ozz aynı konu burada da geçmişti bakabilirsin
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=18317
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=18317
ozz' Alıntı:Arkadaşlar malum vergi zamanı geldi. Bugün arabalarımızın ve motorumuzun vergisini öderken gördikki motorun vergisi ödenmemiş. Normalde 0 araç alanlar bilir motorlu taşıtlar teslim edilirken araçların tüm vergileri temiz olarak müşteriye teslim edilir, vergiler dahil satış fiyatları verilir. Ayrıca bu verginin ödenmediği bilgisi bayi tarafından bize söylenmedi ve ödenmediğini ancak şimdi kendi şartlarımızla öğrendik. Çok cüzi bir oran olsa da gecikme borcu da sözkonusu... Acaba bu sorunu bizden başka yaşayan arkadaşlar var mı?
obkavi' Alıntı:Uzun yol taşıma kapasitesi derken neyi kastediyosun anlamadım ki ?
cann' Alıntı:Bugun basıma ilginc bir olay geldi. Sabah kalktım, gayet normal motosikleti calıstırdım, o ısınırken ben kaskı giydim, bindim üzerine, manevra yapmak için motosikleti geri iterken arka kampananın içinden kırrrssttt.......kırrrssttt......kırrrssttt sesi gelmeye başladı periyodik olarak. İndim, sehpaya kaldırdım, boştayken çevirdim arka lastiği geri yönünde, periyodik olarak bu ses geliyor. Öne çevirdim, yine benzer ses. Oarısını burasını kontrol ettim, görünürde birşey yok. Sonra hızlıca dondurmeye başladım ve ses kesildi. Tekrar yavaş yavaş döndürmeye başaladım ses yok. Terse çevirdim yavaş yavaş ses yok. Allah allah neyse dedim bindim üzerine 5 km kadar gittim sorun yok. Akşam çıkışta dönüş yolu için tekrar bindim, geri manevra sırasında yine o ses, neyse dedim yurudum, 6-7 km gittikten sonra cok yavas bir hızda(8 - 9 km/s ) sola donerken kııırrrsssssssttt etti kilitlendi arka tekerlek. Dusmedim ama cok alakasız bir sekilde yolun ortasında kalakaldım. Kilitlendi açılmıyor. Fren pedalını bir iki defa basıp bıraktım, zorladım falan filan it kak derken acıldı. Yine normale dondu. Seste kesildi. Ne oldugunu anlayamadım. Allahtan eve cok yakındım. Eve geldim kapattım motosikleti garaja. Persembe gunu 2000 km bakımına gidicem. Bakalım ne cıkıcak bu işin içinden çok merak ediyorum. Var mı daha önce başına benzer arka tekerlek kilitlenmesi gelen kimse?[/QUOTE
kardeşim senin problemin kampanın içerisinde kampanayı tutan iki adet yay var. onlardan biri kırılmış ve kampananın arasına sıkıştığı için lastiğin kilitlenmiş. hic üzülme. servise parada bayılma bence. git bi massey ferguson yedek parcacısına fren pedalinin yayını al aynısı hemde sadece 1ytl.
debriyaj problemi yaşayan arkadaşlara söyleyeceğim tek sey balatanın yaylarını değiştirin problem değiştirin. içerisindeki orijinal yaylar kavrama esnasında cıııırtt diye bi ses cıkartıyor bu da zamanla balataları yiyor. herkese keyifli sürüşler.
durano' Alıntı:debriyaj problemi yaşayan arkadaşlara söyleyeceğim tek sey balatanın yaylarını değiştirin problem değiştirin. içerisindeki orijinal yaylar kavrama esnasında cıııırtt diye bi ses cıkartıyor bu da zamanla balataları yiyor. herkese keyifli sürüşler.
motosikletimin son halini sorarsanız, debriyaj + yay ile ilgili bir probleminin kalmadığını söyleyebilirim.escapesus' Alıntı:selamlar arkadaşlar.
birkaç sayfa önce yaylarla ilgili problemimden bahsetmiştim. servisten umduğumu bulamayınca ben de Motomax'a email attım(salı) , durumu anlattım. ertesi gün (çarşamba) telefon ettiler ve genel merkezdeki servise çağırdılar, (cuma) randevu verdiler. gittiğimde (cuma) ufak bi kontrolden sonra debriyajın işlevini yapamadığını görüp onayladılar, ertesi gün (cumartesi) almak üzere motorumdan ayrıldım.
ertesi gün (cumartesi) gittim birkaç ufak işin de tamamlanmasıyla motorumu teslim aldım.
yapılanlar: debrijay yayları daha sağlam olanlarıyla değiştirildi, debriyaj balataları değiştirildi, 2000 km bakımı (özenle ve ilgiyle) yapıldı.
sonuç: süper! motosikletimden tam performans alabiliyorum artık. haftasonu yaptığım toplam 200 km'de anladığım kadarıyla : olmuş!
birkaç resim eşliğinde sizlerle paylaşmak istedim (umarım becerebilirim) :
bu alttaki servisin genel görüntüsü. daha önce çok fazla servis görmedim ama temizliği ve düzeniyle gördüklerimin arasından ayrılıyor..
![]()
bu alttaki de şu bizim meşhur yaylar, (ilk yay grubunu serviste değiştirmiştik, bu resimdekiler 2. yay grubu, yani tekrar çıkarılanlar. şu anda motorumda motomax genel servisinde takılan 3. yay grubu var, en son yayların resmi yok malesef) :
![]()
bu da yayların boyutuyla ilgili kıyas yapılabilecek bi foto, benim gibi ilk defa görenler için ne kadar ufak olduklarını göstermek istedim:
![]()
bunlar da debriyaj balatalarımız. bisim SL'lerde 5 tane balata varmış, bu sayı race motorlarda 9-11 adete kadar çıkıyormuş...:
![]()
ne bulduysam resmini çektim. bu alttaki de akümüzün resmi:
![]()
motor bloğunun açık olduğunu görünce onu da çektim:
![]()
ustamız çalışırken:
![]()
son olarak da yağını koyduk. Ustamız yaz aylarında daha kalın olan 20-50 gibi bir yağı tercih etmek doğru olur dedi, reklamını da yaptı.
![]()
bu arada; 2000 bakımı da yapıldığı için bakım + yağ ücreti olarak 35+15 = 50ytl ödedim. ilk bakımdan sonraki bakımlar ücretliymiş bunu da öğrendim.
Sonuç olarak; yay ve debriyaj problemi benim için çözülmüş görünüyor, umarım tekrarlamaz. darısı bu problemden dertli diğer arkadaşlara. yardımını ve ilgisini esirgemeyen Motomax'tan Uğur Bey'e ve Tugay Usta'ya teşekkürlerimi buradan iletirim. aklıma gelenleri bir çırpıda yazdığım için unuttuğum kısımlar olabilir, soruları cevaplamaktan mutluluk duyarım.