kazalara duuurr deme vakti geldi....

ben haftada bir kaç kez trafikte takışıyorum.bir kaçının aynasını tekmeleyip kırdım.
gıkını çıkarsalarya... tesbitlerime göre bu araçların büyük çoğunluğu şirket araçları..bu sabah yine yanındaki bayan iş arkadaşına şirin olmak isteyen birinin aynasını tekmeledim ama kırılmadı......bir kaç gün önce ekmek arabası sürücüsünü fırınına kadar giderek patronunun yanında rezil ettim.... bu sayede çevrede izleyen diğer sürücülerede dikkat demiş oluyorum..marketin önünde park ediyorum , öteberi bir şeyler alacağım.işim bitiyor dışarı çıkıyorum .oda ne .? adamın biri benim hemen yanıma park etmiş.çıkmam mümkün değil. market içinde bağırıp buluyorum araç sahibini..o kadar milletin içinde uyarım çok sert oluyor..
benim hışmıma uğrayanlar nerde bir motor görse artık yüreği cız ediyordur.

Son düzenleme:
dün yani cuma akşamı haftanın son iş günü mesaisinden sonra evime ulaşmak için trafikte oflayıp puflarken dolmabahçe sarayının önündeki geniş kaldırımı otoban gibi kullanan bir fazer kullanıcısı kafamda şunu dank ettirdi ! :

4 tekerlerin 2 tekerleri araçtan saymadıklarını düşünürüz genelde.o halde biz araç isek 4 tekerliler gibi trafikte varlığımızın kabul edilmesini istiyorsak diğer 4 tekerler gibi yada trafikte varlığını kabul ettirmiş diğer araçlar gibi davranmalıyız.düşünsenize koca bir iett otobüsü kaldırımda ! yada bi çöp kamyonu ya da spor bi otomobil..

4 teker trafik ışıklarında sırasını bekliosa bizde bekleyelim.
4 teker banket yada refrüj aralarındaki boşuluktan karşı şeride geçemiorsa bizde geçmeyelim.
4 teker yoğun trafikte birbirlerinin arasından manevralar yaparak en öne geçemiyorsa bizde geçmeyelim.
...
..
.

bu böyle uzar gider.
şuan motorum yok ama varken inanın bu yukarıda saydıklarımı aynen uyguluyor ve trafikte varlığımı hissettiriyordum.aranızda daha deneyimli daha çok km geçirmiş daha profesyoneller olabilir ama bunlara kaçımız uyuyor?

ayrıca eskiden okuduğum ve şimdi gözümde canlanan ama markasını hatırlayamadığım bir motosiklet üreticisi yada ithalatçısının reklamının ne kdar da yanlış olduğunu anladığımı söylemek isterim.reklam broşüründe beni dumur eden başlık şuydu ; "trafikte zaman kaybetmeyin bekleyen araçların arasından kolayca süzülün ! " :cyclopsan:pr:

neşeli haftasonları

Valla benim motor sahibi olmamda en büyük etken istanbul trafiği oldu.Akıllı mantıklı hesabını kitabını yaparak motoru kullanırsak hiç kimse zarar görmez.İşi abartan arkadaşlarda yok değil.4 tekerli araçlarda zaten bi dünya beyin yoksunu insan var.Ticari taksiler zaten istanbulda en büyük kaza potansiyeline sahip olanlar.Ticari taksiler demişken kampanyaları var Korsan taksiye hayır sağa sola bi şeyler yapıştırmışlar.Motorcular ve Hususi araçlarında ''Trafikte taksici terörüne hayır diye'' Bİ şeyler yapıştırmaları lazım bence

kusura bakmayın herkez sadece kendi yazdığını okuyor,hiç kimse tek tek bütün mesajları okumuyor,bence benim yazdığım şey bu konuda en öncelikli problemimizi gösterdiğinden mutlaka okuyunuz.
arkadaşlar ,diğer insanları bilinçlendirmek başta süper fikir gibi gelebilir.fakat esas sorunumuz ülkemizde çok ciddi bir zihniyet sorunumuz olduğudur.4 teker araç sahipleri ve yayalar ile yaşadığımız ve aynı zamanda bbrr kardeşin de kızdığı gibi biz motorcuların da çok cahilce hareketler yapmamızın temel sebebi bilgi eksikliği değildir.sonuçta trafikteki herkes biraz aklını başına alıp azcık mantıklı hareket etmeye çalışsa sorunların %90 ı kendiliğinden çözülecektir.bizler ne yaparsak yapalım bu cahil güruha bilgili ve mantıklı olmayı aşılayamayız. insan bencil+cahil olunca herşeyi kendi hakkı gibi görecektir.yol da onundur,geçiş hakkı da onun.hatta trafikteki başka hiçbir şey onun önünü kesmemelidir.
ama çabanızı takdirle karşılıyorum.bu yapılacak çalışma belki bilgi eksikliği nedeniyle yanlış yapan %3 kişiyi düzeltmede bir nebze de işe yararsa bence boşuna çabalamış olmayız.

barış beyin açtığı bir topic vardı hatarlarsanız..kazalar ve nedenlerini çok güzel analiz etmişti.açop bir daha gözden geçirirseniz olaya daha objektif bakacağınızdan eminim..oturduğum sitede 2 motorcu arkadaşız bahçede oturduğumuzda motoru motorcuları anlatıp sevdirmeye en azından trafikte bizleri korumaları gerektiğini filan anlatıyoruz..tam o sırada site önünden ekzosu bögüren genç bir arkadaş trafiğin alabildiği yoğun olduğu caddede akrobasi yapıyor yayaların ve trafiğin durumuna bakmadan ve onlarında canını tehlikeye atarak..o anda en az 10 15 kişinin küfürleri birbirine karışıyor..dönüyorlar bize ve bize bu p.çlerimi anlatıyorsunuz diyorlar tabi ayıp olmasın diye yaşımıza saygıdan hafif geçiyorlar ama biliyoruzki o akrobasi yapan arkadaş sayesinde bizde o p.çlerin sınıfına dahil ediliyoruz..b.çekmecede yaz sezonu olduğu için bu tip olaylarla haftada en az 2-3 kere karşılaşabiliyoruz..buyrun kendinizi bizim yerimize koyun ve komşularıma cevap verin..milleti kendimize düşman etmek için elimizden geleni yapıyoruz malesef..bunu çoğatmak mümkün istanbul trafiğindede hemen hemen durum aynı..ondan sonra başlıyorum düşünmeye acaba kurallara riayet ederek motor kullanan küçük bir azınlıkmıyız diye..lütfen arkadaşlar önce iğneyi kendimize çuvaldızı başkalarına batıralım..kural bilmiyoruz isyankarız.....hermotor kullanıcısı aynı zamanda araba sürücüsüde..araba sürücülerinde kompleksi hanzolar yokmu tabiki var ..eminimki bunlar trafikteki çoğunluğun sadece ufak bir kısmı ve malesef bizlerde trafikte olduğumuzdan bu tip insanlarla karşılaşabiliyoruz..kısacası önce bizim birşeyler yapıp ondan sonra başkalarından talep etmeye hakkımız olsun..geçenlerde kasksız gezen birine işaret edip takmasını istediğimde motorun üstündeyken güya bende ondan biriyken malesef bana parmak çekti..daha neler neler..şimdi ferdi hareket etmeye pek trafikte kimseyle muhatap olmamaya çalışıyorum..olduğum Zaman ya başım belaya girecek yada yürü be moruk laflarına refüze edilmeye razı olacağım..yorum sizin..isterseniz o broşürleri önce kendi aramızda dağıtalım ne değişecek görüp sonra sürücülere döneriz...hoşca kalın

sıze bısı solıyımmı.butun hatayı bencede otomobıl kullnıcalarına yuklememek lagzım.sen traıkte motorunla adam gıbı en sagdan gıdersen arabaların arasında tek teker serserılık yapmazsan hıc bı arac gelıp sıkıstırmaz.hayatında ılk defa ıkı tekere bınen mallar trafıge cıkıyo:)mal hareket yapıyo nerden gıtceını bılmıy sora araba geldı beı sıkıstırdı dıyo.hangı zıhnıyettır bu arkadaslar .yanı ben kac seedır traıkteyım bır ıkı kez harıc sıkıstırılmadım.ınsan gıbı kullandıktan sora hıc bısı olmaz sora o mallr yuzunden motor olum makınesı oluyo....yan bence ılk once kendımızı egıtıp en son duzeye kadar tedbırımızı alıp en son otomobıl kullanıcılarına bı seyler yapmalıyız.nerden cıkıyo bu benı sıkıstırıyolar muhabeetı ne zamandır cozemedım gttı....:pr:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
BBRR'ye katiliyorum, motosiklet kullanicisi olarak önce kendimiz herseyi tam tamamina dogru yapmaliyiz ki karsidakine kizma hakkimiz olsun.

cok aci ama son birkac kazadaki sucun bir kismi motosikletlilerde: görüs mesafesine ve zemine uygun olmayan sürat, normal trafigin gitmemesi gereken serit, vs.

türkiye'de gördügüm kadariyla iki sorunla karsi karsiyayiz: 1° motosiklet kullanicilari trafik kurallarini yeterince iyi bilmiyorlar veya uygulamiyorlar, 2° araba kullanicilari motosiklet olayina daha hala alisamadiklari icin yolda motosiklet olabilecegini unutuyorlar, dolayisiyla görmüyorlar (cünkü aynaya bakarken motosiklet "aramiyorlar") veya acikca düsmanca sayilabilecek hareketlerde bulunuyorlar.

bu iki soruna ayni anda cevap - ancak cözüm degil! - olabilecek bir önerim var: neden büyük sehirlerdeki MT gruplari ayda bir veya iki ayda bir (en azindan sezon basinda, yani nisan veya mayis) olabildigince büyük bir grup toplayip önceden belirlenmis bir rotada bütün kurallara harfi harfine uyarak sehir icinde 1-2 saatlik bir tur atmiyorlar?
önceden belirlenmis rotanin birkac amaci var: 1° motosiklet kullanicilarin dikkatini yol takip etmek yerine trafik takip etmeye imkan vermek. 2° olabildigince yogun araba trafigine maruz kalan yollardan gecerek olabildigince cok araba sürücüsüne "görünmek" - özellikle kisi aylarinda unutulan motosikletlilerin tekrar yollara "düsmüs" olduklarini gözelerinin icine sokmak. 3° önceden polis ile anlasarak (ki 50 motosikletli bir araya geldiginde adamlar killanabilirler) bu isi planli programli yürütmek.
kalabalik bir grubun basinda, ortasinda ve arkasinda kurallari ve yolu cok iyi bilen arkadaslar olmali ki grup icinde herkesin kurallara harfi harfine uydugunu kontrol etsinler. grubun büyüklügü dayilanacak minibüscülerden de "korur".
2-3 gün önceden bulusulup güzargah hakkinda bilgiler, trafik kurallari vs. hakkinda ufak bir briefing ile herkes bilgilendirilir. yeni arkadaslar icin iyi bir tecrübe olabilir.

bunu birkac yil yaptikca tahmin ediyorum ki sehir icinde motosikletlilere olan saygi artmasa bile araba kullanicilarin akillarinda olacak ve insallah daha az gereksiz kazalar olacaktir.

herhalde daha önce benzer öneriler yapilmistir. viyana'da TOY-RUN (Biker for kids - bu yil 2907 motosikletin katilimi ile kimsesiz cocuklar icin yaklasik 49bin euro bagis toplandi...) denilen ve her nisan'da yapilan büyük bir motosikletliler bulusmasi ile toplum icinde son 10 yilda motosikletlilere karsi olan tutum inanilmaz iyilesti! yani böyle aktiviteler gercekten ise yarayabiliyor....

ozrace dostum tebrik ederim seni :cat:

ve bana yakınsın bir ara tanışmak isterim :)

neden olmasın.tanışırız elbet birgün:wiinkk:mete_han abiylede tanışamadın heralde.bi gün hep beraber buluşuruz:cat:

"Motosikleti bir arac olarak degil, bir insan olarak dusunun."..bunu bazı yerlere afiş olarak falan koysak..insanları biliçlendirsek..ya da tişörtlerin üstüne de bu yazı yazılabilir..:cat:

tişört fikri çok güzel:cat:

motor sürücüsüyüm ve hiç bir kurala uymuyorum yada uyamıyorum.. şarıl şarıl rüzgar yağarken arabasında sevgilisi ile öpüşen bi adamın arkasında trafiktebekleyemem yada güneşin ortalığı kavurduğu bi günde klimasını açmış bir aarabanın arkasında kavrulamam.. basarım aralardan emniyet şeridinden, kural flan dinlemem ama dikkatliyimdir.
araba sürücülerini çok zor durumlarda bırakıyoruz bbrr ye katılıyorum.

ne diyebilirimki sana.kusura bakma ama farkedersen önce kendimizi eğitmeliyiz diyoruz ama nafile...dürüst olduğun içinde tebrikler.çoğu kişi yapsada yapmadım der...

konuyla ilgili önceki mesaj'lar hiç olmasın mod' arkadaşlaın gözünden kaçmış zannedersem.....
http://www.motosiklet.net/forum/taz...27392-kazalari-onlemek-icin-haydi-el-ele.html

aynı doğrular için savaş veriyoruz.ben farklı bi şekilde anlatmış oldum.sanırım bi sakıncası yok dimi:wiinkk:

sıze bısı solıyımmı.butun hatayı bencede otomobıl kullnıcalarına yuklememek lagzım.sen traıkte motorunla adam gıbı en sagdan gıdersen arabaların arasında tek teker serserılık yapmazsan hıc bı arac gelıp sıkıstırmaz.hayatında ılk defa ıkı tekere bınen mallar trafıge cıkıyo:)mal hareket yapıyo nerden gıtceını bılmıy sora araba geldı beı sıkıstırdı dıyo.hangı zıhnıyettır bu arkadaslar .yanı ben kac seedır traıkteyım bır ıkı kez harıc sıkıstırılmadım.ınsan gıbı kullandıktan sora hıc bısı olmaz sora o mallr yuzunden motor olum makınesı oluyo....yan bence ılk once kendımızı egıtıp en son duzeye kadar tedbırımızı alıp en son otomobıl kullanıcılarına bı seyler yapmalıyız.nerden cıkıyo bu benı sıkıstırıyolar muhabeetı ne zamandır cozemedım gttı....:pr:

sen sokağından başka yerde kullanıyomusun motorunu:silent:

evet arkadaşlar aramızda hata yapanlar yok değil ama bu hepimize mÂl olamaz.hatayı önce kendimizde bulalım diyosunuz.peki:
geçen kırmızı ışıkta beklerken arkadan araba vurdu.kendimi eğitmeliyim dimi kırmızıda durmamam gerekiyor....
bi arkadaşımız motorunun park edince polis otosu çarpıyor.kendisini eğitmesi lazım.motoru park etme yanında taşı....
bi arkadaşımıza e-5 de arkadan vuruyolar,bariyerlere çarpıp yaralanıyor.(ölebilirdide) kendisini eğitmesi lazım.motoru evde bırakıp otobüsle gitmesi lazım....
hepimizin önüne aniden fırlıyolar.kendimizi eğitmemiz lazım.motor ufak olduğu için geçiş hakkı yoktur...

bumudur kendimizi eğitmek:silent:

ozrace ne yazıkki tanıştım metehanla tanışmanı tavsiye etmiyorum deli o deli :p ulen motorum yok adam bugün bana kask aldırıyodu be :mrgreen:

bir ara bir organizasyon yaparız :cat:

aynı doğrular'da oraya katılım'da bulunan arkadaşlar derlerse bizim yazdıklarımız katkılarımız ne olacak birleştirilsin bari yazık olmasın yoksa çok hassas bir konu zaten içimiz yanıyor bu aralar..........

neden olmasın.tanışırız elbet birgün:wiinkk:mete_han abiylede tanışamadın heralde.bi gün hep beraber buluşuruz:cat:

:

haci Ömerlide mangalda tanıştık ya...yengeyle gelmiştin hani...:)

ozrace ne yazıkki tanıştım metehanla tanışmanı tavsiye etmiyorum deli o deli :p ulen motorum yok adam bugün bana kask aldırıyodu be :mrgreen:

bir ara bir organizasyon yaparız :cat:

sırf kask almamak için bugün yan çizdin he...:p

arkadaşlar bunların hepsi konuşuluyo tartışılıyo ama kimse bişey yapmıyo maleseff.... bunların çoğunu herkes biliyor zaten... ehliyeti bakkaldan almış birisine kuaralları öğretemessiniz... malesef istanbul trafiği bunlarla dolu... bunun en güzel yolu kendinizi emniyete almanızdır.. sürekli tetikte olmanızdır.. ve tehlikeli olan hiç bişeye girişmemek gerekir... malesef istanbulda böyle olmak gerekir... vede süratimizide ayarlıyarak haddinden fazla kullanmamalıyız...

Bence topluca dikkat çekmemiz gerekir.. Bunu bi motosiklet konvoyu düzenleyip, bi bildiri okuyup, eyleme dökmeliyiz.(gerekli yerlerden izin alınarak)
Hiç değilse buna birazda olsa medya ilgi göstereceği için dikkat çekici olur diye düşünüyorum...fakat katılım ne kadar çok olursa o kadar dikkat çeker.. herkes birilerine haber vererek katılımı arttırabilir..tabi bu sadece bi düşünce şimdilik..

Son düzenleme:
aynı doğrular'da oraya katılım'da bulunan arkadaşlar derlerse bizim yazdıklarımız katkılarımız ne olacak birleştirilsin bari yazık olmasın yoksa çok hassas bir konu zaten içimiz yanıyor bu aralar..........

sana katılıyorum.daha çok caN yanmasın artık.birleştirmeyi artık moderatörler hallettireceğiz sanırım

sözüm sana değildi arkadaşım herhalde yanlış anladın ya da ben yanlış anlattım. benim demek istediğim hatayı yapanın insan olduğu sadece otomobil ya da motosiklet sürücüsü olmadığı, BBRR nin dediği gibi motosiklet sürücülerinin de otomobil sürücüleri kadar trafiği tehlikeye düşürecek hareketlerde bulunduğudur.

sen de yayalara kızıyosun haklısın yayaların da çoğu aptal ne yapalım 3 ncü dünya ülkesiyiz işte. nerem doğru hesabı işte...

Aslında bende genelleme yapmak istedim.Konuşma tarzım biraz sana karşı oldu ama kusura bakma artık :)

arkadaşlar bunların hepsi konuşuluyo tartışılıyo ama kimse bişey yapmıyo maleseff.... bunların çoğunu herkes biliyor zaten... ehliyeti bakkaldan almış birisine kuaralları öğretemessiniz... malesef istanbul trafiği bunlarla dolu... bunun en güzel yolu kendinizi emniyete almanızdır.. sürekli tetikte olmanızdır.. ve tehlikeli olan hiç bişeye girişmemek gerekir... malesef istanbulda böyle olmak gerekir... vede süratimizide ayarlıyarak hadidinden fazla kullanmamalıyız...

Bence topluca dikkat çekmemiz gerekir.. Bunu bi motosiklet konvoyu düzenleyip, bi bildiri okuyup, eyleme dökmeliyiz.(gerekli yerlerden izin alınarak)
Hiç değilse buna birazda olsa medya ilgi göstereceği için dikkat çekici olur diye düşünüyorum...fakat katılım ne kadar çok olursa o kadar dikkat çeker.. herkes birilerine haber vererek katılımı arttırabilir..tabi bu sadece bi düşünce şimdilik..

ağzına sağlık dostum.bencede biran önce harekete geçmeliyiz.ama bu konuda moderatörlerimizin yardımına ihtiyacımız var

eyvallah dostum bu konuda tabiki bişeyler yapmalıyız.....

motor sürücüsüyüm ve hiç bir kurala uymuyorum yada uyamıyorum.. şarıl şarıl rüzgar yağarken arabasında sevgilisi ile öpüşen bi adamın arkasında trafiktebekleyemem yada güneşin ortalığı kavurduğu bi günde klimasını açmış bir aarabanın arkasında kavrulamam.. basarım aralardan emniyet şeridinden, kural flan dinlemem ama dikkatliyimdir.
araba sürücülerini çok zor durumlarda bırakıyoruz bbrr ye katılıyorum.

bunları yapıyor olmak bir kabahatsa, bunları yazarken utanmamak daha da büyük bir kabahat, sen yaptığın hareketlerle sadece kendi hayatını riske atmıyorsun, motorcu imajını zedeliyorsun dolaylı yoldan diğer motor kullananları da riske atıyorsun.

biraz sorumluluk biraz medeniyet

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar