Bir çok insanın zannettiğinin aksine yağ ısınınca kalınlaşır, incelmez.Daha önce yaz kış 7 kutu 15w50 yada 15w40 kullandım. Zaten motor ısınınca içinde ki yağ da akışkan oluyor. Hele 10w40 gibi yağ koyunca yağ su gibi oluyor. Kalın yağ iyidir
Kullanabilirsin, hiçbir şey olmaz. İkinci değer ne kadar yüksekse o kadar iyi. (Sıcak havalarda)Bende spacy alpha ya hep 10/30 kullandım. Teknik olarak bi sıkıntı yaşamadım. Toplam 33 bin yaptım. Yalnız uzun yolda motor çok ısınınca sesi biraz değişiyor. Hafif hışırtılı bı ses geliyor. 10/40 denemek istiyorum. Ama kılavuzun dışına da çıkmak istemiyorum. Ne yapmak lazım?
Bende onu dedim işte dinlemedi usta sen beni dinle dedi, kış geldi bu bana neden kalın yağ koydu 15-50 çok kalın değil mi ? Yazın olsa anlarım da çok saçma bence...
Daha önce yaz kış 7 kutu 15w50 yada 15w40 kullandım. Zaten motor ısınınca içinde ki yağ da akışkan oluyor. Hele 10w40 gibi yağ koyunca yağ su gibi oluyor....... Kalın yağ iyidir........

Şimdi 10/30 yağ için konuşuyorum. Isınana kadar akışkanlığı az olacak diyorsunuz ya. Şimdi bu ilk çalıştırmada motor soğukken daha akıcı olmuyor mu? Yani 10 vizkozitesinde. Motor ısındıkça git gide kalınlaşıp 30 vizkozitesine ulaşmıyor mu?
Isınınca su gibi oluyor mantığını bi türlü çözemedim. Isınınca mantıken kalınlaşması gerekir.
Şimdi 10/30 yağ için konuşuyorum. Isınana kadar akışkanlığı az olacak diyorsunuz ya. Şimdi bu ilk çalıştırmada motor soğukken daha akıcı olmuyor mu? Yani 10 vizkozitesinde. Motor ısındıkça git gide kalınlaşıp 30 vizkozitesine ulaşmıyor mu?
Isınınca su gibi oluyor mantığını bi türlü çözemedim. Isınınca mantıken kalınlaşması gerekir.
Fiziksel ve kimyasal açıklama: "polymeric*viscosity index improver" isimli, ısınınca alışkanlığı azaltan özel bileşikleri katkı maddesi olarak kullanıyorlarmış.Motor yağı ısındıkça incelir.Soğudukça kalınlaşır.Motor yağının ısındıkça kalınlaşması hiçbir fizik kimya ve matematikle açıklanamaz.Bunu kim iddia ettiyse kaynak göstererek açıklasın..