İridyum buji kullan.
Normalda 10-40 kullanıyorsan yağını 15-40 filan yap yani daha soğuk havalar için olan yağlardan.
Motorun rölantisini artır.
Gece motoru koyup sabah çalıştırıyorsan koyduğun yer ya kapalı mekan olsun yada üstünü ört gece o soğukta buz gibi kalan motor sabaha zor çalışır.
Bende de mondial 150 zat vardı ben iridyum buji koyuyordum 15w yağ koyuyordum ve gece kapalı mekanda tutup sabah çalıştırmadan 5 dk önce kapının önüne güneşe çıkarıp kontağı açıp bekletiyordum. 1-2 denemede alıyordu motor hemen.
yahu bari çok bilgin yok, yanlış bilgi verme. bu konunun yağ ile ne ilgisi var? adam zaten 10-40 kullansa bile -10'da motoru çalıştırıyorum demiyor. motor tek marşta almıyor diyor. sende üstünü ört falan diyorsun. üstünü örtmekle ne alakası var? motorun üzerini örtersen sıcak mı kalır sanıyosun? benim karbüratörlü motorum buz gibi havada açıkta bekliyor. tek marşta alıyor.
hocam sizin sorunuza gelirsek; motorunuzu çalıştırmadan jikleyi çekiyor musunuz? jikle ile 3-4 dakika ısınsın motor sonra jikleyi kapatıp devam edin. eğer jikleyi çekmenize rağmen böyle ise;
-karbüratör ayarı ve temizliği
-buji kötüyse değişimi
-hava filtresi temizliği
sorununuzu çözer diye düşünüyorum. ama ilk olarak karbüratör ve buji. daha önceki motosikletlerinizin enjeksiyonlu olduğunu söylemişsiniz ona istinaden konuşursam; jikleyi belki bilmiyorsunuzdur, onu çekerek çalıştırın.
ayrıca bazı motorlarda bakımsızlıktan veya yanlış kurcalama sonucu jikle hiç bir işe yaramıyor, jikle ayarını yaptırabilirsiniz yukarıdakileri yapmanıza rağmen düzelmediyse.