Kesici

100 MG Superboy kullanıcısıyım.

Motoru "BÖÖÖP BÖÖÖP" diye bağırttırıp çevreye gürültü kirliliği verip arkamdan küfür ettirmeyi sevmem. Adam akıllı 6-7 bin de devrimi atarım.
Bugün ıssız bir yer de 1.viteste dipgaz yaptım. 10 bine kadar dayandı, 10 binden sonra kesiciye girdi. İbre de maksimum 11 bin var. Redline diye adlandırıyorlardı galiba o kırmızı noktayı. 11 bini görmemisinin sebebi 1.vites miydi arkadaşlar? Cevap verirseniz sevinirim, bunu deneyip motora zarar vermek istemem. Çıkan sesten ve aşağıda ki titreşimden ayrı bir rahatsız olsam da merak söz konusu oldu mu insanın sorası-deneyesi geliyor işte. :)

Valla 1.viteste 10 bine kadar çıktığım da ibreye baktığım da devir daha da yükselmedi. Vututu yerine "BAAAP BÖÖÖP" gibi rahatsız edici sesler duydum. Sürekli bağırıp susuyordu, tekrarlıyordu. Öyle yani, 100'lük makine bu sonuçta. :)

O motorda kesici yok. Senin duyduğun sesler karbüratörün ve subapların motora yakıt karışımı yetiştirememesinden kaynaklı kesilmeler. Motorda gerçekten devir kesici olsaydı kesiciye kadar devirlendirmenin motora zararı olmazdı ancak senin motoru patlatma ihtimalin var. Piston aşağı iner ha :cherry:

Allah korusun. Seneye bir CBR 125 veya 250 çekince deneriz artık. :p

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ceeee diye bağırıyorsa kesicidir o :D seninki kesici sesi değil yani.

Allah kahretsin beyler çok eziklediniz benim motoru da, demeyin öyle kulağına kaçacak. İlk göz bebeğim benim o. :p

Selli26; Başlangıç motorumu vitesli motorla başladım, 1-2 kez kayma düşmeden sonra yavaş yavaş acemiliği atmaya başladım. Parasına göre -vergiden muaf, öğrenciysen işine yarar 90 TL bir öğrenci için iyi para- oldukça iyi bir motor.

Bide satıcak olsan sen ne kadara satarsın bizim burda biri 1300 e vermiş biri 3200 diyo 150 yapıp sen olsan ne dersin

Ben bunu sahibinden.com'da 1.900'a gördüm. Sıkı pazarlığa girdik babamla beraber. 1.650 yaptı adam. Babamın üstüne geçirdik, 400 TL sigorta(masraf :(() + Antalya da oturduğum için bir de 250 TL nakliyat parası derken 2.200'e mi ne mal oldu bana. Motor temizse 1300'e verdiyse beleş vermiş diyebilirim, 150'lik yapıp 3200'e almak yerine Mondial'n kendi çıkardığı 150'liliği almak da bana mantıklı gelmekte.

motorunda kesici yok dostum. o kesici sesi değil. sübaplar yetişemiyor artık ve karışım karışmaya başlıyor. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar