çok daha serii ve hızlıdır.Bilmeden yorum yapmayın lütfen, daha doğrusu desteksiz sallamayın.Transalp'in avantajı ise hep sağlamlığı, dayanıklılığı, uzun ömürlülüğünü öne çıkarmasıdır ki ben zannetmiyorum ki KLE 500 de bu konuda geri kalsın.Sen motoruna nasıl bakarsan o kadar dayanır.biri Honda ise öbürü de Kawasaki.Öyle bi anlatıyosunuz ki bu Honda'ları sanki her tarafı Titanyum bu aletlerin.Bilmeyen de Kawasaki, Suzuki, Yamaha'yı, Jinlun üretiyor sanacak:)

Dostum ben aşağıdaki linkteki motoru alıyordum. Sanırım abimiz 10.000 ytl ye verecek. Makina sıfırı dersem yeri. Bana para geldi sıfırını aldım. Ama almasaydım aşağıdakini alacaktım. KLE 500 süper motor. Kıyaslamaya girmem çünkü kimse ne TA yı nede KLE yi sınırlarında kullanmıyor. Biz burada sınırlı bütcelerle iş yapıyoruz. İkiside japon ve ikisinide tartışmak gereksiz. Karar senin

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4241174

vstrom al derim sık kendini en azından aradaki benzin parasını baştan ver

Karar veremiyecek birşey yok ya KLE500 alıp endurocuların yanına gidecek ve orada dünyada 3 tane enduro olduğunu ve bunlardan birinin transalp olduğunu ama kle 500 olmadığını öğrenecek seneye transalp bmw veya varedero arayacaksın veya baştan transalp alıp endurocuların yanına gideceksin ve yıllarca bineceksin :) Hız teknik vs izaha girdimi sonu gelmez , özellikle son baştan belliyken :)

şöyle bir endurolanalım bakalım kle 500 neler yapıyormuş
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/12/15/570029.asp

Son düzenleme:
Bu konunun devamlılığını talep etmekteyim arkadaşlar. Özellikle her iki motoruda kullanan MT'cilerden. :bounce:

@harbiturk arada bir de olsa uzun yola gideceksen KLE500 küçük ve selesi rahatsız olabilir. İyice araştır derim. Benimde hoşuma gidiyor. Sıfır fiyatı 650liklerden çok daha uygun. Güç olarak işi beygir/ağırlık hesabına vurunca beni kesin tatmin eder diye düşünüyorum ama ikinci motorumu aldığımda onu daha uzun süreler kullanmayı düşündüğümden direk 650liğe geçmeyi düşünüyorum. Senlede paylaşayım dedim, belki fikir verir...

@harbiturk arada bir de olsa uzun yola gideceksen KLE500 küçük ve selesi rahatsız olabilir. İyice araştır derim. Benimde hoşuma gidiyor. Sıfır fiyatı 650liklerden çok daha uygun. Güç olarak işi beygir/ağırlık hesabına vurunca beni kesin tatmin eder diye düşünüyorum ama ikinci motorumu aldığımda onu daha uzun süreler kullanmayı düşündüğümden direk 650liğe geçmeyi düşünüyorum. Senlede paylaşayım dedim, belki fikir verir...

Teşekkürederim..

Ben birde aprilla pgasso 650 bakıyorum ( aslında hiç hesapta yoktu ) Kle500 güzel bee pegassoda ucuz ve güzel karar veremedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar