Kışlık eldiven hakkında...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kışlık eldiven yıkanır mı diyen arkadaşlar Allah aşkına bana eldiven dışını değil de içini nasıl temizlediklerini anlatsınlar. En kötü 2 sene giydiğiniz eldivenin içlerini nasıl temizliyorsunuz? Anlatın biz de öğrenelim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kışlık eldiven yıkanır mı diyen arkadaşlar Allah aşkına bana eldiven dışını değil de içini nasıl temizlediklerini anlatsınlar. En kötü 2 sene giydiğiniz eldivenin içlerini nasıl temizliyorsunuz? Anlatın biz de öğrenelim.
Eldivenin dışına derisi kuruyup çatlamasın diye deri bakım spreyi sıkıyorum. içlerini hiç yıkamadım.
hiç içlerinin kirlendiğini farketmedim. ellerim çok terlemiyor diyedir herhalde.
Ama benim zaten yazın en çok motor sürdüğüm zamanlarda bile iki sürüş arası en az iki hafta geçiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eldivenin dışına derisi kuruyup çatlamasın diye deri bakım spreyi sıkıyorum. içlerini hiç yıkamadım.
hiç içlerinin kirlendiğini farketmedim. ellerim çok terlemiyor diyedir herhalde.
Ama benim zaten yazın en çok motor sürdüğüm zamanlarda bile iki sürüş arası en az iki hafta geçiyor.
Abi çorap giyiyormuşsun gibi düşün.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi çorap giyiyormuşsun gibi düşün.
yaa işte birden ellerimle ayaklarımı aynı tutamadım. :)
işin tuhafı benim yazın botlarla ayaklarım da terlemiyor çok. ben az terlediğim için herhalde. Botlarım da eve gelip çıkarınca ertesi güne koku kalmıyor içlerinde.

Motosikleti
Honda SH125
Hah
kumaş eldiveni yumuşatıcıyla birlikte makineye atmadığını ve benim gibi fazla takıntılı olduğunu varsayıyorum. Bebek şampuanı ile ılık suda çitileyip yıkarsan deforme olmaz. Veya etiletine bir bak bakalım izin veriyorsa da makinede sıkma yapmadan elde yıkama programında temizleyebilirsin. Kurutma için de peteğin, sobanın üstüne falan koyma, bırak rüzgar alan bir yerde kendi halinde kurusun.
Ahahaha sana bir şey diyeyim mi yapma dediğin herşeyi yapmışım 🙃 o zaman burdan scoyco yetkililerine sesleniyorum Beyler kusura bakmayın hata bende. Ne diyelim o zaman diğer eldivende tavsiyelerini uygulayacağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o paranın yarısının yarısına elcik ısıtma al yazlık eldivenle bile ellerin üşümez
Yeni motorumda mutlaka olacak dostum sağol
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi hafta sonu benim için özel ritüel halini alıyor. Temiz eldiven içlik montla yola çıkmak muhteşem bir terapi. Ohhh

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125
o paranın yarısının yarısına elcik ısıtma al yazlık eldivenle bile ellerin üşümez

Elcik ısıtmalar önünde elcik koruma olmadan pek işlevsel değil. Yolda gelecek olan rüzgarı kesmeden verimli bir ısıtma yapmıyor. Elcik koruma ve elcik ısıtma bir arada olursa maksimum verim alınır.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hehe, ben de onlardanım; pandemi öncesi kar buz hariç Allah'ın her günü işe motosikletle gidip gelirken 2 yıl kullandığım kışlık eldiveni hiç yıkamadım. Eldiven halen duruyor. (Tucano Urbano Seppia) Pasaklı biri miyim neyim? 🤣 💦

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Abi sabunlu su ile bezi nemlendirip iç-dış ederek yıkamak yeterli. Oda sıcaklığında kuruttuktan sonra güllü vazelinle yumuşatmak ve deriyi beslemek gerekiyor. Fazla fazla da sürülebilir, ele pek birşey gelmiyor zaten. Deri eldivenlere en iyi bakım bu. Her vazelin olur, güllüsü kokulusu daha hoş olur.

Hehe, ben de onlardanım; pandemi öncesi kar buz hariç Allah'ın her günü işe motosikletle gidip gelirken 2 yıl kullandığım kışlık eldiveni hiç yıkamadım. Eldiven halen duruyor. (Tucano Urbano Seppia) Pasaklı biri miyim neyim? 🤣 💦
Abi seninle tokalaşmak istemiyorum bunu okuduktan sonra... 😕

Şaka bir yana, ister istemez bakteri üretecektir, hatta parmak aralarında soyulmalar ve enfeksiyonlar olmaya başlayabilir. Lütfen yıkayın abi. Tekstilse çok kolay, deriyse ters düz etmek biraz sürüyor, pratiklik kazanınca onun da işi uzun değil...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Abi seninle tokalaşmak istemiyorum bunu okuduktan sonra... 😕

Şaka bir yana, ister istemez bakteri üretecektir, hatta parmak aralarında soyulmalar ve enfeksiyonlar olmaya başlayabilir. Lütfen yıkayın abi. Tekstilse çok kolay, deriyse ters düz etmek biraz sürüyor, pratiklik kazanınca onun da işi uzun değil...
Zerre koku yok ki? Yine de uzun süredir giymiyorum, taşınırken içine attığım kutuda duruyor, giyecek olursam yıkarım. Yenisini alsam daha iyi zaten.

Elcik ısıtmalar önünde elcik koruma olmadan pek işlevsel değil. Yolda gelecek olan rüzgarı kesmeden verimli bir ısıtma yapmıyor. Elcik koruma ve elcik ısıtma bir arada olursa maksimum verim alınır.
benim motorda elcik koruma yok tüm kışı yazlık eldivenle geçirdim ellerim eldivenin içinde pişiyordu sıcaktan problem yaşamadım. çok da elzem değil bence ama takma imkanı varsa faydalı olur.

benim kışlık eldiven yıkanır mı lafıma laga-luga yapana kadar, önce "kışlık eldivenin" bile isteye suya bandırıp bandırıp yıkandığında su/esinti geçirmeme özelliğini ne hızda kaybedeceği konusunda beyin fırtınası yapın.

bir ürün var ki, kötü şartlarda su ve hava geçirmemesi özelliğiyle pazarlanıyor; ama çok akıllısınız ya bıcı bıcı yıkıyorsunuz?

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

piyasa da tonla temizlik malzemesi var. bana sormayın, ben kışın motora binmem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar