Kaza yaptım Parça alımı için yardım istiyorum!!

Abilerim merhaba yaşım 19 daha küçüğüm site ortalaması olarak honda cbr 125 r kırmızı aldım 2. el olarak yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum bugün talihsiz bir olay yaşadım.Olay şöyle oldu (Bu arada Bursa da yaşıyorum)bursa da yaşayanlar bilir çalı inegazi köyü arası yolu ve virajları çok güzeldir asfalt kalitesi çok iyi olmasa da o yeşilliklerin arasında hafif hafif salınmak insanın içini bir hoş eder. Neyse o yolda giderken çalı göletine gider felan diye bir tabela gördüm ayrımdaki yol taşlı felan bi bakıyım neymiş burası felan dedim girdim taşlı yola ama yol haşat yani sırf nefsime uyarak girdim diyebilirim yoksa o yola motora kıyamassınız ben de temkinli gidiyorum hep çukur ve taşlı yol sonuçta sonra 2 tane köpek çıktı sağ taraftan ben de küçüklükten beri köpeklerden korkarım verdim gazı o yolda sonra önüme pat çukur çıktı hızım bu arada 30 35 felan yavaşlıyana kadar motordan savruldum motor sağa yatarak bi 5 metre sürüklendi bende ufak bir yara var dizimde üst tarafım tam ekipmanlıydı ama altta birşey yoktu. Sonuç olarak motor un sağ grenajı sağ ön çamurluğunda hafif çizikler var egzoz kapağı ezildi ayrı sağ grenaj ve sağ ön çamurluğun arasında kalan siyah plastik parça o da kırıldı . şimdi ben sanayiye gitsem en kötü 700 800 liralık fatura çıkaracaklar aslında bu parçaları yaptırmamın çok acelesi yok ama sanayide de yaptırmak istemiyorum internet aracılığa ile parça getirmek istiyorum. (internette 1 saat bakındım en son buraya konu açma gereği duydum bu parantezi açmamın sebebi de bu sitedeki çoğu kullanıcın tecrübesiz arkadaşlara karşı çok gaddar ve önyargılı olması) Yani sizden istediğim sizinde başınıza böyle şeyler geliyordur bu tür parçaları sanayide mi hallediyosunuz yoksa internetten mi getiriyorsunuz . internetten getiroysanız site ismi felan alabilir miyim?

Arada bir nokta koysaymışsın iyi olurmuş.
Parça için üç seçeneğin var. Orijinal servis, sanayi, internet.

Kardeşim parçaları internette yazarak araştır oradan temin et sonra al parçaları motoru götür ustana yapsın motorunu en ekonamik yolu budur. Yada direk ver servisine ne gerekiyorsa yapın da bırak yapsınlar buda tuzlu olan yöntemdir. Vaktin varsa parçaları çinden getirebilirsin 1 aya geliyor 1 ay sonra da motoru yaptırırsın.

parça olayını bilmem ama büyük geçmiş olsun kardeşim, daha dikkatli ol bundan sonra..

AEA'ın bir videosu vardı. 900RR'ın motorunu ustaya yaptırıyor. Orada bir sitenin adı geçiyordu. Ona bir bakın isterseniz. Honda servisinin parça fiyatları ile o siteyi kıyaslayıp karar verirsiniz. Parçayı servisten orjinal alıp sanayide taktırmak bir yol olabilir. Yurt dışından yapılan siparişlerle ilgili sanırım yeni düzenlemeler oldu TC kimlik no zorunluluğu filan gibi şeyler vardı galiba. İsterseniz o işleri de bir araştırın. Sonra yüzü astarını geçmesin.

kor-yasli-kahinin-son-kehaneti-11_b.jpg

ENTER var SPACE var, göz var nizam var. kör oldum okurken

geçmiş olsun kardeşim ALLAH bir daha göstermesin inşallah.internetten araştır bulursun inşallah.

Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz ve yardimlariniz icin arkadaslar. Nokta olayinada bundan sonra dikkat edecegim .kusura bakmayin :)

Cbr 125 eski kasa ufaklık olandansa mecbur çıkma parça alacaksın da yeniyse çıkma alma lütfen. Gıcır gıcır motorları çalıp çıkma parça olarak satıyolar. Çıkma parçalık motorun ön tarafının haşat olması lazım normalde, o zaman da o parçaların çıkması olmaz.

Anladim mengu tesekkur ederim cevabin icin . yok yeni kasa 2013 model kalipli olandan yani . internetten bakiyorum orjinal honda sitesinden getirsem 600 liraya felan patliyacak gibi duruyo çinden felan bakiyim diyorum . ali express de de hic yeni kasa cbr 125 r in parçaları ni bulamadim hep eski kasanin var bu arada cbr 250r in parcalari 125r a uyarmı yani cogu sitede 125r yok daha zor oluyor bulması oyuzden

Pazar pazarının oralarda Ertuğrul usta var. Seni üzmeyecek biçimde hakkıyla yapar.

Parça için servis dışında ışıklar motosiklete ve levent abiye bakabilirsin.

Ben olsam direk Ertuğrul ustaya giderdim. Parçayı v.b de kendi temin edip yapıp teslim eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar