Kaza Yaptım

Abi yalan söylemiyorum , şehir içinde normalde , 70 max. yaptığım hız.Trafik yoğun olur, 40-50 de giderim .İşte okula fazla geç kalmayayım diye de biraz basınca öyle oldu.

Hız limitleri :
ARAÇ CİNSİ Şehir İçi Şehir Dışı Otoyol
Motosiklet 50 Km/s 70 Km/s 80 Km/s

hatalı senin veya onun olman değil adamım sorun senin şehir içinde hız yapman bunuda diğer sürücünün seni farketmemesi etkeni var, ne yazıkki farkedilmiyoruz her zman, farkedilmiyoruz diyede "nasılsa farkedilmiyoruz diyip" işin içinden çıkmıycaz 2 kere 3 kere kontrol sellektör korna, fosforlu renkler giyerek 2-3 kere trafiği kontrol ederek çok dikkatli sürüş yapmalıyız..

Moderatör
tekno'm Ali'm, çok büyük geçmiş olsun, daha beterlerinden korusun ALLAH.. Masrafın çok değil sende de ciddi bir şey yok, en azından bunlar sevindirici haberler bizim için.. Geçmiş olsun tekrar..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ali geçmiş olsun, bir de roman yazmışsın kaza üzerine bestseler olur kanımca:cherry:

Ali büyük geçmiş olsun. Büyüklerimiz genelde şöyle der; motosiklet kullanıcıları 2'ye ayrılır; motosiklet kullananlar ve motosikletle kaza yapanlar... Artık 200 mt ilerideki binanın 5.katından silkelenen halıdan acaba birşey fırlarda bana çarparmı hissi bir süre devam edecektir:cherry: Ama inana bana ilk zamanlar korkudan daha sonrada bunu kazayı tecrübe ettikten sonra, herzamankinden daha bir emniyetli gideceksin.

Haklısın abi, zaten düşer düşmez bende trafik gelmesin diye hemen motoru kaptığım gibi kenara götürdüm.Ne desen haklsın.

Gerçek tecrübem ve bilgim var , ve buradaki kimi arkadaşlardan daha fazla olduğunada inanıyorum , 5 ayda 11.000 km yaptım , hatta burada da paylaşmıştım , 1 günde 450 km aralıksız yaptığım zamanda oldu. Defalarca kaza vs. atlattım yada bi şeyler gördüm. Msj sayına göre yeni üye olduğunu düşünüyorum , benim o ilk konularımda sende olsaydın ne demek istediğimi gayet iyi anlardın. Daha öncesi ve şimdisi arasındaki farkı.

O durumda , eminim , kim olsa çarpardı. Ama senin tecrüben daha fazladır , sen çok daha ucuz atlatırsın o başka ama . Ben yoldan gidiyorum hızlı
bir şekilde ve sağda parkedilmiş minibüs tarzı araç , hemen yanında da petrolden çıkan araç aniden çıkıyor. Sen 100 senede kullansan bence çarpardın. Sağa - sola dönme şansın yok. Adamı görür görmez bende yapıştım ön - arka fren. Belki onünden gecerim diye öne çevirdim. Fakat şoför mahaline çarptım.
Her durumda suçluyum , kabul ediyorum . EHLİYETİM YOK. Ama bende bir motor seven ve kullanan , az çok burada biraz arkadaş edinen birisi olarak paylaşmak istedim. Ama illa paylaşmamam gerekirse , konuyu editlemesi ve ehliyet alıncaya kadarda açmamasını bilirim.

Abi yalan söylemiyorum , şehir içinde normalde , 70 max. yaptığım hız.Trafik yoğun olur, 40-50 de giderim .İşte okula fazla geç kalmayayım diye de biraz basınca öyle oldu.

Fakat buradan gerçekten de önemli bir ders aldım.

10-12 yaşında cross yapan gençler var, bilirsiniz, emin olabilirsinki sizden benden daha tecrübeliler, sizin anlayamadığınız nokta okula motosikletle gitme olayının anlaşılabilir olmaması, bu deneyim ile ehliyetsiz hiçte elzem değil. Ayrıca dersi kaçıracağım diye 3 dk sonra bir beyin kanaması, iç kanmadan zarar görmeniz bile söz konusu...farkında olmadan...130 ytl masrafınızı yazmanız da bir garip buna sevinmiş gözüküyorsunuz, bu merete binen bunun her türlü masrafını göze alarak binebilecek ekonomik gücü kendi sağlamalıdır diye düşünüyorum...Neyse olay baştan sona bir yanlışlar sinsilesi...Heves insan hayatından daha değerlideğil, ya araca değilde bir yayaya çarpsaydınız?? Yada ehliyetsiz biri sizin aracınıza yada bir tanıdığınıza çarpsa...

Son düzenleme:
Geçmiş olsun Ali ,Allaha şükür kendinde kalıcı bir hasar olmamış. genç olduğun için oluşan yaralar'da çabuk iyileşir. bundan sonrada motor sürüş tekniğin değişecek ve çok daha dikkatli kullanacaksın. ( değil mi? ) , hazır motoru yaptırırken 2 tanecikte ayna koydur şu motora.

ali geçmiş olsun kardeşim şimdi gördüm daha konuyu boşver malı gerekirse çalışıp daha iisi alırsın yeterki sen ii ol takma kafana hepsi yerine gelir

Öncelikle çok geçmiş olsun Ali, yalnış hatırlamıyorsam ilk açtığın modifiye başlıklarından biriydi.. Korumaların ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik diğer arkadaşlarla ve sende bunu erkenden farketmiş, korumalarını almışsın, bu konuda teşekkür ederim.

Diğer konu ise adı üzerinde kaza, bazen bizim bazende karşıdaki insanların dikkatsizliğinden kaynaklı oluşan felaketler, ucuz atlatmışsın yinede ama bundan sonraki yolculuklarında daha dikkatli olmanı sağlıyacaktır. Büyük motorcuların bir sözü vardır; "Hiç düşmemiş motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır" diye.. Tecrübe dediğimiz olay birazda buna dayanıyor, düşerek kalkarak daha uzun kmler yaparak ustalaşacaksın. Ustalaştığın taktirde daha güzel ve pahalı motorlarla kaza yapma riskini en aza indirgemiş olursun. :wiinkk:

Motosiklet üzerindeki masrafları kafana fazla takma, çalışır bir şekilde telafi edersin.Ve unutma hayallerini süsleyen Hayabusa bile senin kaybettiğin bazı şeyleri asla geri getirmeyecektir. Bu sefer ki senden ricam biraz daha dikkatli olman.

Son olarak burada ki abilerinin sözlerini yabana atma 2 tanede yakışıklı ayna al motoruna :)

çok geçmş olsun arkadaşm en kötü kazan bu olsun bundan sora olmasın inş

Dostum çok geçmiş olsun 100m bile gideceksem kaskımı takarım neolur neolmaz bir ihmal bir cana mal olur aman çok dikkat. Bu arada kendinide bi göstersen iyi olur diye düşünüyorum. Dıştan bişe gözükmesede içten sorun olabilir sonra geç kalınmış sorun çıkmasın allah korusun.

Büyük geçmiş olsun. Korkusu sana yetmiştir. Bu arada eğer dediğin gibi 60 la araca girmiş olsaydın şimdi böyle klavye başında yazıyor olmazdın. Kırıksız atlattığına göre en fazla 20-30 gibi bir hızla çarpmışsın. Hızlı olmaman ve korumanların seni ölümden kurtarmış. 60-70 km gibi hızlar büyük hızlardır, bunu kaza yapınca anlarsın. Her zaman dikkatli olmak lazım.

arkadaşım geçmiş olsun, bidaha böyle bi anı görmezsin insallah, Allah beterinden ve tekrarında korusun.

Çok şükür bir şeyin yok önemli olanda o zaten. Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar