Merhaba SERKANS
dusunce ve sorularinin hepsine cevap vermeye calisacagim.
* profesyonel = Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan (kimse) meraklı, hevesli, amatör, özengen karşıtı (online sozlukden)
resimleri ben cekdim, simdiye kadar hic fotografcilikdan para kazanmadim.
kiz arkadasim pro manken/fotomodel.
ben endustri urunleri tasarimcisiyim, ve gecmisde marine (tekne/yelkenli) endustrisinde (ar/ge) calisdim,
bir kac tane klassik amerikan topladim, sanayilerde ustalarla surekli cay icdim.
su an faturalari odememi saglayan is ise insaat sektorunde hava kalitesi ile ilgili verdigim hizmetler. Pro insaatciyim yani.
daha once profosyonel olarak yaptigim diger isler ise kaykay ve dovmecilik. istanbulda caddede (selamicesmede) ilk kaykay parkini insa ettik yakin bir arkadasimla. istanbulun ilk iki dovme dukkanindan birini 90 larin basinda acdim, o dukkanda yillarca binlerce dovme yapildi,
almanyada ise binicilik (at) , aticilik (tufek) ve amator futbolcu olarak faliyette bulundum, hatta aticilikda bronz madalyam vardir
"Ama yinede hurley el yapımı olarak bu ise hakkında birşeyler öğrendim diyemem, daha öğrenilecek çok şey olduğunu düşünüyorum..." > burda ne dek istedin anlamadim.
calisma ortamim garajim yani evim. bu ortami yaratmak uzun yillar gerektirdi.
Benim iddam bir amator motorsiklet yapimcisinin bir profosyenel kadar kaliteli bir is cikarabilecegini gostermek, bunu ne kadar becerdim/beceremedim siz karar verirsiniz.
Uzun vadede her tasarimci (sanatci, zanaatci) gibi , yapimlarimim sevilmesini ve talep gormesini elbette istiyorum, tam profosyenel olabilmek icin hem cok caliskan, ufku genis, disiplinli ve iyi bir pazarlamaci olmak gerekir. O zaman sevdigin isden kazanc saglamaya baslarsin. (tabi bunlar benim fikirlerim, yaniliyor olabilirim)
Ben elimden geleni yapmaya calisacagim... insanin kendi gelecegini kendi belirledigine inaniyorum, bence kisi hayatta yaptiklarindan degil yapmadiklarindan pismanlik duymali.
Sevgiler,