Kışın motor kullanmak - üşümemek - aksesuarlar

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
O zaman yazlık alıyorum, elcik sperlerinden takıyorum. Bir elcik ısıtma taktırırız. (Elcik ısıtmayla ilgili tecrübeniz varsa onu da alalım hocam. Oh beleş beleş🤣🤣🤣) Tecrübe gibisi yok. Sağolun.
Tabi ki elcik rüzgar koruma olsa bile kışın yazlık ekdiven olma zçünkü onlar içine hava alacak şekilde tasarlanmış. Kışlık eldiven alın içine bir şey giymeye gerek kalmaz.

Benim motorumda elcik rüzgar koruma var, ellerim rüzgar almıyor, soğuk konusunda daha önceki xmax'den daha rahat oluyor. Elcik ısıtma da var önceki sahibi takmış her seferind ehayır duamı alıyor öyle faydalı bir şey.

Motosikleti
Hero Dash125
Tabi ki elcik rüzgar koruma olsa bile kışın yazlık ekdiven olma zçünkü onlar içine hava alacak şekilde tasarlanmış. Kışlık eldiven alın içine bir şey giymeye gerek kalmaz.

Benim motorumda elcik rüzgar koruma var, ellerim rüzgar almıyor, soğuk konusunda daha önceki xmax'den daha rahat oluyor. Elcik ısıtma da var önceki sahibi takmış her seferind ehayır duamı alıyor öyle faydalı bir şey.
Tamamdır. Yazlık eldiven kullanmamak gerektiği iki kere daha yazılmış ben kaçırmışım orayı. Yanlış anlaşılmasın görmedim. Süper oldu bu forum. Keşke daha önce keşfetseymişim.

Motosiklet kot pantolonu, kışlık mont ile günü kurtarıyorum. Bir tek ellerim üşüyor. Bende her gün köprü kullanıyorum. Elcik koruma takılmıyor. Elcik ısıtma var. 11 12 km yol olduğu için idare edebiliyorum. Decatlahon'dan ince eldiven almıştım yazlık eldivenin altına giyince daha az üşüyor.
pantolon olarak ne var hocam? bende decathlon'dan içlik eldiven üstüne yazlık eldiven düşünüyorum. Elcik ısıtma olmadan kullandınız mı? ne kadar idare ediyor? Yazlık pantolon siparişi verdim içlikle deneyeceğim yarın eğer olmaz ise kışlık pantolon alacağım. Yazlık mont üstüne normal günlük giydiğim montumu giyiyorum hiç soğuk almıyorum böyle kullanmayı düşünen arkadaşlar varsa içlik + yazlık mont + şişme-kışlık mont yapılabilir. -4 derecede 25-30 dk kullanan biri olarak söylüyorum bunları uzun süre ve daha soğukta kullanma tecrübem olmadı.
eldivenlerin içine içlik eldiven nasıl giyiyiorsunuz? Eldiven içine bir kat daha bir şey giyecek kadar bolsa zaten elinize bol geliyordur yanlış ebatta eldiven almışsınız demek.
Kışlık eldiven de olsa rüzgar yiyince içinde eller üşür, gidona takılan rüzgar korumaları işe yarıyor, ille kuryelerdeki gibi ellerin içine sokulduğu bir şey de gerekli değil.
abi bu iç eldivenler ince oluyor böyle termal içlik gibi. Ben knox marka yazlık eldiven denedim s beden de oldu m beden de fakat s biraz daha dar oldu gibi hissettim ama arada çok fark göremedim. İç eldiven alacağım bugün decathlondan yarın hasanpaşaya gideceğim almak istediğim eldivenin m bedenini deneyeceğim iç eldivenle, nasıl oluyor vs yarın yazarım. Bu dediğin plastik elcik korumalarınıda alabilirim en kötü kuryelerin kullandığı elcik korumaları alırım. Zaten viraj falan yok dümdüz otobanda gidiyorum :D ayrıca bu bacak koruma plastikleri iş yapıyor mu harbiden? yanlardan gelen rüzgar etki etmiyor mu?
benim de tek sıkıntım eldiven. şehiriçi scooter ile kullanmalık decathlondan bikaç model baktım ama rüzgar geçirmeyen, içi polarlı olanların hemen hepsi fırın eldiveni gibi parmakları birleşik. doğru düzgün sıcak tutacak bi eldiven bulamadım. varsa tavsiye alabilirim?
outdoor trekking iç eldiven - yetişkin outdoor trekking dikişsiz eldiven mt 500 , bu 2 eldiveni deneyeceğim decathlonda ilk yazdığım eldiven iç eldiven olmak için biraz kalın gibi duruyor fakat denemeden bir şey söyleyemeyeceğim. İç eldiven - korumalı eldiven ve elcik koruma plastiği iş görür diye düşünüyorum. Kışlık eldivenler dahi üşütüyormuş hocam kolaçanın videosunu izledim de kesin çözüm kuryelerin kullandığı içi polarlı elcik koruma gibi.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
eldivenlerin içine içlik eldiven nasıl giyiyiorsunuz? Eldiven içine bir kat daha bir şey giyecek kadar bolsa zaten elinize bol geliyordur yanlış ebatta eldiven almışsınız demek.
Kışlık eldiven de olsa rüzgar yiyince içinde eller üşür, gidona takılan rüzgar korumaları işe yarıyor, ille kuryelerdeki gibi ellerin içine sokulduğu bir şey de gerekli değil.
termal içlik gibi ince bir eldiven ya çok yer kaplamaz diye düşünüyorum eldiven içinde. Denemedim bilmiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın, bir tecrübem yok :rolleyes:

Bu mesajı yeni gördüm.☺ Eldiven olayında çok mağaza gezeceğiz belli oldu. Alışveriş sürecini hiç sevmem ama her anlamda elim mecbur. 😄
Valla ben de mağaza mağaza dolaşmayı sevmiyorum o yüzden internetten yorumlara bakarak alıyorum. Gelince hoşuma gitmezse iade :p

Motosikleti
termal içlik gibi ince bir eldiven ya çok yer kaplamaz diye düşünüyorum eldiven içinde. Denemedim bilmiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın, bir tecrübem yok :rolleyes:

Valla ben de mağaza mağaza dolaşmayı sevmiyorum o yüzden internetten yorumlara bakarak alıyorum. Gelince hoşuma gitmezse iade :p
Eldiven önemli yaa. ele tam oturmayınca en ufak dikiş vb. rahatsız ediyor, biraz bol olsa yine rahatsız ediyor bu yüzden ille de deneyip alın diyorum, yoksa 45dk sürdükten sonra çıkarıp atası geliyor insanın.

pantolon olarak ne var hocam?
Bende pantalon olarak riderdenim Bora var. İstanbul'da hava 5 dereceyken falan xmax ile hiç üşümeden 1 saatte 50km uzaktaki işyerime gidiyordum TEM üzerinden.

ayrıca bu bacak koruma plastikleri iş yapıyor mu harbiden? yanlardan gelen rüzgar etki etmiyor mu?
xmax'de önde iki yana takılan bacak korumalar çok işe yarıyor, önden gelen bütün rüzgarı kesiyor. hafif yağmurda pantalon bile ıslanmıyor. Yandan rüzgar da çok üşütmüyor çok gelmediği için. zaten rüzgarın hızından daha hızlı sürülüyor trafiğe takılmayınca.

Eldivenlerde aman kalın olsun üşütmesin diye uğraşmak yerine kışlık ortalama bir eldiven alın geçin, eldivene gelecek rüzgarı kesmekle uğraşın. üzerine rüzgar gelince kaç kat giyseniz de çok işe yaramayacak.

Motosikleti
Hero Dash125

Adamın biri "iyi oldu" yazar alırsın, özellikleri de sana benziyordur aldanırsın, fiziksel ya da karakteristik bir farktan dolayı ürün sana olmaz, süreç uzar. Giden ömürden gidiyor sonuçta. Halbuki gider denersen biraz alışveriş yorar ama en azından motor dünyasından insanlar tanımış olursun. Bilinen bir yüz olman mutlaka bir yerde bir artı kazandırır.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
iyi bir eldiven almak için müsait değilseniz çok basit ve ucuz bir yöntem var, ve eller kesinlikle üşümüyor... ben eldiven almadan önce böyle yapmıştım bir süreliğine ve hayat kurtarıcı diyebilirim.

önce şöyle yün eldivenden alıp giyiyorsunuz, 50 lira falan fiyatı var.

sonra üzerine de şu en dandiklerinden iş eldiveni alıp giyiyorsunuz, ama özellikle bundan olsun çünkü bu hava geçirmiyor, buda 25 tl

kışlık eldiven alana kadar bu çok süper bir yöntem, deneyin derim, hatta birçok kışlık eldivenden daha sıcak tutuyor... ufak bir sorun var oda dışa giyilen 25 liralık eldivenin ömrü bir kaç gün, sonra etkisi gidiyor.

.... pantolon olarak artık soğuktan gına geldiği için "prosev titanyum" aldım ben, çok iyi yani üşütmüyor ve yağmur sorunu yok ama biraz çuval gibi, çokta kötü bir görüntüsü yok ama kargo pantolon gibi karizma bir görüntü olduğu da söylenemez. abi iş görsün, pantolon seçene kadar romatizma olmaktan iyidir, aldım derhal.

edit: kuryeler gibi elciklere deri koruma ve bacaklara da deri rüzgar koruması takmıştım bir süreliğine ama kaza esnasında elimi ayağımı bağlamışlar gibi olurum diye bedavaya bir tanıdığıma verdim, bana kalsa çöpe atacaktım yani ben kullanmadığım şeyleri verme taraftarı değilim ama o istedi... eller ve bacaklar kaza esnasında motosiklete bağlı olmamalı diye düşündüm.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash125
iyi bir eldiven almak için müsait değilseniz çok basit ve ucuz bir yöntem var, ve eller kesinlikle üşümüyor... ben eldiven almadan önce böyle yapmıştım bir süreliğine ve hayat kurtarıcı diyebilirim.

önce şöyle yün eldivenden alıp giyiyorsunuz, 50 lira falan fiyatı var.

sonra üzerine de şu en dandiklerinden iş eldiveni alıp giyiyorsunuz, ama özellikle bundan olsun çünkü bu hava geçirmiyor, buda 25 tl

kışlık eldiven alana kadar bu çok süper bir yöntem, deneyin derim, hatta birçok kışlık eldivenden daha sıcak tutuyor... ufak bir sorun var oda dışa giyilen 25 liralık eldivenin ömrü bir kaç gün, sonra etkisi gidiyor.

.... pantolon olarak artık soğuktan gına geldiği için "prosev titanyum" aldım ben, çok iyi yani üşütmüyor ve yağmur sorunu yok ama biraz çuval gibi, çokta kötü bir görüntüsü yok ama kargo pantolon gibi karizma bir görüntü olduğu da söylenemez. abi iş görsün, pantolon seçene kadar romatizma olmaktan iyidir, aldım derhal.
Motor yerine de hilti alıyorsunuz, yarın yanıma gelip işe başlıyorsunuz🤣🤣🤣

Usta kırılma ama ciddiysen olmadı bu😁

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Motor yerine de hilti alıyorsunuz, yarın yanıma gelip işe başlıyorsunuz🤣🤣🤣

Usta kırılma ama ciddiysen olmadı bu😁
sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek içer misali yani henüz kışlık eldiven almamış biri yarın sabah işe giderken ölmek istemiyorsa mecbur yapacak yani :D

yoksa iş eldiveni ile motosiklet sürmek tam komedi olurdu, gerçi günümüzde artık herşey moda, bakarsınız belki iş eldiveni ile motosiklet sürmek moda olur.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Adamın biri "iyi oldu" yazar alırsın, özellikleri de sana benziyordur aldanırsın, fiziksel ya da karakteristik bir farktan dolayı ürün sana olmaz, süreç uzar. Giden ömürden gidiyor sonuçta. Halbuki gider denersen biraz alışveriş yorar ama en azından motor dünyasından insanlar tanımış olursun. Bilinen bir yüz olman mutlaka bir yerde bir artı kazandırır.

Benim için sorun yok ya, gelir beğenmem iade ederim :d

Motosikleti
Hero Dash125
Benim için sorun yok ya, gelir beğenmem iade ederim :d

sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek içer misali yani henüz kışlık eldiven almamış biri yarın sabah işe giderken ölmek istemiyorsa mecbur yapacak yani :D

yoksa iş eldiveni ile motosiklet sürmek tam komedi olurdu, gerçi günümüzde artık herşey moda, bakarsınız belki iş eldiveni ile motosiklet sürmek moda olur.
Aman diyeyim ziyaretçiler😄 Yazlık motor eldveni tek giyin ama bunu denemeyünz. Sonuçta o eldivenin eklem korumaları var, bunu denerseniz sadece sürtünmeden yırtarsınız. Parmakların erişteye dönmesini engelleyemezsiniz.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
her yağmurda kaza oluyor burada, bugün yine kitliydi trafik ve kar yağıyor bir yandan, benim mont 3 mevsim yani kışlık değil, baya üşüdüm ve kural falan boş verdim yani soğuktan uyuştum çünkü. ilk defa motorla duba ezdim, sonra kaldırıma çıkmazdım normalde ama soğuktan uyuşunca ben benlikten çıkıyorum, asabım bozuluyor :)

bu kadar soğuk olacağını bilsem montun içine iki kat termal içlik giyerdim, hava durumuna bakmama gibi bir hata yapınca böyle oldu. "revit apex air h20" giyiyorum, 4 mevsim sandım ama değilmiş mont... bot, pantolon ve eldiven iyi ama mont üşütünce üşüyorsunuz. yani ekipmanların bir tanesi yetersiz olsun tüm vücut üşüyor.

edit: şu trafiğe bakın ya, istanbul bitmiş

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Soğuklar bana çok dert değildi de bugün akşam üzeri yağan karda iki kez düştüm. Arka kaydı mı bam diye çakılıyor yere motor toparlamak mümkün değil. Bi iki gün yağıp daha yağmasa bari.

her yağmurda kaza oluyor burada, bugün yine kitliydi trafik ve kar yağıyor bir yandan, benim mont 3 mevsim yani kışlık değil, baya üşüdüm ve kural falan boş verdim yani soğuktan uyuştum çünkü. ilk defa motorla duba ezdim, sonra kaldırıma çıkmazdım normalde ama soğuktan uyuşunca ben benlikten çıkıyorum, asabım bozuluyor :)

bu kadar soğuk olacağını bilsem montun içine iki kat termal içlik giyerdim, hava durumuna bakmama gibi bir hata yapınca böyle oldu. "revit apex air h20" giyiyorum, 4 mevsim sandım ama değilmiş mont... bot, pantolon ve eldiven iyi ama mont üşütünce üşüyorsunuz. yani ekipmanların bir tanesi yetersiz olsun tüm vücut üşüyor.

edit: şu trafiğe bakın ya, istanbul bitmiş

valla benim yolum otobanda, eğer merkezden gidersem otobana çıkana kadar deli gibi trafik videodakinden daha beter :D otobüsler minibüsler falan görmen lazım. Neyse ki bizim burada dere var aşağıdan kayıp otobana çıkıyorum 0 trafik :D köprüde genelde trafik oluyor köprü girişinde, köprüye gelene kadar zaten sağdan gidiyorum köprüye gelince sağ şeride kayıyorum kafa rahat.
Soğuklar bana çok dert değildi de bugün akşam üzeri yağan karda iki kez düştüm. Arka kaydı mı bam diye çakılıyor yere motor toparlamak mümkün değil. Bi iki gün yağıp daha yağmasa bari.
Valla abi bende motoru ayaklığa alırken düşürdüm bugün. Ayakkabım kaydı düştü motor tutamadım valla ayağım kayıyo diye allahtan bir şey olmadı. Yolda dikkat etmek lazım bir tane davar doblocu götüme kadar girdi işten gelirken sağ sinyal verip el hareketi yaptım sola dönüp yoluna gitti. Amacı neydi acaba onu merak ediyorum.

Motosikleti
Tracer 7
Merhaba, İstanbul’ da yaşıyorum. Zemin buz tutmadığı sürece her koşulda, örneğin bugün olan kar yağışı ve bunun biraz daha yoğun günleri de dahil motosiklet kullanıyorum. Madem scooter kullanıyorsunuz ihtiyacınız olan 3 aksesuar var. 1. Olarak uzun tur camı, 2. Olarak yağmur- rüzgar geçirmeyen elcik korumalardan ve son olarak diz örtüsü. Kışlık mont, full kask ve kışlık eldiven ile beraber bunları kombinlediğiniz zaman çok rahat ulaşım sağlayabileceksiniz. Ekstra rüzgarlı ve yağışlı günlerde alt üst yağmurluk takımı da giyerseniz keyifle şarkı mırıldanarak yolculuğunuzu yapabilirsiniz :)

pantolon olarak ne var hocam? bende decathlon'dan içlik eldiven üstüne yazlık eldiven düşünüyorum. Elcik ısıtma olmadan kullandınız mı? ne kadar idare ediyor? Yazlık pantolon siparişi verdim içlikle deneyeceğim yarın eğer olmaz ise kışlık pantolon alacağım. Yazlık mont üstüne normal günlük giydiğim montumu giyiyorum hiç soğuk almıyorum böyle kullanmayı düşünen arkadaşlar varsa içlik + yazlık mont + şişme-kışlık mont yapılabilir. -4 derecede 25-30 dk kullanan biri olarak söylüyorum bunları uzun süre ve daha soğukta kullanma tecrübem olmadı.

abi bu iç eldivenler ince oluyor böyle termal içlik gibi. Ben knox marka yazlık eldiven denedim s beden de oldu m beden de fakat s biraz daha dar oldu gibi hissettim ama arada çok fark göremedim. İç eldiven alacağım bugün decathlondan yarın hasanpaşaya gideceğim almak istediğim eldivenin m bedenini deneyeceğim iç eldivenle, nasıl oluyor vs yarın yazarım. Bu dediğin plastik elcik korumalarınıda alabilirim en kötü kuryelerin kullandığı elcik korumaları alırım. Zaten viraj falan yok dümdüz otobanda gidiyorum :D ayrıca bu bacak koruma plastikleri iş yapıyor mu harbiden? yanlardan gelen rüzgar etki etmiyor mu?

outdoor trekking iç eldiven - yetişkin outdoor trekking dikişsiz eldiven mt 500 , bu 2 eldiveni deneyeceğim decathlonda ilk yazdığım eldiven iç eldiven olmak için biraz kalın gibi duruyor fakat denemeden bir şey söyleyemeyeceğim. İç eldiven - korumalı eldiven ve elcik koruma plastiği iş görür diye düşünüyorum. Kışlık eldivenler dahi üşütüyormuş hocam kolaçanın videosunu izledim de kesin çözüm kuryelerin kullandığı içi polarlı elcik koruma gibi.
hocam şunu aldım ben bi işe yaramadı.
orada limit sıcaklık 3 yazıyor ama normal kullanımda onu da karşılamıyor. yılbaşında viyanada motor olmadan kullandım, orada gündüz hava 2-3 derece, ancak parmaklarım buz gibiydi. motorda zaten hiçbir etkisi yok.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Genelde eldivendi, monttu, elcik korumaydı, ısıtmalı elciklerdi bir takım sorunlar çözülüyor ama özellikle scooter harici motor kullananlar ayaklarının üşümesine de çare bulmalılar. Üst robocop gibi gezip altına spor ayakkabı giyip de süren kişi işin güvenlik boyutunu es geçerek konuşuyorum; kısa bir süre sonra ayak parmak uçlarının donmaya başladığını, vites ve arka fren kullanımında ayağının hassasiyetini iyi ayarlayamadığını fark edecektir.

Motosikleti
Genelde eldivendi, monttu, elcik korumaydı, ısıtmalı elciklerdi bir takım sorunlar çözülüyor ama özellikle scooter harici motor kullananlar ayaklarının üşümesine de çare bulmalılar. Üst robocop gibi gezip altına spor ayakkabı giyip de süren kişi işin güvenlik boyutunu es geçerek konuşuyorum; kısa bir süre sonra ayak parmak uçlarının donmaya başladığını, vites ve arka fren kullanımında ayağının hassasiyetini iyi ayarlayamadığını fark edecektir.
İyi bir noktaya değinmiş.
Ayaklar önemli. zaten ayakların korunması kask kadar önemli, ayak kemikleri çok karmaşık ve göründüğü kadar sağlam değiller. düzgün bir korumalı bot termal çorapla vb. desteklenince kışın soğuktan da koruyacaktır.

Son düzenleme:
. (Elcik ısıtmayla ilgili tecrübeniz varsa onu da alalım hocam. Oh beleş beleş🤣🤣🤣)

Aliexpress'te bolca satılan jenerik bir elcik ısıtma var. $10 idi ben zamanında XJ6'ya takmıştım. Bıcır bıcır işini görüyor, Oxford gibi kocaman bir kontrol kumandası da yok, elciğin üstünde yukarı aşağı çevirmeli bir ayarı var.

Sadece 3. yılın sonunda motora bağlandığı yerdeki kontrol ünitesi su alıp bozulduğu için kademe ayarı yapamaz olmuştum, ya kapalı ya en yüksek güçte çalışıyordu. Öyle de idare ettim yani çok ısınınca iki dakika kapat yallah sonra geri açarsın.
Tuareg'e de takıcam da üşendim kaldı aylardır, kış bitecek hala takıcam=))

Motosikleti
D400
Elcik korumayı aküden çekmek yerine alternatif kullanma metodu deneyen oldu mu? powerbank falan.

aklıma geldi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar