herkes ne kadar yapar bilemem ama ben motora binerken kesin Ayet-el Kürsi okurum,manevi zırhım olduğuna inanırım
tabiki tedbirimi alır,kaskımı takarım vs.;önce tedbir sonra takdir...
güzel bir konu hakkaten,ama ders almasını bilene!
aslında karakterlere göre motor sınırlaması yapılsa çok iyi olur,çabuk sinirlenen,amiyane tabirle gazcı bir kişilikte birisine kesinlikle hızlı bir motor verilmemeli veya yakınları aldırmamalı
tecrübe mutlaka ama mutlaka önemli,bende modifikasyon vb. işlerine acayip meraklıyımdır,scooter aldığımı gören arkadaşlar acayip garipsedi
ama emeklemeden yürümek olmuyor malesef
250'lik bir SS istiyorum ama sırf sesi ve görüntüsü için(başkalarına hava atmak için mi? : hayır,kendimi tatmin etmek için!)
ailede karşı çıkıyor: "o kadar para verdik,biraz daha verirdik onu alırdın,şimdi bir daha mı masraf edeksin ?" diye
bende isterim ama tabi ki tecrübe, tecrübe ...
tecrübe diyoruz ama arkadaşlarında belirttiği gibi bu bizde sürekli bir güven duygusu yaşatmamalı
Allah korusun bir anlık dalgınlık ile meydana geliyor herşey
herkes kendini biliyor,100 cc'lik scooterın suyunu çıkaracak derecede adamlar SS'lere özeniyor
daha kask takmasına ikna edemediğim bir arkadaşımında içi gidiyor,imkan olsa alacağım diyor
"ya bende bu scooter ile bile ne tehlikeler atlattım" diyor vatandaş
arkasına bir biniyorum ki atlattığı kazaların hiçte tesadüf olmadığına şahit oluyorum
asgari kuralları bilmek çok önemli,inş. hepimiz bunları yaşamadan öğreniriz
benim aklıma gelenler
- insanımız trafikte genelde kendinden başka kimse yokmuş gibi hareket ediyor
-kurallarda neymiş,ışıklarda hiç beklemem diyen bir yığın insan var
-en ufak bir kıvılcımla hayatını riske atacak kadar gaza gelen onlarca genç var
Allah hepimizi trafiğin şerrinden korusun diyeyim,nasıl bir tabirdir bilemem ama bu ülke trafiğinde yürümek bile bir risk bu açıdan böyle bir yakıştırma doğru olabilir!
Ölen arkadaşların mekanı cennet olsun