Kış geldi, motorlar yattı mı?

izmirde yaşamanın avantaji olabilir...sağnak yağış dışında 7/24/365 motorla devam..elcik ısıtmam yok, elcik koruma yok..eldiven 4 mevsim..kalın giyemem, kazağım bile yok.. ...t shirt ustune derimont...uzun yolda 1 saat sonra üşüme hissi geliyor ama oyle cok da değil..ben motorla entegre olmuşum, arabayı uzun süre kullanmadığım için aküsü bitti yeni akü almak zorunda kaldım...not:resimdeki motor eski motorum, şuan transalp kullanıyorum ..o da avantaj olabilir..

Bu konu açıldığı günlerde yazlık ekipmanlarla sürüyordum, memleketimizin güneyde olması ne büyük avantaj motorcu için....

Bu günlerde hava iyice soğudu, bir haftadır işyerinde kalan motorumu eve getiremedim.

Nikkfurie hocam bu işin sırrı nedir? Bizi aydınlatır mısınız?
Sebep İstanbul'un berbat trafiği 😬 mesela dün igrenç ötesi bir yoğunluk vardı , güzergahım baya uzun ve dünkü trafikte otomobille çıkmış olsam gece 01 gibi eve varabilirdim sanırım ,
otomobilide sattım kullanmıyorum diye..

kışın sukuter büyük velinimet , vitesli motoru bu kadar kullanamazdım , sır sayılırsa bu olabilir..

sağlam iki takım yağmurluğum ve eldivenim var , biri ıslanınca diğerini giyerim , ıslananı sele altı bagajın ön tarafına koyuyorum alttan motorun ısısı ile hem kuruyor hemde sıcak kalıyor , içeriden de giydiğim sağlam giysilerim var , en çok ayaklarım üşür onuda powerbankli ayak tabanı ısıtıcı ile çözdüm , 4-5 saat ayaklarım fırın gibi dolanıyorum , ön camımda baya büyük ellerime bile gelen rüzgarı kesiyor , yağmurda cama doğru kafayı yaklaştırıp vizörü açarım fazla ıslanmadan rahatlıkla 80-90 kilometre hızda gidebiliyorum , bazen yolda yağmura yakalanırsam durup yağmurluğu giymekle ugraşmam bu şekilde Şile'den Tuzla hatta Eskihisar feribot iskelesine non stop giderim..haftada iki üç gün Avrupa yakasınada geçiyorum , her hafta sonuda rahat min 200-300 km yaparım , evde takılmak hiç bize göre değil 😁

Sebep İstanbul'un berbat trafiği 😬 mesela dün igrenç ötesi bir yoğunluk vardı , güzergahım baya uzun ve dünkü trafikte otomobille çıkmış olsam gece 01 gibi eve varabilirdim sanırım ,
otomobilide sattım kullanmıyorum diye..

kışın sukuter büyük velinimet , vitesli motoru bu kadar kullanamazdım , sır sayılırsa bu olabilir..

sağlam iki takım yağmurluğum ve eldivenim var , biri ıslanınca diğerini giyerim , ıslananı sele altı bagajın ön tarafına koyuyorum alttan motorun ısısı ile hem kuruyor hemde sıcak kalıyor , içeriden de giydiğim sağlam giysilerim var , en çok ayaklarım üşür onuda powerbankli ayak tabanı ısıtıcı ile çözdüm , 4-5 saat ayaklarım fırın gibi dolanıyorum , ön camımda baya büyük ellerime bile gelen rüzgarı kesiyor , yağmurda cama doğru kafayı yaklaştırıp vizörü açarım fazla ıslanmadan rahatlıkla 80-90 kilometre hızda gidebiliyorum , bazen yolda yağmura yakalanırsam durup yağmurluğu giymekle ugraşmam bu şekilde Şile'den Tuzla hatta Eskihisar feribot iskelesine non stop giderim..haftada iki üç gün Avrupa yakasınada geçiyorum , her hafta sonuda rahat min 200-300 km yaparım , evde takılmak hiç bize göre değil 😁
Yağmurlukların markası modeli nedir? Benimde almam lazım. Hangisi kalitelidir, hangisi değildir karar veremedim.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ben yagisli havalar harici motoru mutlaka kullaniyorum. Isim olmasa bile suraya da gideyim diyerek bahane yaratip kullaniyorum. En son dainese ladakh pantolon aldim, soguktan baya koruyor. Ust tarafi zaten windstopper balaklava ve montun icine de kaz tuyu mont ile cozdum. Scooter sagolsun😂

Yağmurlukların markası modeli nedir? Benimde almam lazım. Hangisi kalitelidir, hangisi değildir karar veremedim.
şu linkdeki üründen kullanıyorum çok memnunum

diğer takım daha ince katlayınca bunun gibi çok yer kaplamıyor markası Difi idi galiba , benzer birkaç bilindik marka aldım yıllar içinde ama hepsi önce apış arasından açılıyor su alıyor..

diğer takım daha ince katlayınca bunun gibi çok yer kaplamıyor markası Difi idi galiba , benzer birkaç bilindik marka aldım yıllar içinde ama hepsi önce apış arasından açılıyor su alıyor..
Beden olarak ne aldınız? Kışlık montun üzerine mi giyiyorsunuz?
Kaç beden büyük almak lazım?

Bu konu açıldığı günlerde yazlık ekipmanlarla sürüyordum, memleketimizin güneyde olması ne büyük avantaj motorcu için....

Bu günlerde hava iyice soğudu, bir haftadır işyerinde kalan motorumu eve getiremedim.

Nikkfurie hocam bu işin sırrı nedir? Bizi aydınlatır mısınız?
2 ayağını koyacan yere eve kadar yanlaya yanlaya gidecen :D

• Beğen
Tepkiler: reo
Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50

benimde buna benzer vexo yağmurluğum var apış arası açılmış bikaç kere dötüm ıslandı eve gelince silikonu eritip şerit çektim bikaç seferdir su almadı görüntü çok hoş değil ama oraya da bakmasınlar zaten :D

Beden olarak ne aldınız? Kışlık montun üzerine mi giyiyorsunuz?
Kaç beden büyük almak lazım?
evet montun ve pantolonun üzerine giyiyorum , boyum 1.90 ben 4 XL aldım montlarım 2 ve 3XL dir , ürünün yorumlarında da bir iki beden büyük aldığını yazmış herkes , kesinlikle su geçirmiyor ama uzun süre giyince (2 saatten sonra) içeriden terleme yapıyor hepsi gibi , çıkarıp ters çeviriyorum sele atında kuruması 10 dk sürüyor..

bunlar birde botu çıkarmadan altı giyilmez hani yolda yağmura denk gelirsen durup giymesi meşakkatli , diğerlerinde paçadan cırtlı oluyor..

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
... En son dainese ladakh pantolon aldim, soguktan baya koruyor. Ust tarafi zaten windstopper balaklava ve montun icine de kaz tuyu mont ile cozdum. Scooter sagolsun😂
CG'ye binip de Harley tişörtü giymek gibi olmasın lütfen. :ROFLMAO:

Dainese Ladakh pantolonunuzla Ladakh yollarında görmek isteriz sizi😂

Araç yolu öneremedi Gugıl.:LOL:

• Haha
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
Apış arasının yırtılması dalga boyu ile mi ilgili? :D
o da bir etmen olabilir ama bu soğuklarda dalgaların yıpratıcı etkisi çok yok gibi :D daha çok pantolonun üzerine giyildiği için hareket kabiliyeti kısıtlı ani harekette patlıyor diye düşünüyorum

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
CG'ye binip de Harley tişörtü giymek gibi olmasın lütfen. :ROFLMAO:

Dainese Ladakh pantolonunuzla Ladakh yollarında görmek isteriz sizi😂

Araç yolu öneremedi Gugıl.:LOL:

Cok izledim ladakhta motor surenleri, biri joe ryan, digeri de adam riemann. Ozellikle joe ryanin yaptigi akil kari degil.
Bi de hadi lafayi kirdim, atladim forzaya gitmeye kalktim, irani da sorunsuz gectim diyelim, bu sefer arada afganistan ve pakistan gibi iki guzide ulke var😂 itchy boots bi sekilde gecmis ama ben kendimde o gozu karaligi gormuyorum😂
O tshirtten alsamm mi, guzelmis😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Acaba?
Source: Instagram https://share.google/CKMd6PcypZazzFj5C

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar