Eksoz deldirmeyin
vıceroy;766774' Alıntı:
Eksoz deldirmeyin,kuru gürültü veriyor,performans düşüyor,yakıt artıyor yenisi 285 ytl zarar edersiniz.
Buna katılıyorum. Motorunuzun çıkardığı sesi artırmak için eksoz susturucusuna bu tür müdahalelerde bulunmayın lütfen.
Her ne kadar elde ettiğiniz ses sizin hoşunuza gitse de, işin aslı kendinizi rezil etmekten başka bir işe yaramıyor bu. Delinmiş eksozla bu tür bir motorda elde ettiğiniz ses açıkçası gürültülü bir osuruk gibi kalıyor. Honda Shadow, Yamaha Dragstar gibi motorları uzun süre kullanmış biri bir kilometre öteden gelen sesi duyduğunda kendini gülmekten alamaz.
Sakın bu ifadeyi yanlış algılamayın. Sorun altınızdaki motorun düşük fiyatı yada Çin malı olması değil arkadaşlar... Onu olmadığı bir şeye çevirmeye çalışırken acemice hatalar yapmanız. Supershadow'un kendi sesi yeterince güzel; ve eksoz susturucusunu delerek elde edeceğiniz ses, yüksek hacimli, güçlü bir motorun kendi normal susturucusuyla çıkardığı tok, derin, tatlı motor sesiyle tamamen ilgisiz bir gürültü olacak. Belirttiğim gibi, deneyimsizseniz siz bunu farketmeyebilirsiniz, ancak inanın sonuç bu olacak.
eksoz yakıtı etkilemez dostum.benim susturucu kırık.yakıtta bi sorun yaşamadım.çekişten düştü biraz ve soğukken metalik ses veriyo.
Ayrıca, motorun çekişinin hafifçe düşmesi, ve yakıt tüketiminin hafifçe artması gözünüze çarpacaktır. Belki göz ardı edilebilir düzeyde olacaktır bu fark; elbette o ayrı konu.