Kışın kullanılmayan motorlara neler yapılacak??

aslında kiralanabilir. mesela bmwsini kışın kullanmayan biri bana kiralasa ne güzel olur:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:35 ----------

tabi sen başka bi olaydan bahsetmişsin. aküsünü sök bi kere, o banko. ama yinede yaz gelince çalışma garantisi yok

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Teknik kısımda arama yapmalısın her türlü detay verilmiş. Ben bulamadım.:silent:

Kış aylarında motoru yatıracağım.. Neler yapmam gerekir??

Aküyü sök,benzini boşalt içine WD-40 sıkıp bırak,motor yağını değiştir(En ucuz yağdan koy yazın yine değişecek),lastik havalarını indir,Müşürlerin oraya wd 40 sur,yağmur almayan yerde dursun.Aküyü eve çıkar takcağın zaman şarj et tak:cat:

Lastiklerin altına takoz koyup, su geçirmez nefes alabilir branda ile örtün...

Forumdan Uzaklaştırıldı
yaw motoru yatırmayın bosuna...verin bana ben yaz gelene kadara kullanırım.:p..gözüm gibi bakarım motorunuza....:wiinkk:

:queen:

motorunu yıka kurut , aküyü sök , paslanabilecek yerleri ve zincirini zincir spreyin ile yağla , depoyu ağzına kadar dolu bırak ( depoyu yağlarsan tekrar nasıl temizleyecen ) , orta sehbaya kaldır ön tekerin altına tahta koy ki beton ile lastik direkt temas edip lastiğin bozulmasın, brandanı ört ........... bitti bu kadar :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Galiba forumda bu konu mevcuttu ama yine de yazalim.

• Eger motosikletinizi yikayacaksaniz, iyice kurutmaya ozen gosterin.
  • Akunuzu çikartin ve oda sicakliginda saklayabileceginiz bir yere koyun.
  • Motosikletinizi orta sehpaya alin. Eger motosikletinizde orta sehpa yoksa, iki tekerin yerle temasini engelleyecek motosiklet sehpalarindan yararlanabilirsiniz. Ya da uygun çozumler uretebilirsiniz.Tekerlekler bir yere temas etmezse iyi olur.
  • Zincirinizi guzelce temizleyip yaglayin.
  • Deponuzu agzina kadar doldurun.
  • Yagi bosaltin. Kullanacaginiz zaman yeni yag koyun.
  • Egsoz deligi,on hava kanal delikleri,karenaj bosluklari gibi yerleri bezle kapatin,buralara ozellikle orumcekler dadaniyor.
  • Mumkunse, uzerini biranda ile kapatin.

Tekerleklerin neresine takoz konulmasını öneriyorsunuz?Biraz daha açarmısınız?Sebep nedir?

Tekerleklerin altına konur tabi ki:silent: Amaç motosiklete nemin ulaşmasını engelleyip paslanmayı en aza indirmek.

Tekerleklerin altına konur tabi ki:silent: Amaç motosiklete nemin ulaşmasını engelleyip paslanmayı en aza indirmek.

Lastiklerin çok uzun süre yere temas edip deformasyon veya nemden kaynaklanacak diğer sorunların engellenmesi için konur diye biliyorum. Ama bunu hiç yapmadım, bunun yerine ön tekerleği arada bir çevirerek yere başka noktasının temas etmesini sağladım.

Galiba forumda bu konu mevcuttu ama yine de yazalim.

• Eger motosikletinizi yikayacaksaniz, iyice kurutmaya ozen gosterin.
  • Akunuzu çikartin ve oda sicakliginda saklayabileceginiz bir yere koyun.
  • Motosikletinizi orta sehpaya alin. Eger motosikletinizde orta sehpa yoksa, iki tekerin yerle temasini engelleyecek motosiklet sehpalarindan yararlanabilirsiniz. Ya da uygun çozumler uretebilirsiniz.Tekerlekler bir yere temas etmezse iyi olur.
  • Zincirinizi guzelce temizleyip yaglayin.
  • Deponuzu agzina kadar doldurun.
  • Yagi bosaltin. Kullanacaginiz zaman yeni yag koyun.
  • Egsoz deligi,on hava kanal delikleri,karenaj bosluklari gibi yerleri bezle kapatin,buralara ozellikle orumcekler dadaniyor.
  • Mumkunse, uzerini biranda ile kapatin.
  • Lastikleri arap sabunu ya da vazelinle ince bir katman halinde kaplayın.
  • Ağzına kadar doldruduğunuz benzin deposundaki benzini de ilk çalıştırmada değiştirin.

Sökülüp oda sıcaklığında saklanan akünün de bir adaptöre benzeyen şu şarj aletine bağlanmasını tavsiye ederim.

AL300pro300.jpg

Oda sıcaklığında da olsa akünün uzun süre beklemesi sorunlara yol açabiliyor.

Ben bundan aldım, ilk defa bu kış kullanacağım. Yolların buzlanmasını bekliyorum motoru kaldırmak için.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Sökülüp oda sıcaklığında saklanan akünün de bir adaptöre benzeyen şu şarj aletine bağlanmasını tavsiye ederim.

AL300pro300.jpg

Oda sıcaklığında da olsa akünün uzun süre beklemesi sorunlara yol açabiliyor.

Ben bundan aldım, ilk defa bu kış kullanacağım. Yolların buzlanmasını bekliyorum motoru kaldırmak için.

Levsy,
akuyu sarja baglamak gerekir ama bu alet dogru bir seçim mi bilmiyorum.
Bu cihazlar iki çesit.
Bir çesidi surekli sarj ediyor.
Bunlari tavsiye etmem.
Bir de aku doldugunda sarji kesen çesidi var.
Alacaksaniz onlardan alin.

Levsy,
akuyu sarja baglamak gerekir ama bu alet dogru bir seçim mi bilmiyorum.
Bu cihazlar iki çesit.
Bir çesidi surekli sarj ediyor.
Bunlari tavsiye etmem.
Bir de aku doldugunda sarji kesen çesidi var.
Alacaksaniz onlardan alin.

Evet coq, bu aynen dediğin gibi akü dolduğunda şaıjı kesen türden. Tabii ki diğer büyük cihazlar gibi değil ancak tamamen boş aküyü yaklaşık 40 saatte doldurabilen bir cihaz. Bence kenarda bekleyen akü için ideal sayılır.

24 saat bağlı tutulabiliyor yani aküye.

Bu şarj adaptörleri yavaş şarj akımıyla sülfatlaşmış,tamamen bitmiş aküleri şarj ederken çok düşük akımla plakalardaki sülfatlaşmayı temizlemek için üretilmiş ve 50 saatlik şarj süresi var. Ben aldım şarj ediyor ama 8 senelik aküyü de kurtaramıyor.

Bu şarj adaptörleri yavaş şarj akımıyla sülfatlaşmış,tamamen bitmiş aküleri şarj ederken çok düşük akımla plakalardaki sülfatlaşmayı temizlemek için üretilmiş ve 50 saatlik şarj süresi var. Ben aldım şarj ediyor ama 8 senelik aküyü de kurtaramıyor.

8 senelik aküyü teneşir paklar zaten artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar