Kinetic zoom marş pinyon dişli değişimi

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022/ Honda Kinetic Zoom 2006
Merhaba uzun zamandır motosikletin marş dişlisinin ara ara boşa dönmesi sorununa el atmak istiyordum. Sonunda hafta tatilimde yapmaya karar verdim. Marş pinyon dişlisine ulaşabilmek için motosikleti epeyce bir dağıtmam gerekti.
Marş motorunun olduğu yer mavi çizgi içerisinde
Marş motorunu yerinden aldıktan sonra pinyon dişlinin sıyırdığını
kollektör rulmanının zor döndüğünü
ve kömürlerinin aşırı aşındığını gördüm. Malzemeleri temin ettim; kömürler orjinal kinetic(200 ₺), pinyon dişli space 110 motosikletin(400₺), rulman ise 699 numara (50₺)
malzemeleri yerlerine taktıktan sonra motosikletin marş kaçırma sorununu halletmiş oldum. Bir sonraki yapacağım işlerde resimlememi ve işlem adımlarını daha detaylandırmam gerektiğini fark ettim. Basitlik için şimdiden affınıza sığınırım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
1994'de ilk motorum Kinetic Honda Dx'ti. Zoom'lar benim motorun bir kaç sene sonra çıkmış yeni halleriydi. 4 Sene bindim, bende anısı çoktur, hala yollarda görüyor olmak çok sevindirici.

F54

1994'de ilk motorum Kinetic Honda Dx'ti. Zoom'lar benim motorun bir kaç sene sonra çıkmış yeni halleriydi. 4 Sene bindim, bende anısı çoktur, hala yollarda görüyor olmak çok sevindirici.

way be bizim büyük amca vardı 24 sene elden ayaktan düşene kadar kullandı bu motoru çocukları elinden almasa ölene kadar binerdi
oğullarına dahil kimseye vermezdi çok kıymetliydi onun için
o kadar zengin'di ki bu motoru çok isteyen 2 oğluna gidip 1 er tane sıfır aldı ondan bir daha motor istemesinler diye:D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
way be bizim büyük amca vardı 24 sene elden ayaktan düşene kadar kullandı bu motoru çocukları elinden almasa ölene kadar binerdi
oğullarına dahil kimseye vermezdi çok kıymetliydi onun için
o kadar zengin'di ki bu motoru çok isteyen 2 oğluna gidip 1 er tane sıfır aldı ondan bir daha motor istemesinler diye:D
2 Zamanlı makine, benzine yağ koymak gerek, bu meretin ayrı yağ haznesi vardı diye hatırlıyorum ama hiç yağ koymadığımı hatırlıyorum. Kışın kullanmaya kullanmaya aküm bitmişti de ayak marşıyla çalıştırıp sürmüştüm, öyle zalım öyle gaddar, öyle dayanıklı makineydi.

Motosikleti
Ns200 15"
2 Zamanlı makine, benzine yağ koymak gerek, bu meretin ayrı yağ haznesi vardı diye hatırlıyorum ama hiç yağ koymadığımı hatırlıyorum. Kışın kullanmaya kullanmaya aküm bitmişti de ayak marşıyla çalıştırıp sürmüştüm, öyle zalım öyle gaddar, öyle dayanıklı makineydi.
Yanlış hatırlamıyorsam abi bu canavarın anahtarı yakınınızın Anadolunun kapılarını ve kontağını açıyordu. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yanlış hatırlamıyorsam abi bu canavarın anahtarı yakınınızın Anadolunun kapılarını ve kontağını açıyordu. :)
Anneannemin abisi, yani büyük dayımın Anadol'u :) Evet çalıştırırdı. Rahmetli büyük dayıda da hikaye bol, geçmişte o Anadol ile İstanbul'da taksicilik yapıyormuş, bir gün arabaya biri binmiş "Birader Almanya'ya gidebilir miyiz?" demiş, bu da götürmüş. Hİkaye kolpa da olabilir, muhtemelen Şile'ye Ağva'ya kaçamağa gitti de Almanya diye aileyi kandırdı. Bu rahmetli epey yaşlanınca "Zamanı geldi bir Hacc'a gidelim" diyor ama sigara tiryakisi, Hac ortamlarında sigara migara içilmiyor. Haram olmasa bile mekruh sanırım. Adam sigara pakedini bacağının iç kısmına elektrik bandıyla bağlamış da öyle tavaf etmiş.

Motosikleti
Ns200 15"
Anneannemin abisi, yani büyük dayımın Anadol'u :) Evet çalıştırırdı. Rahmetli büyük dayıda da hikaye bol, geçmişte o Anadol ile İstanbul'da taksicilik yapıyormuş, bir gün arabaya biri binmiş "Birader Almanya'ya gidebilir miyiz?" demiş, bu da götürmüş. Hİkaye kolpa da olabilir, muhtemelen Şile'ye Ağva'ya kaçamağa gitti de Almanya diye aileyi kandırdı. Bu rahmetli epey yaşlanınca "Zamanı geldi bir Hacc'a gidelim" diyor ama sigara tiryakisi, Hac ortamlarında sigara migara içilmiyor. Haram olmasa bile mekruh sanırım. Adam sigara pakedini bacağının iç kısmına elektrik bandıyla bağlamış da öyle tavaf etmiş.
Anadol Almanya'ya gidene kadar 8 kere platin kapar 10 kere meksefe yakar, kaçamak daha doğru olabilir. :)
Şu zamana kadar böyle sigara tiryakisi görmemiştim, mekanı cennet olsun.

Yanlışlıkla bir kere bisikletli bir çifti ezdim, bir keresinde kız arkadaşıma yanlışlıkla çarptım, sonuncusunda da kardeşime çarpmamak için motordan atladım ama motor yine de kardeşime çarptı :)
Aklıma bir fıkra geldi.

Temel kamyonu ile dik bir yokuştan süratle inerken birden kamyonun freni patlamış. Telaşla kamyonu nereye süreceğini düşünürken sağında kalabalık bir pazar yeri görmüş. Kamyonu o tarafa sürersem yüzlerce kişi ölür diye düşünürken sol tarafında da boş bir inşaat ve önünde oynayan küçük bir çocuk fark etmiş. Bir çocuğun kaybı, yüzlerce kişiyi öldürmekten daha iyidir. Allah'ım, beni affet, diyerek kamyonu o tarafa çevirerek çocuğa çarpmaya karar vermiş.. Ertesi gün, gazetelerde manşet: "Pazara dalan kamyon 120 kişiyi biçti! Hastanede yatan Temel'e olayı araştıran komiser;
-Oğlum, olay nasıl oldu? Anlat bakalım, demiş.

Temel de hala şaşkın: -Amirim, her şey o ufak çocuğun pazar yerine doğru kaçmasıyla başladı.

bunun kadar olmasada güzel yinede 🖖

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar