Kırmızı Işıkta Şeritte mi Bekliyorsunuz Yoksa Aralardan mı Geçiyorsunuz?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hiç bir zaman tam ortada durmuyorum. Motorumun imkan verdiği ölçüde ışıkta önde olmak için filtrelemeye çalışırım. Asıl tehlike telefonla oynayan sürücüler. Bu insanlar en sakin insanı bile çileden çıkarabilir;

Örnek olarak;
Road Glide ile ışıklarda duruyorum bir gün (Çantalı ve geniş bir motor olduğundan dolayı belirtiyorum) çok belli belirsiz eğimli bir yol. Hill Holder aktif(motor kendini frende tutuyor yani) Vites boşta. Sığırın biri telefonla oynarken frenden ayağını çekmiş. Sol çantadan arabanın sağ ön tarafıyla motora dayandı ve durdu. Dedim ki birader vuruyorsun şu an bana. Elinde telefon algılayamıyor... Bağır çağır korna, uyandırdık öküzü. Yok ya daha mesafe var diyo. Dedim geri çek yoksa ben incem motordan hoş hadiseler olmayacak. Çektirdik neyse ki. Hasar yoktu. Zararım vardır diye bir miktar para teklif edildi. Dedim tekstil iç çantasını alamazsın o paraya. Hak ettiği şekilde uygun sözlerle kovaladım. Hem fakir hem geri zekalı. İkisi bir arada tahammül edilmez oluyor. Zengin geri zekalıya da tahammülüm yok bu arada.

Yine Road Glide, Alsancak Gar'ın önünde kırmızıda duruyorum ama ortada durmuştum. Bu sefer geldi bi taksi dayandı tam egzoza. Ağzımdan istemsizce ne yapıyosun ulan ............... davarı diye bir söz çıktı. Herif görmedim motorda olduğunu diyor. Ulan sığır 400kg motor. Hadi görmedin. Ayakta mı duruyorum kaskla önünde. Hadi gözün kapalı, körsün. Pata pata çalışıyor skorski helikopter gibi onu da duymuyor musun? Yani bu kadar uyaran olduğu bir ortamda bile gelip arkadan vurabilirler. Scooter'ı falan görmezler. Motoru ileri aldık adamın tamponunda ısıdan kaynaklı siyah bir yarım daire vardı. Aha şu aşağıdakinden. Yine bizim demir yığınında hasar yok. Egzozumdaki sarı lekeyi sildim ilk fırsatta. Kendi düşünsün.

download-13-3.png

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada belirtmeyi unutmuşum. ikinci olayda egzoza dayanan taksici hali hazırda kırmızı ışıkta duruyordu. Yaklaşık 30sn sonra vurmaya karar verdi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Motosikleti ben araba gibi sürüyorum arada bi ufak ufak ara gazla da ben burdayım diyorum çevreye. Farkediyolar zaten

Motosikleti
sym jet 14 125cc
Genelde filtreleme yaparak ön saflarda yerimi alırım
1.seçenek varsa imkan uygun boşluklardan en öne geçer karşı lambaya bakar ona göre hazırlarım burada kırmızı da geçen olabilir diye ayrıca dikkat ederim.
2.seçenek filtreleme yaparak en öne geçemiyorsam iki araç arasında uygun yerde konumlanma yapar beklerim bekleyeceğim konumda ağır vasıta olmamasına dikkat ederim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Türkiye'de büyük problem...

Trafik ışıklarında ya en öne geçmek, ya da mümkün değilse, arkadan gelebilecek tehlikelere karşı güvenli bir pozisyon almak gerekli. Diğer türlü, her an arkanızdan birinin sizi fark etmeyip ezme ihtimali var.

Tek istisnası, ışıklarda büyük tonajlı araçların yanına yaklaşmamak olabilir.

Pek sık olmasa da, en çok tereddütte kaldığım durum, ışıklara ilk gelen araç olmak. Bu durumda ya en sağa, ya da en sola yaklaşıyorum. Ortada beklemek yine büyük sıkıntı.

Ankara zaten son birkaç yıldır iyice zıvanadan çıktı. İstanbul falan yine iyi, insanlar metazori de olsa öğrenmiş trafik okumayı. Burası henüz cilalı taş devri :)

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Eskiden ben de böyleydim, aralardan geçerken sürterim vs diyerek şeritte kalıyordum. Hatta bu sebeple yüzlerce metre sıkışık trafikte dur kalk yapmışlığım da var.

Ama şeritte gitmek her ne kadar arabacıların istediği bir şey de olsa yine de bizi sallamıyorlar. Bunun yanında öndeki ani fren yapsa duramayabiliyorsun araba değil altımızdaki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar