İsmet bey,
Bir teşbihte ben yapayım.
Ufuk bey
Ben teşbih yapmadım ki! Bu şekilde yazarak sanki teşbih yapmışım da sizde teşbihle karşılık veriyormuş gibi olmuş.
Ben maden şirketini savunmuyorum. Çevreye verilen zararı da onaylamıyorum. Sadece durum tespiti yapıyorum.
Gelelim verdiğiniz örneğe ( teşbihe )
Sizin üst kat komşunuzla bu yaptığı kolon kesme işi ile alakalı bir para alış verişiniz kırılan kolona kilosu kaç para ben alıcam diye bir talebiniz yok ki!
Ama maden şirketine sen altını çıkar ben parası neyse vereceğim diye bir talebiniz dünde vardı, bugünde var, yarında olacak!
Sen, ben, o, o altını talep ettiğimiz için onlar o madeni açıyor.
Hem siz benim soruma cevap vermemişsiniz ki ( vermek zorunda da değilsiniz ) tabi özel değil genelde cevap verebilirsiniz Biz 82 milyon düğünlerimizde altın takmayız. Zinhar altının zerresi kapımızdan içeri girmez çünkü onu çıkarırken ağaç kesiliyor gibisinden
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------
Şimdi evli ve çocuklu arkadaşlara soruyorum.
Soru 1 - Dün: Evlenirken eşinize veya eşiniz size altın taktı mı? ( alyans, küpe, kolye, bilezik gibi ) lütfen sadece evet veya hayır.
Soru 2 - Bugün: Evinizde veya tasarrufunuzda ( banka kasası, altın hesabı gibi ) bir gram dahi olsa altın var mı? lütfen sadece evet veya hayır.
Soru 3 - Yarın: Çocuğunuz evlendirirken çocuğunuza veya evlendiği kişiye altın takacak mısınız ( bu sorunun cevabı ileriye dönük olduğu için tahmini ) lütfen sadece evet veya hayır.
Bu üç sorunun cevabı evet ise siz o şirketi dün finanse ettiniz, bu günde finanse etmeye devam ediyorsunuz, yarında finanse edeceksiniz konu bu kadar basit kim neyi savunuyor.
Ortalıkta bir timsah göz yaşıdır gidiyor.
NOT: Bekar arkadaşlarda altın olmaya bilirler onlarda kendi anne ve babalarına soruyu uyarlayabilir.