Kazaların en büyük sebebi Ön fren..... YBRRRRRRRR

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadşalar uzun zamandır sukutırcıyım bence kazaların en büyük sebebi tutulduktan sonra kaza olacağına arka frene basamıyorsunuz cbr de bir kez patlıyordum ordan biliyorum, ben vitesli motorların kazaya davetiye çıkardığı kanaatindeyim abs li olanlar hariç panikle arka tekeri kitliyor ve kaza gerçekleşiyor scooterda ön arka fren elimizde isteidğim gibi kontra veriyorum fren basıyorum

uzun bir tartışma olacağı kanaatindeyim birbirimizi kırmadan görüşleri paylaşalım,

Etikletler : xmax ,cbf,ybr,abs,cg 100 cup, snappy x

The bomb Has Planted!

90'lı yıllarda yeni yetme idik , yer gök mobylette/pejo , araya serpilmiş nadir boldor'lar , derkene MZ masaya yımrığı kodu (janavar 250-301'ler , hatta 125'liği dahi nefes kesici idi, harika aletler idi ) , alan 1 hafta soora ya hastahane yada kara toprak.

Sebebi bulundu yerel şive ile(güney) " Dix fren bay " , evet mümessib çoğu kez disk frenin muhteşem performansı ve mukabilinde alışık olunmayan sürücülerin yapışması idi.

Özetle , her motor tipi hakkında genel kültür edinilmeli , en azından bu tip forumlar okunmalı, motor tipleri tepkileri ölçümlenmeli bilhassa emanet motor kullanılmamalıdır/verilmemelidir , balatanın naifliğine alışık adama " DİX " frenli verirseniz bi badere atlatacaktır mutlaka.

Ha'keza nisbi olarak teker ebadları büyük aletten, emaneten verdiğiniz bebek nüniyesi ebadındaki sikutır kullanılırsa (başıma geldi o'gündür kıl kapıyorum bu aletlerden) badere kaçınılmaz oluyor :)

Motosikleti
600RR
benim motorumda abs olsaydı tavuk hala yaşıyor olurdu :thumright

Abs'li motor alınmaya gayret edilmeli,Abs olsun,özellikle panik frenden dolayı kaza riskini azaltıyor,ben ABS siz 250 lik skutırla panik fren yani ön frene aniden fazla yüklenerek beton mikserine ön tekerinin oradan girmeye ramak kala durdum.Hiç beklemediğim anda araç sollamaya çıkmışken mikser önüme duvar oldu..dolayısı ile adı üstünde panik fren..yani o an geldiğinde motor vites vs. çok fark etmeksizin pek kontrol edilebileceğini sanmıyorum..tecrübe,soğukkanlılık bir de ABS o an işe yarayabilecek faktörler..

Vitesli motorlar kazaya davetiye çıkarmıyor, vitesli motora alışık olmayanlar çıkarıyor.

Beyler bombayı B ye kurmuş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
benim motorumda abs olsaydı tavuk hala yaşıyor olurdu :thumright

fft16_mf3926230.Jpeg

SENİN YÜZÜNDEN KÜMESTE REFLEKTÖRLÜ YELEK ALDIK CANIMIZ YANDI İÇİMİZDEN BİRİNİ DAHA ALAMAYACAKSIN REFLEKTÖRLÜ TAVUKLAR BİRLİĞİ OLARAK SENİ PROTESTO EDİYORUZ BIIIGAAAHHHKKKKK

mobylette ve honda activa kullanır iken kanuni windy ile vites ve disk fren teknolojisi ile tanıştım. ani vites düşürmelerim, arka frene alışmak, disk frenin motoru yola zımbalaması bana zorlu anlar yaşattı lakin alışınca çok keyif aldım.
şimdiki motorumda(2008ybr) keşke daha güçlü frenlerim olsaydı diyorum. absli motor hiç kullanmadım ama arabada işe yarıyorsa motorda da yarar düşüncesindeyim.

90'lı yıllarda yeni yetme idik , yer gök mobylette/pejo , araya serpilmiş nadir boldor'lar , derkene MZ masaya yımrığı kodu (janavar 250-301'ler , hatta 125'liği dahi nefes kesici idi, harika aletler idi ) , alan 1 hafta soora ya hastahane yada kara toprak.

Sebebi bulundu yerel şive ile(güney) " Dix fren bay " , evet mümessib çoğu kez disk frenin muhteşem performansı ve mukabilinde alışık olunmayan sürücülerin yapışması idi.

Özetle , her motor tipi hakkında genel kültür edinilmeli , en azından bu tip forumlar okunmalı, motor tipleri tepkileri ölçümlenmeli bilhassa emanet motor kullanılmamalıdır/verilmemelidir , balatanın naifliğine alışık adama " DİX " frenli verirseniz bi badere atlatacaktır mutlaka.

Ha'keza nisbi olarak teker ebadları büyük aletten, emaneten verdiğiniz bebek nüniyesi ebadındaki sikutır kullanılırsa (başıma geldi o'gündür kıl kapıyorum bu aletlerden) badere kaçınılmaz oluyor :)

digs dir o dix diyemez bizimkiler :)

Olay çıkmasa bari,uzun yokuş inişlerinde,balata ısınınca ne yapacağınızı merak konusu,vitesli motosikletlerde vites düşürerek yavaşlarsın ya scooterlerde ???

Forumdan Uzaklaştırıldı
Mesele aracın ağırlık dağılımı ve bunun fren esnasında ne kadar değiştiği ile alakalı.

Daha basit ifadeyle, arka frenin ne kadar tuttuğu ile alakalı.

Cruiser'lar da scooter'lar kadar, hatta daha da güvenlidir mesela bu açıdan. Spor ve agresif naked lar sabıkalı malesef

Kazaların en büyük sebebi bence motosiklet :queen:

Abi napalım ya ön frende mi sıkmayalım mı :)

İşin sakasi bir yana cok haklisin panik fren sırasinda ön fren kazaya sebebiyet veriyor. Bunu yasiyarak test ettim :thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kazaların en büyük sebebi bence motosiklet :queen:

Abi napalım ya ön frende mi sıkmayalım mı :)

İşin sakasi bir yana cok haklisin panik fren sırasinda ön fren kazaya sebebiyet veriyor. Bunu yasiyarak test ettim :thumleft:

Aslında öyle. SS ve türevi agresif naked'lar özenti uğruna bilinçsizce alınıyor. Stabil değil, durması sorun, dönmesi sorun. Gerçi ABS ve traction kontrol içerenler oldukça güvenli artık.

İşin püf noktası limon :queen:
82025-mayvelerin_en_komik_halleri_d580.jpg

limon.jpg

Sıkmayı bilirsen her derde deva. :mrgreen:(Tiki olup ağız sulandırdıysam kusura bakmayın) :p

F54

doğru lastik doğru balata ile durmayacak motosiklet yoktur yeterki motoru tanıyın ve fren yapmayı bilin

Forumdan Uzaklaştırıldı
SS ve agresif naked'a ABS sart :)

1) 20-30 km hız ve altında arka fren kullanılır. Üzerinde ikiside kullanılır. Virajda yatmışken ön frene dokunulmaz. Dokunulsa dahi gaz kapatılmaz. (Bu söylediklerim seri U ve 8 çizme antrenmanlarında geçerli değildir, bunlarda bol gaz ve ön fren kullanılır. Bkz: gymkhana)
2) scooter küçük tekerlekleri ve diz ile tutulamadığı için motosiklet kadar güvenli değildir.
3) doğru zamanlı ve doğru usülde fren yapmayı bilmek gerekiyor
4) doğrusu "the bomb has BEEN planted"
Not: biri var aramızda... ya dilimizi sonradan öğrendi veya kastı var. Türkçe yazıldığı gibi okunmaz tamam ama okunduğu gibide yazılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar