Kenan Sofuoğlu: Yarışmada sezonun favorisi olduğumu gösterdim

Admin
Yönetici
Katılım
14 Nis 2003
Mesajlar
7,150
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Motosiklette Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ilk koşusu olan Avustralya yarışını kazanan Kenan Sofuoğlu, "Yarışmada sezonun favorisi olduğumu gösterdim" dedi.

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından düzenlenen ve 13 ayaktan oluşan Dünya Supersport Şampiyonası'nın ilk yarışmasında zafere ulaşan Kenan Sofuoğlu, sezona birincilikle başladığı için mutlu olduğunu söyledi.

"Geçen yıl yaşadığım şanssızlıkları geride bıraktım" diyen milli motosikletçi, "Sezona başlarken kafamızda soru işaretleri vardı. Bu sene anlaştığım Kawasaki Deltafen Lorenzi takımı da durumumun nasıl olacağını bilmiyordu. Avustralya yarışını kazanarak soru işaretlerini giderdim. Birincilik benim kadar takımım için de iyi oldu. Rakiplerimi çok rahat bir şekilde geçebildim. İlk yarışı kazanmak sezon için umut veriyor. Sezona başlamadan nerede olduğumu bilmiyordum. Yarışmada sezonun favorisi olduğumu gösterdim. Bu liderliği sezon boyunca sürdürmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kenan Sofuoğlu, Kawasaki takımının da yarışma sonuçlarından memnun olduğunu dile getirerek, "Kawasaki güçlü bir takım. İyi bir uyum sağladık ve başarıyı da birlikte kovalayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ntvspor
 

Ekli dosyalar

  • kenansofuoglusupersportsampiyonu.jpg
    kenansofuoglusupersportsampiyonu.jpg
    24.1 KB · Görüntüleme: 31,481
Katılım
10 Tem 2006
Mesajlar
20,993
Motosikleti
Forza250-cygnusL
İş motordamıymış yani....
Ya da yeni takımda mı....
Tam anlamadım ama ;
Hadi hayırlısı....
İşallah sozon sonuna 1. liği kucaklar gene....
Başarılar.... :rendeer:
 
Katılım
27 Tem 2008
Mesajlar
1,367
Başarılarının devamını dilerim.İnşallah bu senede şampiyon olarak Türk milletinin göğsünü kabartır.:rendeer:
 
Katılım
7 Tem 2006
Mesajlar
2,052
Bu sene sofuoğlunn kariyeri için çok önemli. Hayırlısı ile nağmağlup şampiyon olur inşallah...
 
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Bir yarış hiçbir şeyi göstermez. Kawasaki'yle iyi başlaması adına tabii ki çok önemliydi bu yarış ancak Kenan'ı iyi takip edenler bilirler, 2009'da aynı pistte sezonun ilk yarışında aldığı galibiyete çok benziyordu. Sonrasında motosikletteki sıkıntılardan ve adeta çakı gibi çıkan 2 çaylaktan dolayı (Laverty ve Crutchlow) sezonu 3. bitirebildi. Bence sonraki 1-2 yarış takımın/motorun/rakiplerin nerede olduğu hakkında daha iyi bir fikir verecek. Şimdilik kağıt üstünde 2009'da yaşadığı süspansyon ve elektronik aksam gibi handikapları yok Kenan'ın diyebiliriz. Ama önceki senelere göre en önemli fark Kenan'ın kendisinde, tecrübesini ekranda izleyen birinin bile anlayabileceği şekilde piste yansıtmayı başardı.
 
Katılım
11 Haz 2011
Mesajlar
667
Hay Maşallah, Allah nazardan korusun, Helal Kenan usta. Kawasaki bence senin takımın.
 
Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
6,398
Geçen sene ki L.Scassa'nın senaryosuna benzemez inşallah. Gerçi bana göre Kenan şuanki rakiplerinde 1,5 gömlek daha önde bir sürücü, gelecek seneye artık SBK kariyerine temiz bir sayfa ile girmesini istiyoruz :)
 
Katılım
16 Şub 2008
Mesajlar
0
Geçen sene ki L.Scassa'nın senaryosuna benzemez inşallah. Gerçi bana göre Kenan şuanki rakiplerinde 1,5 gömlek daha önde bir sürücü, gelecek seneye artık SBK kariyerine temiz bir sayfa ile girmesini istiyoruz :)

Benim de temennim kenanın bu sezon aldığı şampiyonluk ve tecrubesiyle SBK dan iyi bir teklif alıp 4-5 yıl ketegorisinin en kurt pilotlarından biri olması:)

zaten psikolojik olarak SS den daha tat alıcak yapıcak bişey kalmaz ve Moto2 de bana heyacan ve çesitlilik açısından SBK den çok daha anlamsız geliyor
 
Katılım
22 Haz 2009
Mesajlar
1,279
az evvel NTV haberde duyduğum haberle şok oldum resmen şöyle diyordu "Kenan Sofuoğlundan kötü haber yarış pistinde antrenman sırası bariyerlere çarpan Kenan ambulansla hastaneye kaldırıldı!dizinde kırık olduğu tespit edildi"ilk anlarda içimden daha kötüsü olmaması için dua ediyordum neyseki habere korkutucu şekilde giriş yaptıkları gibi bitirmediler Kenan'ın İmolada ki yarışa yetişmek istediğini söylüyordu şükür dedim iyimiş.Nazar değdi ya adama:salut:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst