Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
25 Tem 2006
Mesajlar
1
Merhaba arkadaşlar biz Keeway'in yetkili servisiyiz. Hertürlü sorunlarınızda yardımcı olmaya çalışırız. Servisimiz zeytinburnu yedikule göğüshastanesi karşısındadır. Oncu Motor Tel 02126799288 www.oncumotor.com
 

ozz

Katılım
28 Şub 2006
Mesajlar
8
aliance yardımın için saol...Ancak gerekli uyarının yapılması ve bizlerin yani müşterinin aydınlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyu da pek burada bırakmak niyetinde değilim açıkçası...
 
Katılım
18 Ocak 2006
Mesajlar
2
500 km

Dostlar bende 1500 km den fazla yol yapmış SL kullanıcısı olarak hiç 500 km nin altına düşmedi motor 1 depo benzin ile arkadaş goğru söylüyo:bounce:
 
Katılım
28 Mar 2006
Mesajlar
649
ya arkadaşlar haklısınız biraz ağır oldu ama düzelttim
ya bilader bitane adam gibi adam çıkmıyomu abi içlerinde ya tamammen yolunacak kaz gözüyle görüyolar adamı çoğuda işten anlamıyor

oncumotor34 kardeş sözüm size değil tenzi ederim ama hakikaten bezdik artık ya, adam far için benden 15 stop lambası için 10 ytl sigorta için 5 ytl artı işçilik istedi ya buda motomax servisi 3 servise gittim bugüne kadar anadolu yakasında üçüde aynı satanlar sattıktan sonra tanımıyolar bu nası bi iş kardeşim
 
Son düzenleme:
Katılım
12 Tem 2006
Mesajlar
9
ozz' Alıntı:
Arkadaşlar malum vergi zamanı geldi. Bugün arabalarımızın ve motorumuzun vergisini öderken gördikki motorun vergisi ödenmemiş. Normalde 0 araç alanlar bilir motorlu taşıtlar teslim edilirken araçların tüm vergileri temiz olarak müşteriye teslim edilir, vergiler dahil satış fiyatları verilir. Ayrıca bu verginin ödenmediği bilgisi bayi tarafından bize söylenmedi ve ödenmediğini ancak şimdi kendi şartlarımızla öğrendik. Çok cüzi bir oran olsa da gecikme borcu da sözkonusu... Acaba bu sorunu bizden başka yaşayan arkadaşlar var mı?

Merhaba dostum haklısın aynı durum ile bende karşılaştım.Internetten baktım herhangi borcu veya trafik cezam varmı diye ve gecen seneden olan borca rastladım yanı aldığımda ıkıncısı ödenmesi gerekliyi fakat ödenmemiş.
Ruhsat cıkarılırken tüm borçlarının yada vergilerinin ödenmesi gerekli ama satiş yapan bayiiler bir türlü bunu ödemeden hallediyor olmalılar bende aynı durum oluştu ne yapalım artık ödeyeceğiz.

selamlar
 
Katılım
12 Eki 2005
Mesajlar
194
arkadaşlar bende geçen sene alırken 200 ytl ruhsat parası ödedim sonradan öğrendim asıl masraf ruhsat,sigorta vesaire 81 ytl yani işlem yapmaya 120 ytl alıyorlar ve bende vergiyi cezalı ödedim,uyarmamak onların sormamak bizim hatamız ama onlar art niyetle hatırlatmıyor,biz motor alma sevinci ile iyiniyetle sormak aklımıza gelmiyor.

Bize böyle yapan hata yapan servis ve bayileri lütfen buradan deşifre edelim ve onları kullanmayalım,gitmeyen kalmayınca bakın nasıl dize geliyorlar.

Ayrıca far olsun stoplar olsun biraz kurcalarsanız servisler bizdin bir iki şey fazla biliyor,bazı servisler hiç bilmiyor.

Herkese selamlar
 
Katılım
18 Eki 2005
Mesajlar
112
Eyong
Moderatör

Anahtar teslim" tabirindeki mantık aracın trafiğe çıkabilmesi için gerekli her işlemin yapılmasıdır. Yani plaka, ruhsat ve sigorta buna dahildir. Motorlu Taşıtlar Vergisi (taşıt pulu) bir vergi borcudur ve araç sahibine aittir. Yani satıcının yaptığı normal bir olay, kazıklanmadın yani



yukarıda verdiğim linke tıklarsanız bu konu hakkında yukarıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz
 
Katılım
4 Nis 2006
Mesajlar
31
Arkadaşlar selamlar.. .Bu debriaj sorunu hakkında bir gelişme var mı? Zeda sen soracaktın servise sanırım?? Benim balatalar gelmiş ama henüz değiştirmedik sorun çözülmüştür belki diye.. Boşu boşuna dokundurtmak istemiyorum motora..

Birde eski sayfalarda vardı sanırım ama bulamadım şimdi bu flaşör sorunu.. 10 kere basıyosun anca yanıyor.. yanıyor sönüyor bir daha yanmıyor bazen sorunsuz çalışıyor.. özellikle ilk basışlarda yanmıyor kesinlikle.. sonra düzeliyor.. farlarda sorun yok... sadece flaşörler.. bu konjektörden dolayı olan bir problem miydi..??

Bu arada eşşoleşşeğin biri arka sağ flaşörümü itinayla kesip sarkıtmış.. Ne derdi vardı bilmiyorum ama ahhh bir yakalasam o flaşörü bir tarafına sokmazsam adiyim.. Gittim fiyat aldım 25 ytl anasını satiim.. sağlam flaşörün lastikli bölümünü kesmiş itoğlu.. bantla sardım şimdilik sorun yok ama malum orjinalliği bozulsun istemiyorum motorun.. yakında satıcam.. alan masrafsız alsın.. onu bile bahane olarak kullanıp fazla fiyat düşürmeye çalışanlar var..

Bu arada bizim motorun piyasası ne kadardır yaklaşık sizce?? 2600'e falan gitmez gibime geliyor.. sahibinden.com hikaye bence.. o fiyatlara bu motor gitmez trafik masrafıyla nerdeyse "0" fiyatı.. Ama insanın içi gidiyor yaa miss gibi bakmışım motoruma.. daha 1300km'de ahh ahhh..:(
 
Katılım
11 Eki 2005
Mesajlar
4,387
Csunlu benim debreyajim aslinda iyi cok ciddi bir sorun yasamadigimdan onu ellemiyorum.O yuzden kavrama ile ilgili bir deneyimmim yok su an. Cok ciddi sorun yasamiyorsaniz elletmeyin derim.

Flasorler iki kez ust uste bastigin zaman yaniyor.
 
Moderatör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
7,511
CsunLu sahibinden.com'da 2'ye de keeway var dedigin gibi 2.600 YTL'ye de.. Ben de satmayi cok du$undum ama 2.500 YTL kimsenin vermeyecegini du$undugumden hemen vazgeciriyorum kendimi :)
 
Katılım
8 Ağu 2005
Mesajlar
19
Bugun basıma ilginc bir olay geldi. Sabah kalktım, gayet normal motosikleti calıstırdım, o ısınırken ben kaskı giydim, bindim üzerine, manevra yapmak için motosikleti geri iterken arka kampananın içinden kırrrssttt.......kırrrssttt......kırrrssttt sesi gelmeye başladı periyodik olarak. İndim, sehpaya kaldırdım, boştayken çevirdim arka lastiği geri yönünde, periyodik olarak bu ses geliyor. Öne çevirdim, yine benzer ses. Oarısını burasını kontrol ettim, görünürde birşey yok. Sonra hızlıca dondurmeye başladım ve ses kesildi. Tekrar yavaş yavaş döndürmeye başaladım ses yok. Terse çevirdim yavaş yavaş ses yok. Allah allah neyse dedim bindim üzerine 5 km kadar gittim sorun yok. Akşam çıkışta dönüş yolu için tekrar bindim, geri manevra sırasında yine o ses, neyse dedim yurudum, 6-7 km gittikten sonra cok yavas bir hızda(8 - 9 km/s ) sola donerken kııırrrsssssssttt etti kilitlendi arka tekerlek. Dusmedim ama cok alakasız bir sekilde yolun ortasında kalakaldım. Kilitlendi açılmıyor. Fren pedalını bir iki defa basıp bıraktım, zorladım falan filan it kak derken acıldı. Yine normale dondu. Seste kesildi. Ne oldugunu anlayamadım. Allahtan eve cok yakındım. Eve geldim kapattım motosikleti garaja. Persembe gunu 2000 km bakımına gidicem. Bakalım ne cıkıcak bu işin içinden çok merak ediyorum. Var mı daha önce başına benzer arka tekerlek kilitlenmesi gelen kimse?
 
Katılım
6 Haz 2005
Mesajlar
526
cann bence balatadandır en ıyısı balatayı degıstırmek..balatalr cok sert...ben kampanayı kıranı bile gördum sanırım balatalar cok adi
 
Katılım
29 Mar 2006
Mesajlar
580
obkavi' Alıntı:
Uzun yol taşıma kapasitesi derken neyi kastediyosun anlamadım ki ?


İki kişiyle (yaklaşık 150 - 160kg) uzun yola gidilir mi demiştim. Rahat gidilir cevabı almıştım. Onun için teşekkür ettim.
160kg yükle 200 küsur km yola rahat gider dendi, merak edenlere de bilgi olsun.
 
Katılım
5 Haz 2005
Mesajlar
12
cann' Alıntı:
Bugun basıma ilginc bir olay geldi. Sabah kalktım, gayet normal motosikleti calıstırdım, o ısınırken ben kaskı giydim, bindim üzerine, manevra yapmak için motosikleti geri iterken arka kampananın içinden kırrrssttt.......kırrrssttt......kırrrssttt sesi gelmeye başladı periyodik olarak. İndim, sehpaya kaldırdım, boştayken çevirdim arka lastiği geri yönünde, periyodik olarak bu ses geliyor. Öne çevirdim, yine benzer ses. Oarısını burasını kontrol ettim, görünürde birşey yok. Sonra hızlıca dondurmeye başladım ve ses kesildi. Tekrar yavaş yavaş döndürmeye başaladım ses yok. Terse çevirdim yavaş yavaş ses yok. Allah allah neyse dedim bindim üzerine 5 km kadar gittim sorun yok. Akşam çıkışta dönüş yolu için tekrar bindim, geri manevra sırasında yine o ses, neyse dedim yurudum, 6-7 km gittikten sonra cok yavas bir hızda(8 - 9 km/s ) sola donerken kııırrrsssssssttt etti kilitlendi arka tekerlek. Dusmedim ama cok alakasız bir sekilde yolun ortasında kalakaldım. Kilitlendi açılmıyor. Fren pedalını bir iki defa basıp bıraktım, zorladım falan filan it kak derken acıldı. Yine normale dondu. Seste kesildi. Ne oldugunu anlayamadım. Allahtan eve cok yakındım. Eve geldim kapattım motosikleti garaja. Persembe gunu 2000 km bakımına gidicem. Bakalım ne cıkıcak bu işin içinden çok merak ediyorum. Var mı daha önce başına benzer arka tekerlek kilitlenmesi gelen kimse?[/QUOTE


kardeşim senin problemin kampanın içerisinde kampanayı tutan iki adet yay var. onlardan biri kırılmış ve kampananın arasına sıkıştığı için lastiğin kilitlenmiş. hic üzülme. servise parada bayılma bence. git bi massey ferguson yedek parcacısına fren pedalinin yayını al aynısı hemde sadece 1ytl.
debriyaj problemi yaşayan arkadaşlara söyleyeceğim tek sey balatanın yaylarını değiştirin problem değiştirin. içerisindeki orijinal yaylar kavrama esnasında cıııırtt diye bi ses cıkartıyor bu da zamanla balataları yiyor. herkese keyifli sürüşler.
 
Katılım
23 Nis 2006
Mesajlar
7
Merhaba arkadaşlar benimde defransiyelimden ses geliyo.Zaten ne olduysa son 2 gündür oldu.3000i devirdim motorum patır patır dökülmeye başladı.Defransiyel ile ilgili ne olabilir.Buradaki servisim pek anlamayabilir de.Bide biraz fazla gaz verince motor stopediyor.Yadımcı olursanız sevinirim.Saygılar...
 
Katılım
11 Eki 2005
Mesajlar
4,387
durano' Alıntı:
debriyaj problemi yaşayan arkadaşlara söyleyeceğim tek sey balatanın yaylarını değiştirin problem değiştirin. içerisindeki orijinal yaylar kavrama esnasında cıııırtt diye bi ses cıkartıyor bu da zamanla balataları yiyor. herkese keyifli sürüşler.


Dostum bari hangi yay alacagimizi da soyle bir deneme yapalim.Sorun yayi degistirmekte degil dogru yayi bulmakta.:cat:
 
Katılım
14 Eki 2005
Mesajlar
1,405
Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Ah o yaylar ömrümü yedi. motordan soğuttu
Debriyaj sorunu olan arkadaşlar birleşelim bir motosiklet alalım motomax'ın önünde motoru yakalım bakalım ozaman ne olacak. (nasıl plan ama) bir de bu motomax tan memnun olan arkadaşlara katılmıyorum neden? Şikayetten sonra size hemen geri dönüyorlar ama icraat yok.
 
Katılım
19 Mar 2006
Mesajlar
38
debriyaj yay problemi ile ilgili yapılanlar:

escapesus' Alıntı:
selamlar arkadaşlar.
birkaç sayfa önce yaylarla ilgili problemimden bahsetmiştim. servisten umduğumu bulamayınca ben de Motomax'a email attım(salı) , durumu anlattım. ertesi gün (çarşamba) telefon ettiler ve genel merkezdeki servise çağırdılar, (cuma) randevu verdiler. gittiğimde (cuma) ufak bi kontrolden sonra debriyajın işlevini yapamadığını görüp onayladılar, ertesi gün (cumartesi) almak üzere motorumdan ayrıldım.
ertesi gün (cumartesi) gittim birkaç ufak işin de tamamlanmasıyla motorumu teslim aldım.
yapılanlar: debrijay yayları daha sağlam olanlarıyla değiştirildi, debriyaj balataları değiştirildi, 2000 km bakımı (özenle ve ilgiyle) yapıldı.
sonuç: süper! motosikletimden tam performans alabiliyorum artık. haftasonu yaptığım toplam 200 km'de anladığım kadarıyla : olmuş!
birkaç resim eşliğinde sizlerle paylaşmak istedim (umarım becerebilirim) :

bu alttaki servisin genel görüntüsü. daha önce çok fazla servis görmedim ama temizliği ve düzeniyle gördüklerimin arasından ayrılıyor..
phto0002ll5.jpg


bu alttaki de şu bizim meşhur yaylar, (ilk yay grubunu serviste değiştirmiştik, bu resimdekiler 2. yay grubu, yani tekrar çıkarılanlar. şu anda motorumda motomax genel servisinde takılan 3. yay grubu var, en son yayların resmi yok malesef) :
phto0013tc0.jpg


bu da yayların boyutuyla ilgili kıyas yapılabilecek bi foto, benim gibi ilk defa görenler için ne kadar ufak olduklarını göstermek istedim:
phto0014fa4.jpg


bunlar da debriyaj balatalarımız. bisim SL'lerde 5 tane balata varmış, bu sayı race motorlarda 9-11 adete kadar çıkıyormuş...:
phto0024jd0.jpg


ne bulduysam resmini çektim. bu alttaki de akümüzün resmi:
phto0023kg4.jpg


motor bloğunun açık olduğunu görünce onu da çektim:
phto0016uj4.jpg


ustamız çalışırken:
phto0018ye6.jpg


son olarak da yağını koyduk. Ustamız yaz aylarında daha kalın olan 20-50 gibi bir yağı tercih etmek doğru olur dedi, reklamını da yaptı.
phto0025sh4.jpg


bu arada; 2000 bakımı da yapıldığı için bakım + yağ ücreti olarak 35+15 = 50ytl ödedim. ilk bakımdan sonraki bakımlar ücretliymiş bunu da öğrendim.

Sonuç olarak; yay ve debriyaj problemi benim için çözülmüş görünüyor, umarım tekrarlamaz. darısı bu problemden dertli diğer arkadaşlara. yardımını ve ilgisini esirgemeyen Motomax'tan Uğur Bey'e ve Tugay Usta'ya teşekkürlerimi buradan iletirim. aklıma gelenleri bir çırpıda yazdığım için unuttuğum kısımlar olabilir, soruları cevaplamaktan mutluluk duyarım.
motosikletimin son halini sorarsanız, debriyaj + yay ile ilgili bir probleminin kalmadığını söyleyebilirim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst