Kış geldi, motorlar yattı mı?

Çok ilginç bir bakış aşısı. 2006 yılıda ocak 15 de Akhisar'dan Manisa'ya ybr 125 ile geldim. O zaman paltonun içine gazete kağıdı koydum. Kaskımda yoktu. Bere ve kaşkol sarmıştım. Gözümde kendi gözlüğüm. Normalde 45 dakikalık yolu 3 saatten fazla zamanda geldim. Gözlerim rüzgardan ve soğuktan yaşara yaşara fabrikaya kadar zor geldim. Öğleden sonra saat 3 de hala titremeye devam ediyordum. İnanılmaz kötü bir tecrübe olmuştu.
O zaman ekipmanın önemini çok iyi anladım. O zamandan bu zamana çok şey değişti. Hala kışları motosiklet sürüyorum. Sadece yağmur veya kar yağdığı zaman çıkmam. Bunun dışında kışları çıkarım. Ne olursa olsun ekipmansız çıkmamak lazım. Soğuğa dayılık sökmüyor.

Ben yarım dolu depo benzinle xmax'ı istanbulda kardeşimin işyerindeki kapalı otoparka bıraktım, bir yılı geçti yaklaşık 14 ay sonra gittim, yeni sıfır akü taktım, marşa bastım çalıştı, depoyu fulledim 200km yoldan eve döndüm, benzine bir yılda bir şey olmadı. Zaten dönüşte o depoyu bitirmiştim.
Şimdiki bütün benzinler kaykılı zaten, çok da gerekli değil bunlar. Ama depo metalse depoyu tam dolu bırakın ki boşta kalan kısmı paslanmasın. Metal değilse bile dolu bırakın, depoda kalan havanın nemi benzini etkiler, depo dolu olursa içinde daha çok hava kalacağı için daha çok nem benzine karışabilir.
Dizel araçlarda bu daha önemli, dizel yakıt içinde üreyen bakteriler var, bunlar filtreleri tıkayabiliyor çok birikip ya da depo dibinde çamurumsu birikintilere neden olabiliyor, dizel aracı olanlar uzun süre kullanmayacaklarsa depoyu hep dolu tutsunlar, hatta sürekli kullanılıyorken de her fırsatta depoyu fullemek daha sağlıklı.

Gerçi geçen sene sikuteri de bırakmıştım hatta depoyu fullediğimi bile hatırlamıyorum :D ama yine de fazlaca benzin vardı. Sadece akü yemişti. Motoru değiştirip büyük cc olunca acaba değişen bir şey var mı diye merak etmiştim açıkçası. O zaman depoyu fulle bırak gitsin :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gerçi geçen sene sikuteri de bırakmıştım hatta depoyu fullediğimi bile hatırlamıyorum :D ama yine de fazlaca benzin vardı. Sadece akü yemişti. Motoru değiştirip büyük cc olunca acaba değişen bir şey var mı diye merak etmiştim açıkçası. O zaman depoyu fulle bırak gitsin :D
Akü önemli.
Ben evin bahçesine parkedince şarj cihazını bağlıyorum hemen.
xmax'ı bıraktığım kapalı otoparkta şarj cihazı bağlama imkanım yoktu, akü öldü, zaten tahmin ediyordum, yeni yuasa akü alıp evde güzelce şarj edip, çantama alet edevat da alıp istanbula hazırlıklı gitmiştim.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Akü önemli.
Ben evin bahçesine parkedince şarj cihazını bağlıyorum hemen.
xmax'ı bıraktığım kapalı otoparkta şarj cihazı bağlama imkanım yoktu, akü öldü, zaten tahmin ediyordum, yeni yuasa akü alıp evde güzelce şarj edip, çantama alet edevat da alıp istanbula hazırlıklı gitmiştim.
Maalesef yeni nesil aküler bir kez çöktü mü geri gelmiyor.

Dünkü güzel havayı fırsat bilip hem ziyaret hem ticaret maksatlı yaptığım kilometreyi yazayımda gençlere ilham olsun 😁

Sabah Şile'den çıkış Levent , Beykoz sahil , Gemlik Yılport , Bursa Görükle , İzmit Sekapark , Levent finish Şile toplam 670 km 2,5 depo 15 lt benzin iki kişi artı 30 kg kadar eşya düzlüklerde 110-115 bayır aşşağı 120 motür minnak 150 cc 138.000 de Piaggio Medley 😊

Motosikleti
Dünkü güzel havayı fırsat bilip hem ziyaret hem ticaret maksatlı yaptığım kilometreyi yazayımda gençlere ilham olsun 😁

Sabah Şile'den çıkış Levent , Beykoz sahil , Gemlik Yılport , Bursa Görükle , İzmit Sekapark , Levent finish Şile toplam 670 km 2,5 depo 15 lt benzin iki kişi artı 30 kg kadar eşya düzlüklerde 110-115 bayır aşşağı 120 motür minnak 150 cc 138.000 de Piaggio Medley 😊
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

abi cok samimi diyorum senin motorun nc750x

bak az yaksın masraf olmasın diye bmw ile gitmiyosun.

belki de yolda bırakır korkusu artık...bilmiyorum. ama al bi nc kralın kralı ol derim.

yazık o motora iki kişi şu yolda canı cıkmıştır zavallının :(

siz zaten pert ssdffhgj

abi cok samimi diyorum senin motorun nc750x

bak az yaksın masraf olmasın diye bmw ile gitmiyosun.

belki de yolda bırakır korkusu artık...bilmiyorum. ama al bi nc kralın kralı ol derim.

yazık o motora iki kişi şu yolda canı cıkmıştır zavallının :(

siz zaten pert ssdffhgj
yok yahu Bmw Tuzla da tersanede kapalı sıcacık yerde , Gemlik sonradan çıktı Beykoz Sahilde balık bira yapacaktık kendimizi Bursa da bulduk 😅

hiçde pert olmadık ohoo medley le ben Tiflis e gittim , defalarca Turgutreis İstanbul yaptım 138k diyorum Muzocum 😊

Motosikleti
Muzo da Afrika var ölümsüz 🫡
Valla Honda'nın dayanıklılığını kimseyle tartışamam zira gördüğüm en ekstrem örnekler hep Honda.

Ben de CBF150yi sıfır alıp 138bini az geçe sattım - keşke satmasaymışım. Onu satıp babama scooter aldım ; ona da binemedik doğru düzgün hep arıza v.s.

Benim kardeşimde de Piaggio Medley var artçı olarak iki sokak gittim, tövbe ettim, bir daha hiçbir motosiklete artçı olarak binmem diye.

Valla Honda'nın dayanıklılığını kimseyle tartışamam zira gördüğüm en ekstrem örnekler hep Honda.

Ben de CBF150yi sıfır alıp 138bini az geçe sattım - keşke satmasaymışım. Onu satıp babama scooter aldım ; ona da binemedik doğru düzgün hep arıza v.s.

abi bizim hondalar cok başka dunya...

bunu goren avrupacılar hemen başlıyor sizde o yok bu yok..

var abiii hepsi var.. bugun honda nın ust cc leri dopdoluu.

kıskanıyolar....

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Keriz tırtıklama aparatı. Deponun dolu bırakılması metal depoların korozyona uğramaması için önlem olarak düşünülür. Taygır'ın deposu plastik ise ona da gerek yok. Benzin dediğin şey de 3-5 ay beklemekle tamamen bozulacak bir şey değil. Sonuçta benzinlikte yakıt alırken taze taze inekten sağıp vermiyorlar. Motoru yıkayıp yatırırsan iyi olur tabi. Rahat uyur. Aküyü söküp eve al, oda sıcaklığında muhafaza et.
Benzin sulandırıcıya para vereceğine az daha koy şarj cihazı al. Her zaman işe yarar.
ocu2i01.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar