Kilo ve Ekipman Sorunsalı

Öncelikle konuyu açarken biraz araştırdım da arkadaşlar genelde kilo ile motosiklet tercihlerini aynı kağıt üzerinde tartmışlar. Benim sıkıntım ise biraz daha farklı.

Boyum 1.76, kilom ise 108. Gördüğünüz üzere maaşallahım var. Ben bu zamana kadar ekipman bulma konusunda çok sıkıntı yaşadım ve ekipmanlarım hasar gördüğünden veya kullanım süreleri dolduğundan bir süre daha kullanıp yeni ekipmanlar almak için para biriktirdim. Fuar bu süreçte bana çok yardımcı olur sanıyordum ama ne doğru dürüst beden bulabildim ne de mağazalardaki o ilgi alaka.

Dert şu ki t-shirt, sweatshirt, mont gibi günlük kıyafetlerde üst bedenim XXL. Korumalı mont alacakken XXL denediğimde kolumun bile girmediği montlarla karşılaştım. Şu anda Richa Discovery kullanıyorum, bedeni ise 4XL !! Evet maalesef anca oldu.

Şimdi kendime ekipman için bir 4000 TL ayarladım. Bu parayla mont+kask alıcam. Mont için DAINESE G.Avro Pelle modelini düşünüyordum. Çünkü 60 bedene kadar seçeneği vardı. Üst giyimde 54-56 olabiliyor. Bir umutla denedim ama maalesef deri montların özellikle de DAINESE, ALPINESTARS, ICON gibi üst seviye markaların kalıplarının çok dar olduğunu gördüm. HUDSON'ın işçiliklerinin kalitesizliği ve tanınmamış markalardan alışveriş yapmama isteğimden ötürü içime sinmeyen hiçbir şey almak istemiyorum. Şimdi Bostancı'daki Motosiklet Aksesuarları mağazasından DAINESE G. Avro Pelle 64 bedeni için telefon bekliyorum. Bugün veya yarın geri dönüş yapacaklar bakalım.

Asıl sorun şu ki bu ve buna benzer iyi markalar ülkemize büyük beden satmıyor diye neredeyse hiç göndermiyorlarmış. Mağazadaki Tuna Bey ile konuştum, en büyük sıkıntılarımızdan biri bu dedi. Her kesime ekipman satamıyoruz maalesef dedi. Ancak ellerinde 12XL'a (!) kadar Richa tekstil mont vardı. Bir tek RICHA gönderiyor dedi.

Bir diğer sorun ise kask bedeni. NOLAN N64 XXL kullanıyorum şu anda. SHOEI, SHARK, SCHUBERTH, AGV gibi üst düzey kask üreticilerinin XXL'ını denedim. Kulaklarımın kıvrılmadığı mı kaldı, şakaklarımın ağrımadığı mı kaldı, siz düşünün gerisini. Almak istediğim kask ise AGV GP Pista Mimetica. 3XL'ı var mı yok mu onu da öğrenecekler ve beni arayacaklar.

Biliyorum çok uzun oldu ama içinizde bu problemleri yaşayıp, uygun bir çözüm bulabilen var mı onu öğrenmek istedim. Yani şişman adam motosiklet kullanmasın diye bir kanı mı var ortada ? Hadi onu geçtim kilo veririm ki 125'ten düştüm bu kiloya ama kafam mı küçülecek kilo verince ? Bu arada kilolu isem öyle g*t-göbek bi adam değilim, eski bir Muay-Thai sporcusuyum. Omuzlar,göğüs ve kollar haddinden iri o sebeple. Gerçekten benim gibi bu dertten muzdarip olan arkadaşların fikir ve görüşlerini paylaşmasını isterim.

Herkese kazasız sürüşler dilerim.

Allah ters bir durumda karşına çıkarmasın bizi usta :)İşin zor, ama kilon fazla değil aslında.Demekki senin omuzlar ve göğüs haddinden hallice iri bu durumda oturmuyor olabilir.Bu sorunu kilo vererek çözebilirsin.Ben 90 kiloydum 2 ayda 75 kiloya düştüm .Kilo alamıyorum şu an istesemde.90 kiloyken L beden mont almıştım .Zayıflayınca yarı fiyatına burada sattım.Şimdi S beden giyiyoyrum :).

Korkma yahu benden bir zarar gelmez. Sinirli bir yapım var ama kavgacı değilim : )

90 kiloyken L beden giymek normal. Ben günlük hayatta XXL giyebiliyorken XXL mont alamıyorum maalesef. Bir de kışlık mont için bir beden yüksek almak gerekiyor ki içine ayrıca soğuktan korunmak için bir şeyler daha giyilebilsin. Hadi mont işini geçtim. Tekstil de olsa büyük montlar bulunuyor ama kask ? Öyle koca kafalı bir adam da olduğumu sanmıyordum ta ki düne kadar. Yani yanak pad'leri sıksa zamanla açar ama alnın iki yanındaki şakaklar sıktığında öyle uzun süre kullanmak kesinlikle mümkün değil. Dahası kaskın içine güneş gözlüğü takıyorum hava çok aydınlıksa. Gözlük mümkün değil sığmaz bu durumda. Bir para biriktirip de hiçbir şey alamamak mı kötü, parası olmayıp da bir şey alamamak mı kötü bilemedim şu an.

İşin daha da kötü kısmı motosiklet botu da zor bulmam. 47 numara çok az bulunuyor maalesef. Günlük yaşantımda kullandığım kıyafetlerde bu kadar zorlanmıyorken hayatımı koruyacak ekipmanları bulamamak beni çok üzüyor.

178 boy, 140 kiloyum. TR den alsam 10 xl bile olmaz. Özellikle normal giyimde sararmış, maviymiş, altınyıldızmış, kotonmuş hepsini silip attım artık.. Kardeşim adam 3xl yazmış üstüne gömleğin eve geliyoruz koldan bile geçmiyor :pr:

ABD den alıyorum, adamların XL'cı bile uyuyor yahu özellikle columbia :)Motor kıyafetleri içinde aynı düzen gidiyorum artık hep amerikadan..

178 boy, 140 kiloyum. TR den alsam 10 xl bile olmaz. Özellikle normal giyimde sararmış, maviymiş, altınyıldızmış, kotonmuş hepsini silip attım artık.. Kardeşim adam 3xl yazmış üstüne gömleğin eve geliyoruz koldan bile geçmiyor :pr:

ABD den alıyorum, adamların XL'cı bile uyuyor yahu özellikle columbia :)Motor kıyafetleri içinde aynı düzen gidiyorum artık hep amerikadan..

Sipariş yaptığınız yerler ve ürünler hakkında bilgi verebilir misiniz ?

hocam benim gibi yapacaksın o zaman ben de 1,79 boy var 116 kg dim sen düşün daha sonra sinir stres derken gece yemeğini de büyük ölçüde kestim şu anda 98 kiloyum 85 kg ye kadar düşmeye çalışıyorum :) seni çok iyi anlıyorum ama malesef bazen firmalardan çözüm beklemek yerine çözümü kendimiz üretmemiz gerekebiliyor :)

Kilo olayını geçtim, kask meselesi daha da vahim. Kafayı nasıl küçülteceğimi henüz bulamadım : )

kilo verince küçülüyor hocam merak etme :) geçen sene tam denk gelen kask şu anda bol geliyor :)

Yorumları okumadan cevap yazıyorum.
Ekipmana ayırdığınız 4000TL'nin 1000TL'sini zayıflamaya harcayın geri kalanı ile de istediğiniz ekipmanı alıp giyin.
Kilo vermek zor birşey değil ben 4 ayda 20kg zayıfladım (92'den 72'ye)
Çünkü bende motor kıyafetlerimin içine sığmamaya başlamış ve sağlığımdan da olmak üzereydim.

Burada kilo verişin bir kısmı var. Son halimi ve zayıflama tavsiyelerini istersen özelden gönderirim
nA9lJ5.jpg

ben de küçük kıyafet bulamamaktan muzdariptim :)sonra kilo aldım çözüldü mesele.. ama kask konusunda sıkıntı yaşayanlardanım, uzun yolda kafam mı büyüyor nedir, muhakkak baskı yapıyor kafama belli bir müddet sonra, baskıyı geçtim ızdırap şekline dönüyor. Bol alınca da kafada sallanıyor. Anlamadım gitti. son çare eşim kaskı söküp içindeki süngerleri yonttu kafa şeklime göre, şimdi daha iyi, ne kadar sağlıklı bir işlem bilmem tabi güvenlik açısından, ama kafam rahat en azından :D

Ekipmana ayırdığınız 4000TL'nin 1000TL'sini zayıflamaya harcayın geri kalanı ile de istediğiniz ekipmanı alıp giyin.
Çünkü bende motor kıyafetlerimin içine sığmamaya başlamış ve sağlığımdan da olmak üzereydim.

Burada kilo verişin bir kısmı var. Son halimi ve zayıflama tavsiyelerini istersen özelden gönderirim
http://i.hizliresim.com/nA9lJ5.jpg

Doğru söylüyorsunuz da bende sizin eski haliniz gibi göbek yok. Kiloyla ilgili sıkıntım yanlış anlaşılmış. Kol, göğüs ve omuz kısmı irice bende. Eskiden uzakdoğu dövüş sanatları ile ilgileniyordum. Sporu bırakınca kilo aldım ama böyle ileriye doğru çıkan göbeğim olmadı. Vücut olarak geniş bir hacme sahibim. Yanlış aktardım sanırım. Bu arada 125'ten 108'e indim demiştim. Hala devam ediyorum kilo vermeye. Temel sorunum üretilen tüm ekipmanların kalıplarının dar olması. Bu arada azminizden ötürü sizi takdir ediyorum. Zayıflama tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.

dostum hiç canını sıkma bedenine göre ekipman kesinlikle var. benim boyum 184 140 kiloyum şu an alpinestars andes mont kullanıyorum 3xl hasanpaşa motoventodan aldım orada deneyebilirsin. ayrıca yine hasanpaşa motoplus mağazasında heingericke montlar var büyük bedenleri mevcut hatta bana bol olanı bile çıktı içinden hatta büyük beden olunca bazı modellerde fazla stoktan dolayı indirim bile yapıyorlar. motor pantolonu olarak feyizfoğlundan richa pantolon almıştım 4 xl sanırsam 5 xl olanı bile vardı gidip bir bakmanı öderiririm. ayrıca kot olarak da geçen sene ridenim kevlar kotunu almıştım fuardan bir tane büyük benei olmuştu bana. kask olarak schuberth c3 pro kullanıyorum xl bedeni gayet rahat oluyor buff olmadan takarsam kulaklarım arasıra katlanma yapabiliyor. bir tane de icon full face kaskım var 3xl o da sıkıntısız olur onu da motoventodan almıştım.

Son düzenleme:
Kilo ile değil mezuro ile değerlendirme yap. göğüs kol bel çevresini saticilarla paylaş uygun beden sor.

Kask konusunda zayiflayinca yanaklarinda kuculecek haliyle kafa bedenide

Sabahları sıkı bir kahvaltı
Akşama kadar meyva ve yoğurt
Akşam iki yudum bişey ye.

Gerçi bende boy biraz uzun olsa da aynı sorunu yaşıyoruz. Kısacası sen o montlara sığmaya çalışacaksın :) Hem sağlığın için böylesi daha iyi :)

Önemli not: 135 kiloydum. Şimdi 105'lerde geziniyorum :)

Kask konusunda zayiflayinca yanaklarinda kuculecek haliyle kafa bedenide

Sorun yukarıda da yazdığım üzere yanaklar değil.

Kilo ile değil mezuro ile değerlendirme yap. göğüs kol bel çevresini saticilarla paylaş uygun beden sor.

Ben bizzat deniyorum. Zaten mağazada da olmayan büyük bedenlerde ölçü alıyorlar. İlk ekipman alışverişim değil, sadece eskiden bu ayarda değildim : )

dostum hiç canını sıkma bedenine göre ekipman kesinlikle var. benim boyum 184 140 kiloyum şu an alpinestars andes mont kullanıyorum 3xl hasanpaşa motoventodan aldım orada deneyebilirsin. ayrıca yine hasanpaşa motoplus mağazasında heingericke montlar var büyük bedenleri mevcut hatta bana bol olanı bile çıktı içinden hatta büyük beden olunca bazı modellerde fazla stoktan dolayı indirim bile yapıyorlar. motor pantolonu olarak feyizfoğlundan richa pantolon almıştım 4 xl sanırsam 5 xl olanı bile vardı gidip bir bakmanı öderiririm. ayrıca kot olarak da geçen sene ridenim kevlar kotunu almıştım fuardan bir tane büyük benei olmuştu bana. kask olarak schuberth c3 pro kullanıyorum xl bedeni gayet rahat oluyor buff olmadan takarsam kulaklarım arasıra katlanma yapabiliyor. bir tane de icon full face kaskım var 3xl o da sıkıntısız olur onu da motoventodan almıştım.

Konuda bahsi geçen sorun ile alakalı çözüme yönelik ilk cevabı siz verdiniz, tebrik ederim. Bu hafta sonu Motovento ve Motoplus'a uğrayacağım.

Keşke herkes yazılanları dikkatlice okusa, daha güzel ve akıcı bir bilgi alışverişi olsa. Kilo verme tavsiyesi veren herkese saygı duyuyorum ancak "şu anda" kiloluyum ve yine şu anda "tek ulaşım aracım motosikletim". Dolayısıyla çok da vaktim yok bu konuda : )

Konuyla ilgili, ilgisiz görüş paylaşan herkese teşekkürler.

F54

Hocam hein girecke bak bedenler biraz bol sizin yapınıza uyabilir büyük ihtimalle
Alpinastar Veya dainese böyle Fit yapılı olan 90 kg ye kadar olan insanlara göre kalıpları
Bende 85 kg bazı markaların kolları olmuyor bazıları da fermuar kapanmıyor kalıplar karman çorman
Üzerinize denemeden almayın

Hocam hein girecke bak bedenler biraz bol sizin yapınıza uyabilir büyük ihtimalle
Alpinastar Veya dainese böyle Fit yapılı olan 90 kg ye kadar olan insanlara göre kalıpları
Bende 85 kg bazı markaların kolları olmuyor bazıları da fermuar kapanmıyor kalıplar karman çorman
Üzerinize denemeden almayın

Aynen. Bu haftasonu Hein-Gericke montlara bakmak için Motoplus'a gideceğim.

http://i.hizliresim.com/nA9lJ5.jpg

Göbeği içine çekmişşin uyanık:p:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar