kazalara duuurr deme vakti geldi....

emniyet şeridi motosikletlere mubahtır, lütfen bizi kınamayın :)

şaka bir yana güzel bir bilinçlendirmeydi ozrace.

" Sende dört teker var, onda iki teker; lütfen biraz daha dikkatli ol yeter" ;)

bende bbrr ye katılıyorum kural ihlalini bazen bende yapıyorum biz daha dikkatli olursak sanırım ölümdende o kadar uzak kalırız her nekadar bazı dört tekerler bizi insan yerine koymasada önce biz kendimizi korumalıyız ve kurallara uyan bir sürücü olmalıyız:)

Motosikletler düşük devirde rolantide durduklarında hararet yapabilirler..

arkadaşlar herkes aynı imkana sahip değil ama eğer motorunuz gürültülü ise veya biraz korkutucu bir ses çıkarıyorsa diğer sürücüler dikkate alıyor, bu benim kişisel gözlemim. özellikle racing tarzı iyi ses veren motosikletlere karşı daha saygılı gibiler, motosiklet küçüldükçe malesef değer de sürücünün gözünde azalıyor mu ne...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bunları yapıyor olmak bir kabahatsa, bunları yazarken utanmamak daha da büyük bir kabahat, sen yaptığın hareketlerle sadece kendi hayatını riske atmıyorsun, motorcu imajını zedeliyorsun dolaylı yoldan diğer motor kullananları da riske atıyorsun.

biraz sorumluluk biraz medeniyet

Ben delikanlı gibi söledim kurallara uymuyorum. sen güneşin cayır cayır yaktığı bi trafikte öndeki arabanın arkasında bekliyor musun? dur-kalk kaç kere yaptın? sol emniyet şeridi sağ emniyet şeridi şerit cizgillerinin üstünü kullanmııoyr umusn ?

Amcamında benim gibi kafa güzel heralde sallamıs işte :queen:
OZRACE Kardesim bende senin üst mahallendenim :wiinkk:
Mimarsinanda goruselim insallah su makinayı yeniledigimde :wiinkk:

görüşelim tabi en kısa zamanda.vallahi çekmeköyde baya motosiklet.net üyesi varmış:cherry: özelden konuşalım ok.konu dağılmasın

arkadaşlar herkes aynı imkana sahip değil ama eğer motorunuz gürültülü ise veya biraz korkutucu bir ses çıkarıyorsa diğer sürücüler dikkate alıyor, bu benim kişisel gözlemim. özellikle racing tarzı iyi ses veren motosikletlere karşı daha saygılı gibiler, motosiklet küçüldükçe malesef değer de sürücünün gözünde azalıyor mu ne...

doğru söylüyosun.onlarla başedemiyeceklerini bildikleri için tırsıyolar tabi.hırsınıda bizim gibi gariban scooter lardan çıkarıyolar:p

Amcamında benim gibi kafa güzel heralde sallamıs işte :queen:
OZRACE Kardesim bende senin üst mahallendenim :wiinkk:
Mimarsinanda goruselim insallah su makinayı yeniledigimde :wiinkk:

sen hiç hava sogutmalı motor kullanamdın galiba istanbul trafiğinde dur kalk dur kalk ne olur o motor biliyomusun?

bide ilerde bi kaza yada 3 şeritten 2 şeride düşüyosa bak ozman gör..

şeridinden çıkmayıp aralardan gitmezsen sürekli dur kalklarda beklersen aynı otomobil gibi. motoru kucagına alır usta nın yolunu tutarsın.. benim yazdıgımdan bu kadar anlıyosun işte..

sen hiç hava sogutmalı motor kullanamdın galiba istanbul trafiğinde dur kalk dur kalk ne olur o motor biliyomusun?

bide ilerde bi kaza yada 3 şeritten 2 şeride düşüyosa bak ozman gör..

şeridinden çıkmayıp aralardan gitmezsen sürekli dur kalklarda beklersen aynı otomobil gibi. motoru kucagına alır usta nın yolunu tutarsın.. benim yazdıgımdan bu kadar anlıyosun işte..

vallahi bilmiyodum sayende öğrenmiş olduk.sağol:cat:

Moderatör
Bu konuyu es gecmisim, gozden kacirmisim.. Aslinda reklam filmindeki gibi "Egitim sart" demek en dogrusu olur. Bu site 4 yildir var ama cogumuz 1 yil once tanistik Mt ile. Gun gectikce de nufus patlamasi yasiyoruz. Dolayisiyla yollarda son 1-2 yildir motosiklet ve suruculeriyle hasir nesir olmaya basladi. Ne biz motosiklet kullanicilari nede 4 teker diye tabir ettigimiz arac suruculeri alisik degiliz birbirimize. Ne biz motosiklet kullanma kulturunu edinebildik, ne de otomobil suruculeri bize alisabildiler. Ne yaparsak yapalim once ozelestiri yapip kendimizi egitmeli, 4 teker suruculerine de kendimize kufrettirmemeliyiz. Saniyorum 5 yil sonra hersey cok daha guzel olacak..

Bu konuyu es gecmisim, gozden kacirmisim.. Aslinda reklam filmindeki gibi "Egitim sart" demek en dogrusu olur. Bu site 4 yildir var ama cogumuz 1 yil once tanistik Mt ile. Gun gectikce de nufus patlamasi yasiyoruz. Dolayisiyla yollarda son 1-2 yildir motosiklet ve suruculeriyle hasir nesir olmaya basladi. Ne biz motosiklet kullanicilari nede 4 teker diye tabir ettigimiz arac suruculeri alisik degiliz birbirimize. Ne biz motosiklet kullanma kulturunu edinebildik, ne de otomobil suruculeri bize alisabildiler. Ne yaparsak yapalim once ozelestiri yapip kendimizi egitmeli, 4 teker suruculerine de kendimize kufrettirmemeliyiz. Saniyorum 5 yil sonra hersey cok daha guzel olacak..

bilip bilmeyen herkez motorcu olursa biz daha çok biyerlerimizi yırtarız malesef.bu konuda en büyük etken sucular,lokantalar,vb...... daha yaşı ehliyet alamayacak kadar ufak olan çocuklara motor verilirse malesef motosiklet kültürüde ilerlemeyip gerileyecek.birde bunada ehliyetmi verilir dedirten tipler var tabi.motosikleti hala bisikletmiş gibi gören insanlar oldukça işimiz zor gibi gözüküyor arkadaşlar:pale:

boy

@ozrace
Artik somut birseyler yapmamiz gerekiyor arkadaslar...
Bu tür aksiyonlar yararlı olabilir ancak araba camlarına broşür yapıştırmak yerine eğitim almayı neden düşünmüyorsunuz hiç? Her motosiklet sürücüsü kendini iyi motor kullanıyor sanıyor. Halbuki benim gördüğüm çoğu kişide oldukça fazla eksik ve yaptıkları tonlarla hata var. Dış kaynaklı tehlikelerden önce kendimizi geliştirmemiz gerekiyor bence. Somut birşey yapmak deyince aklınıza öncelikle eğitim almak gelmeli bence. Bir anket yapsanız, anket sonucu MT'deki kaç kişi motosiklet ile ilgili eğitim almış çıkacaktır sizce?

@BBRR
evet neden hatanın bizdede olduğu gerçeğine bir devekuşunun kafasını kuma gömmesi gibi kapalıyız.. neden muhakeme yeteneğimizi kullanamıyoruz.. hatayı kendimizde aramadığımız süre içinde çözüme ulaşamayacağımız gerçeğini neden hala göremiyoruz.
Barışcım, dediklerinde tamamen haklısın. Herkes kendisi dışındaki diğer tüm sürücülere suç atıyor. Halbuki kazaların çoğunun nedeni deneyimsizlik ve eğitimsizlik. Daha doğru düzgün frenaj yapabilen görmedim, halbuki herkes güzel gaz açabiliyor. Yukarıda da dediğim gibi kimse eğitim alma taraftarı değil. Herkes motorun üstüne oturduğu gibi usta sanıyor kendini.

NOT : Eğer kazaların nedeni dış etkenlerse, 18 yıllık motor hayatımda hayatta kalmam bir mucize olurdu!

Son düzenleme:
@ozrace

Bu tür aksiyonlar yararlı olabilir ancak araba camlarına broşür yapıştırmak yerine eğitim almayı neden düşünmüyorsunuz hiç? Her motosiklet sürücüsü kendini iyi motor kullanıyor sanıyor. Halbuki benim gördüğüm çoğu kişide oldukça fazla eksik ve yaptıkları tonlarla hata var. Dış kaynaklı tehlikelerden önce kendimizi geliştirmemiz gerekiyor bence. Somut birşey yapmak deyince aklınıza öncelikle eğitim almak gelmeli bence. Bir anket yapsanız, anket sonucu MT'deki kaç kişi motosiklet ile ilgili eğitim almış çıkacaktır sizce?

@BBRR

Barışcım, dediklerinde tamamen haklısın. Herkes kendisi dışındaki diğer tüm sürücülere suç atıyor. Halbuki kazaların çoğunun nedeni deneyimsizlik ve eğitimsizlik. Daha doğru düzgün frenaj yapabilen görmedim, halbuki herkes güzel gaz açabiliyor. Yukarıda da dediğim gibi kimse eğitim alma taraftarı değil. Herkes motorun üstüne oturduğu gibi usta sanıyor kendini.

NOT : Eğer kazaların nedeni dış etkenlerse, 18 yıllık motor hayatımda hayatta kalmam bir mucize olurdu!

ben eğitime karşı değilim ama otomobil sürücülerinin gerçekten bilinçlendirilmesi lazım.daha bugün göztepede ışıklar bana yeşil yanmasına rağmen (hemde yeni bile yanmadan) otomobilin biri resmen önüme kırdı ve yan yola geçti.ben şimdi çarpsam ve sakatlansam ne olacak?işte bu hareketleri sonucu neler olabileceği hakkında bilinçlendirmemiz lazım. sence haksızmıyım????

boy

@ozrace
ben eğitime karşı değilim ama otomobil sürücülerinin gerçekten bilinçlendirilmesi lazım.daha bugün göztepede ışıklar bana yeşil yanmasına rağmen (hemde yeni bile yanmadan) otomobilin biri resmen önüme kırdı ve yan yola geçti.ben şimdi çarpsam ve sakatlansam ne olacak?işte bu hareketleri sonucu neler olabileceği hakkında bilinçlendirmemiz lazım. sence haksızmıyım????
Türk insanını sadece motosiklet konusunda değil, başka bir sürü konuda bilinçlendirmek bence çok zor. Bunu seçimlerin sonucuna bakarak da anlayabiliriz! O yüzden sen öncelikle kendin için önlemini alacaksın. Bunun için önce altındaki motora çok iyi hakim olman gerekiyor. Bunun belli yöntemleri var. Eğitim almak ve zaman içerisinde deneyim kazanmak. Araba kullanan her insana "her an her türlü abuk subuk şeyi yapabilir" gözüyle bakarsan, önceden bütün olasılıkları düşünüp motoru ona göre kullanırsan bu senin kazaya karışma riskini azaltır. Haa bu seni bazı kazalardan yine kurtarmaz ama benim bunca zaman işime yaradı.

Aşağıdaki yazıyı sitede başka bir yere yapıştırmıştım kimsenin diklkatini çekemedi. Bu başlığın uygunluğunu görüp buraya yapıştırdım. Ben düşündüm ve uyguladım. Ne dersiniz?

Merhaba sevgili arkadaşlarım

Uzun zamandır yapmak istediğim broşürü bitirdim. Halkımızı bir nebze bilnçlendirmek için... 3 Mart Pazt sabah dağıtabilmek için yarın baskıya girmesi gerekiyor bu yüzden bugün akşama kadar eklemek istediklerinizi bana burdan yazabilirsiniz, Stickerdaki sloganı dün akşam acele olarak yazdım. Başka slogan belirtmek isteyenlere açığım ama uzun olması 3 kelimeyi pek geçmese iyi olur.

Bu arada aklıma geldi büyüklerimizle konuşup bu tip broşürleri gazetede insert olarak dağıtılabilir. Nedersiniz arkadaşlar?

cbf-Sticker-KASK.jpg

CBF-A5-Motor-KazasiCnv-2.jpg

CBF-A5-Motor-KazasiCnv-1.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar