Kilometre yükseltme

Boşuna uğraşma. 300 sonra getir diyebilen servis , senin işini 9000 bakımına gittiğinde de yapmayacaktır. Yoksa konu 300 km erken gitmen değil, amacı baştan savmak. Başka servise git.

orta sehpaya al motoru.arkaya biraz ağırlık.ön teker havada kalacak şekilde.sonra ,ön tekere tazyikli su tut.bahçe hortumu bile olur.yani.unutmayalım,burası türkiye.burada çaresiz dert yok :)not: bununla ilgili bir video vardı youtube da.adamlar bahçe hortumu tutuyorlar ön tekere.120-130 km gösteriyordu saat :) bence bi dene

Niye su tutuyo arkadaş, bu millet kadar israfçı başka bi millet yoktur, ileride bi gün o suyu mumla arayacaksınız..

Hocam kilometre teli ön lastikte olur. Arka lastikte değil. O dediğiniz yöntemle sadece benzin göstergesinde değişiklik yapabiliriz.

bu arada bu her motor için geçerli değil
ufak cc ucuz üretim amacı ile üretilen modeller bu şekildedir genel olarak

büyük markaların hepsinde ise şanzuman son aktarma dişlisinden sayar
sadece ek bir bilgi :)

Niye erken bakıma getiriyorsun git 300km yap sonra gel diyen servis mi olur, eğer yetkili servisse bu firmaya şikayet et.
Abuk subuk yöntemlerle km yükseltmeye gerek yok. Yapman gereken şey servis değiştirmek. Motorun markası modeli ne hangi şehirdesin hiçbir bilgi yok.

Motosikleti
BWS 100
Dediğim yöntemle benzin harcamaya son.
Al sehpaya, Tekeri yerden kestin mi. Tamam. Şimdi bir matkap bulup geliyorsun. Araya kayış falan yaparsan daha hızlı artırabilirsin. Ama uğraşmayayım diyorsan, matkabın kafasını, lastiğe değdir. Bir şekilde sabitle böyle.
Tak fişi, sonra otur izle. MAtkap boşta diyebileceğimiz kadar döneceğinden, ısınmayacaktır da. Bu elektrik kesilmediği sürece devam eder. Tanrım! hayal kilometrelere ulaşabiliriz böyle.
1 milyon yapan goldwingci dayıları hiç debriyaj seti değiştirmeden bile geçebiliriz bi çinli ile.
:bounce:

İzmirdeyim motorum Yamaha YBR 125 2016 model km 8700 yetkili servis yamaha

Son düzenleme:
Krank gitti motorun 8600 km'de şuan motorum 2016 model. Servis 9000 bakımında getir bakalım diyor. Bu şekilde binmek istemiyorum aşırı ses gelmeye başladı kavga ettim servisle şuan 8700 oldu 300 km yükselticektim.

Benim gibi yeni motor alacaklara ibret. Ybr sağlamlığına en güvendiğim motordu..

Böyle saçmaca müşteriyi geri yollayan servisin ismi nedir?

Yamaha Bayraklı - İz-Moto Servisi mi?

9000km bakıma gittiğinde de sana yoğunum diyebilir, madem servisle kavga ettin. bence yamaha Türkiye'ye şikayet et. 300km yapmak da çok sorun olmasa gerek. Ses olsun neolacak, problem olursa "siz öyle söylediniz ben de 300km yaptım geldim" dersin.

Orta sehpaya alıp ön tekere tayzikli su tut. Hem tekeri yıkamış olursun hemde birkaç saat içinde 300 km sararsın sayacı.

8999 da git, 1 km de orda Yamahanın önünde yap 9000 olsun öyle gir.

Yanlışlıkla 9005 te falan giderseniz "Bu motosikletin bakım km si 5km geçmiş. O yüzden şuan motosiklet garanti dışı olmuş." diyip sizi geriye yollamasınlar.

Yamaha Bayraklı İz-Moto mu bu servis? Menemende de Yamaha servisi var, hatta bu İzmotoya gitmemek için Manisa dağlılar servisine giden çok Yamahacı taniyorum.

8999 da git, 1 km de orda Yamahanın önünde yap 9000 olsun öyle gir.

Yanlışlıkla 9005 te falan giderseniz "Bu motosikletin bakım km si 5km geçmiş. O yüzden şuan motosiklet garanti dışı olmuş." diyip sizi geriye yollamasınlar.

Yamaha Bayraklı İz-Moto mu bu servis? Menemende de Yamaha servisi var, hatta bu İzmotoya gitmemek için Manisa dağlılar servisine giden çok Yamahacı taniyorum.

Bilmiyorum ama gerçekten motordan soguttular aldığım 2. Hafta akü sorunu çıktı akü bitikmis bundan 2 hafta önce egzoz içindeki susturucu kırılmış garantiden istendi hala gelmedi şimdide krank sorunu.

Oyle seymi olur direk yamahayi arayip sikayet edin mumkunati yok 14 binde ybr,m suanda citir citir cokmu devir cevirdiniz acaba motorla

Oyle seymi olur direk yamahayi arayip sikayet edin mumkunati yok 14 binde ybr,m suanda citir citir cokmu devir cevirdiniz acaba motorla

Normal şekilde kullandım gerektiği yerde devirli gerektiği yerde düşük devirli ama ne kadar zorlarsam 8700 de olmaması lazım çok zorlasam dahi debriyaj balatasini siyirirdi.

Orta sehpaya alıp ön tekere tayzikli su tut. Hem tekeri yıkamış olursun hemde birkaç saat içinde 300 km sararsın sayacı.

300km yaptırabilmek için o tekere kaç tur attırman lazım hesap yaptın mı? 18" lastiğin bir turu yaklaşık 1.5m dir. 300km yani 300,000m/1.5= 200,000 tur yapar. Tazyikli su ile o tekeri dakikada kaç devir çevirebilirsin ki? Saatler sürer, ayrıca harcanan su ve elektrik parası ne olacak?

300km yaptırabilmek için o tekere kaç tur attırman lazım hesap yaptın mı? 18" lastiğin bir turu yaklaşık 1.5m dir. 300km yani 300,000m/1.5= 200,000 tur yapar. Tazyikli su ile o tekeri dakikada kaç devir çevirebilirsin ki? Saatler sürer, ayrıca harcanan su ve elektrik parası ne olacak?
Parayı bırak aga giden suya yazık günah..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar