- Konu Yazar
Kış aylarında motoru yatıracağım.. Neler yapmam gerekir??
Kış aylarında motoru yatıracağım.. Neler yapmam gerekir??
Lastiklerin altına takoz koyup, su geçirmez nefes alabilir branda ile örtün...
Tekerleklerin neresine takoz konulmasını öneriyorsunuz?Biraz daha açarmısınız?Sebep nedir?
Tekerleklerin altına konur tabi ki:silent: Amaç motosiklete nemin ulaşmasını engelleyip paslanmayı en aza indirmek.
Galiba forumda bu konu mevcuttu ama yine de yazalim.
- Eger motosikletinizi yikayacaksaniz, iyice kurutmaya ozen gosterin.
- Akunuzu çikartin ve oda sicakliginda saklayabileceginiz bir yere koyun.
- Motosikletinizi orta sehpaya alin. Eger motosikletinizde orta sehpa yoksa, iki tekerin yerle temasini engelleyecek motosiklet sehpalarindan yararlanabilirsiniz. Ya da uygun çozumler uretebilirsiniz.Tekerlekler bir yere temas etmezse iyi olur.
- Zincirinizi guzelce temizleyip yaglayin.
- Deponuzu agzina kadar doldurun.
- Yagi bosaltin. Kullanacaginiz zaman yeni yag koyun.
- Egsoz deligi,on hava kanal delikleri,karenaj bosluklari gibi yerleri bezle kapatin,buralara ozellikle orumcekler dadaniyor.
- Mumkunse, uzerini biranda ile kapatin.
Sökülüp oda sıcaklığında saklanan akünün de bir adaptöre benzeyen şu şarj aletine bağlanmasını tavsiye ederim.
![]()
Oda sıcaklığında da olsa akünün uzun süre beklemesi sorunlara yol açabiliyor.
Ben bundan aldım, ilk defa bu kış kullanacağım. Yolların buzlanmasını bekliyorum motoru kaldırmak için.
2 haftada bir 10 dk çalıştırırsın hiç bişey olmaz :cat:
Levsy,
akuyu sarja baglamak gerekir ama bu alet dogru bir seçim mi bilmiyorum.
Bu cihazlar iki çesit.
Bir çesidi surekli sarj ediyor.
Bunlari tavsiye etmem.
Bir de aku doldugunda sarji kesen çesidi var.
Alacaksaniz onlardan alin.
Bu şarj adaptörleri yavaş şarj akımıyla sülfatlaşmış,tamamen bitmiş aküleri şarj ederken çok düşük akımla plakalardaki sülfatlaşmayı temizlemek için üretilmiş ve 50 saatlik şarj süresi var. Ben aldım şarj ediyor ama 8 senelik aküyü de kurtaramıyor.