Kaza yaptm

uct

mondial ile viraj alırken ön tekerleğin kayması sonucu kaza yaptm , ellerim yaralandı ve kafamı cok sert asfalta vurdm tabiki kask olduğu için başımdan bi yaralanma almadm kötü olanda arkadaki kız arkadasmn olması daha 2 aylık motor lastikler eski değil neden kaydı hala anlam veremiorm sınırları hiç zorlamadm olay sonrası gidip yeri inceledim kayması için ama yerde su yağ vb yoktu :S geçmiş olsn dileklernz için tesekkrler simdiden

geçmiş olsun kardes.lastikler yeni demissin ama yeni lastikte dişleri erimiş lastik gibidir.belli bi süre kullandıktan sonra normale döner.kaymak için ufak bi çakıl bile yeterli su yağ vb. bişey arama.son kazan olur inş.

sanırım ön tekerleği gerektiğinden fazla yatırdın,

Sağlık Olsun Allah Beterınden Esırgesın,
Çok Geçmiş Olsun...

kardeşim sana ve kız arkadaşına geçmiş olsun ...

her ikinizdede ciddi bir hasar olamamsı sevindirici...

sanırım donanımda biraz eksikler var eldiven yoktu heralde :silent:

lastiklerin virajda kavması için illa su,yağ,kum gibi etkenler olaması şart değil ...motorunun iki aylık olması da ölçü olmaz viraja nasıl girdiğin yada her ne kadar yeni olursa olsun lastiklerinin kalitesi önemli...

geçmiş olsun arkadaş.viraja çok sert girdin anlaşılan.bence lastiklerinide iyi bir marka ile değiştirmelisin.

G.olsun arkadaş.lastikler motorun fabrika çıkışı lastiğiyse hemen değiştirmeni tavsiye ederim.çoğu motor markaları lastiklere pek önem vermiyor.kalitesiz ürün kullanıyorlar.scooter da ufak lastik olduğu için vitesli motorların lastiklerine göre daha çok kayarlar.bunun için yerin yağ,su vs. olması gerek değil.

Geçmiş olsun scooterlarda motor arkada olduğu için ön tekere pek yük binmez bu nedenle diğer motor türlerine göre scooterlar kaymaya daha meyilli oluyor dikkatli olmak lazım. :silent:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Scooterlara oldum olası güvenemedim zaten. Depom devamlı bacaklarımın arasında olmalı diyen biri olarak, scooter'a binince sürekli dengemi kaybediyorum??::sos::

Mersin İl Temsilcisi
ben de yeni aldığım hafta olduğu yerde kalkarken ön teker kaydı ve düştüm....
lastikler sabun gibiydi üzerindeki balmumundan....

lastik rodajından o vakit benim de haberim yoktu ama bir müsibet bin nasihattan iyidir...

kız arkadaşın veya daimi artçın için ya bir daimi kask al ya da arkada kasksız kimseyi bindirme ve bunu ilke edinmelisin. bana ilk başta darılırlardı ama şimdi tanıyorlar, ama bir kazada onlar yaralansaydı asla affetmezlerdi...

insanız işte...

ben de yeni aldığım hafta olduğu yerde kalkarken ön teker kaydı ve düştüm....
lastikler sabun gibiydi üzerindeki balmumundan....

lastik rodajından o vakit benim de haberim yoktu ama bir müsibet bin nasihattan iyidir...

kız arkadaşın veya daimi artçın için ya bir daimi kask al ya da arkada kasksız kimseyi bindirme ve bunu ilke edinmelisin. bana ilk başta darılırlardı ama şimdi tanıyorlar, ama bir kazada onlar yaralansaydı asla affetmezlerdi...

insanız işte...

SEncer cim ben bunu hic anlamis degilim...
Türkiyede SIK SIK gördüm..
Motoru kullananda kask var ama artci da yok..
Bunu nasil vicdanlarina sigdiriyorlar anliyamiyorum...

Bu sene Türkiyedeyken cok eskilerden tanidigim bir bayan arkadas bana bayagi eslik etti istanbulda...
Ama ilk bulusmamizda avcilardan sirkeci ye gitmemiz gerek ona kask bakmak icin..
Ben kask imi arkadasa verdim..
Sen ?? dedi
Yahu ben oraya kadar kasksiz gidicem ilk olarak. Yeterki sana birsey olmasin.. Sana birsey olursa cocuklarina ne diycem ben.. Benim kask im vardi ama ananizin kaski olmadigi icin öldümü diycem
iyide ben senin ananlara ne diycem sana birsey olursa diyor
Kendi kullaniyordu geberdi dersin dedim.. :cherry:
Demek istedigim artcima birsey olacagina bana olsun..
Cünki o aciyla yasamak cok cok daha zor sanirim..
Allah kimseye göstermesin..

Sahi topigi acan arkadasa cok cok gecmis olsun..

Mersin İl Temsilcisi
SEncer cim ben bunu hic anlamis degilim...
Türkiyede SIK SIK gördüm..
Motoru kullananda kask var ama artci da yok..
Bunu nasil vicdanlarina sigdiriyorlar anliyamiyorum...

Bu sene Türkiyedeyken cok eskilerden tanidigim bir bayan arkadas bana bayagi eslik etti istanbulda...
Ama ilk bulusmamizda avcilardan sirkeci ye gitmemiz gerek ona kask bakmak icin..
Ben kask imi arkadasa verdim..
Sen ?? dedi
Yahu ben oraya kadar kasksiz gidicem ilk olarak. Yeterki sana birsey olmasin.. Sana birsey olursa cocuklarina ne diycem ben.. Benim kask im vardi ama ananizin kaski olmadigi icin öldümü diycem
iyide ben senin ananlara ne diycem sana birsey olursa diyor
Kendi kullaniyordu geberdi dersin dedim.. :cherry:
Demek istedigim artcima birsey olacagina bana olsun..
Cünki o aciyla yasamak cok cok daha zor sanirim..
Allah kimseye göstermesin..

Sahi topigi acan arkadasa cok cok gecmis olsun..

aynını ben de yaşadım remzi, vidan azabından daha fazla acıtan bir şey görmedim ben...

hele bir de şu sahillerde kendi kaskını da koluna takan, artçısını da arkaya atıp beraber domalarak gezen tipler var ya... kız titriyor, eleman yatak muhasebesinde :bounce:

benim arkadaşım kaza yaptı ve artçısı ölünce bir süre sonra da intihar etti... :pr:

o kadar saçma nedenlerden o kadar çok arkadaşım öldü ki, bizim oralar ( adana-mersin) çifte mobylette yapıp yarışma derdimiz vardı ama ya kamyonların cirit attığı "ataş yolu" ya da direk mersin-antalya yolunda yarışılırdı...

sonuç, 1 intihar
bir yarım kafatasıyla yaşamaya çalışan 1 arkadaş daha
nişanlısını kaybetmiş ( o vakit) bir arkadaş
çökmüş pek çok aile...

Allah bir daha yaşatmasın be üstad :cat::rendeer:

benim arkadaşım kaza yaptı ve artçısı ölünce bir süre sonra da intihar etti... :pr:

çökmüş pek çok aile...

BUnlari istemiyoruz artik Sencer cim...
Bilincsiz olarak ölmeleri nekadar engellersek bizler icin basaridir bu...
En büyük görev de orada sizlere, senin gibi arkadaslara düsüyor..
Biz buradan ne desek bos..
Uzaktayiz abi...
SEn oradan Almanyadan/Fransadan konusuyorsun deniyor hemen..
Burayi bilmiyorsun konusuyorsun deniliyor..

Burada bile hergün ortalama 3 motorcu ölüyor.
Bilincli kullandiklari halde bile hergün 3 motorcu yok oluyor buradada..:pale:

aynını ben de yaşadım remzi, vidan azabından daha fazla acıtan bir şey görmedim ben...

hele bir de şu sahillerde kendi kaskını da koluna takan, artçısını da arkaya atıp beraber domalarak gezen tipler var ya... kız titriyor, eleman yatak muhasebesinde :bounce:

o kadar saçma nedenlerden o kadar çok arkadaşım öldü ki, bizim oralar ( adana-mersin) çifte mobylette yapıp yarışma derdimiz vardı ama ya kamyonların cirit attığı "ataş yolu" ya da direk mersin-antalya yolunda yarışılırdı...

sonuç, 1 intihar
bir yarım kafatasıyla yaşamaya çalışan 1 arkadaş daha
nişanlısını kaybetmiş ( o vakit) bir arkadaş
çökmüş pek çok aile...

Allah bir daha yaşatmasın be üstad :cat::rendeer:

Arkadaşım çok geçmiş olsun,umarım bu son kaza olur,yaşadığın her olaydan tecrübe edinmeyi unutma ''ancak öyle motorcu olunuyor'':rendeer:

....

Sencer abi,Allah iyiliğini versin,şu kısmı okuyunca koptum birden,buraya üye oldum olalı hep bunu söylemek istemişimdir ''fakat hepte içimde patlamıştır,ulen şimdi biri darılır,birisi alınır,diğeri gönül koyar,biri çemkirir diye düşünmüşümdür''Ama hakkatten öyle yaaa,birde etrafa poz verirler ''POZCU MOTORCULAR''diyorum kendilerine.

Ben istinyede gördüm böyle birtane,arkada manitası ikisi birden ''eğiylmiş'':cherry: bizde sahilde oturuyoruz,önümüzden cııuuuwwww ww wwww uzayıp gidiyor 3dk. sonra bıııuuuuuwwww www ww 3 bilemedin4dk. sonra wııyuuuwwwww www ''BOOMMMMMM'' diye birses virajın bittiği yerde,hemen koşuyoruz...

Gördüğüm manzara::sas::::eek:hmy:: 3gün uyku uyuyamadım,doru düzgün yemek bile yiyemedim,azdaha bir ambulansta bana çağırıyorlardı:)

Sonra aksakallı dedeyi gördüm,bana dediki ''bak Mehmet iyi bak,sende bazen çoşuyorsun,sapıtıyorsun.Ne gereği var su böreği varken,kol böreğine''

İşte bende ogün,bugündür yaşadıklarım ve gördüklerimden kesinlikle ve kesinlikle ders çıkartırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar