Kaza yaptım bi akıl veren olursa sevinirim

Bugün ankaradan konyaya giderken 40. kmde filan bi tane tipo birden arayoldan önüme çıktı. Hızımda 75 filandı zaten motorum ramzey 125, arabanın yan kapıdan girdim havada bi kaç takla sonra yere yapıştım, depo delindi filan, hastaneye kaldırdılar. Allahtan montum eldiven dizliğim kaskım vardı, eldiven paramparça, mont olmasına rağmen kollarım yara oldu ama dizlerim de bağlar filan kopmuş hep. röntgen filan derken, bıraktılar beni hastaneden jandarma karakoluna gittik. orda anlaşalım dedi adam 1.5 milyar istedim çünkü motor zaten haşat granaj paramparça gösterge öyle süspansiyonlar eğik, sinyaller, aynalar, depo zaten 2 yandan göçük üstüne depom fuldu 14 lt. üstümdeki malzemeleri saymıyorum bile. adamda dedi ki sen yaptır motoru ben parasını veriyim. şimdi ramzeyin ben bi manifoldunu bulamıyorum o kadar parçayı nerden bulcam kime yaptırcam üstüne adamın yaptığı hata yanına mı kalcak davacı oldum ama babamlar tutturdu anlaşalım diye yarın bi daha gitcem belki anlaşırız diye ama sizce ne yapmalıyım. mahkemeye gitsem ne olur veya ne kadara anlaşıyım?

öncelikle geçmiş olsun bence mahkemeye götürme işi canın yanar git gel 4 ayda bitmez adamdan istediğin para normal bi miktar bu isteğinin üstüne git motoru yaptırmaya kalkma derim o parayı çok çok aşar zaten artı aynı randımanı alamazsın motorundan eğilen bi şasiyi anca eriterek düzeltiyolar ki buda demir için hiç sağlıklı değil :rendeer:

ben olsam yenisini isterim...! eski tadı vermez o motorsiklet sana artık :farao:

bencede yaptırma adamdan parayı al ıkıncı elbır ramzey al ugrasılmaz motorla ben de kaza yaptım tamıre verdım 20 gundur parca beklıyo.

Çok Geçmiş Olsun...

eskı şasi yi kaynak yaptırmaya kalkma yenisi sanırım en fazla 150 lıra tutacaktır,
kii servisinde aynı şeyi söyleyecektır,
her şeyin yenisini taktır eğer yaptıracaksan,
birde bunun serviste yatma zamanı varr...

ama suçlu adamsa kii oyleye benziyor neden anlaşacaksınkii???
adamın sigortası,kaskosu ne bilim karşılayacak bişeyi vardır,

veya adam istediğin parayı zaten verecektırr,

tamam mahkemeye gitme ama anlaşamayıpta kuyrugunu kısıp kaderinede boyun eğmee,

hiç alamayacak gibiysen ver mahkemeye gitsinn...

Hiçbir şeyim %100'ünü alamamaktansa,
Birşeyin %50'sini almak daha iyidir...

Son düzenleme:
Arkadaş:silent:

Öncelikle geçmiş olsun ve en kısa zamanda işallah sağlığına kavuşursun:cat:

Kaza jandarmaya kadar yansıdığına göre tutanaklar tutlmuştur. Neden mahkemelik olacağını anlayabilmiş değilim. Trafik kaza tutanaklarını gerektiği gibi hazırlayın, motorunu servise ver, servis her iki aracın sigorta acentesi ile olaytı halledecek. Evraklar önce net ten kayda girecek, trafik merkezi suç oranlarını tesbit edecek, bu oranlara göre sigorta acentesinden bu parayı talep edecek. uzman gelip motorundaki hasarları tesbit edip servisin vereceği olası maddi hasar tutarını onayladıktan sonra, servis motorunu tamir edecek, değiştirilen parçalar yapılan işler son olarak fotoğraflarla tesbit edilecek ve sigorta parayı senin banka hesabına yollayacak. Bazı servisler senden vekaletname talep ederek tamir masraflarını kendileri de alabiliyorlar. Uzman incelemesinde, eğer motorun yaptırılma masrafı sigorta bedelinden fazla ise, motor hurdaya ayrılacak, sana da motorun sigorta bedeli ödenecek:) Mahkemelik olmak için ya adamın ya da senin alkollü olduğunun tesbiti gerekli, ya da evraklarınız sigortalarınız falan tamam olmamalı:silent:

Geçmiş olsun tekrar.

arkadaşım bence o motordan artık hicbirsey beklemelisin adamdan 1,500 ytl al gıt yeni motor al cünkü kaza yapmıs arana yada motor kazadan sonra eskı halını tutmuyor o motoruda hurdalıga atarsın baska turlu ısın ıcınden cıkamassın ramzeyın parcaları zor bulunuyo

sağolunda ramzeyin bildiğim kadarıyla servisi yok, parçası bulunmuyo yani yapılması imkansız gibi bişey ayrıca arabanın sigortası filan yok hemde kazadan sonra arbanın haczi varmış jandarma el koydu bu motor direk hurdaya mı çıkıyo

Zaten şaşi gittiyse direk yenisini al.O saatten sonra ne yaparsan yap o motoru geriye döndüremezsin...
Bu arada sende bir şey olmaması sevindirici.Geçmiş olsun:cat:

KAZALI MOTORU ADAMA HEDIYE ET...

GIDIN YENISINI ALSIN ADAM SANA... :cat:

sağolunda ramzeyin bildiğim kadarıyla servisi yok, parçası bulunmuyo yani yapılması imkansız gibi bişey ayrıca arabanın sigortası filan yok hemde kazadan sonra arbanın haczi varmış jandarma el koydu bu motor direk hurdaya mı çıkıyo

Bu durmda işin biraz uzun. jandarma tutanaklarını iyi incele. kazada senin suçun karşı taraftan az ise (Ki bahsettiğin durumda sigortası olmayan bir aracın Muayeneside yoktur ve bunlar zaten karşı tarafın suçlu olmasına yeter) konu mahkemelik olur. Mahkeme evrak üzerinden görülür, kısa zamanda biter. Ancak önümüzde Adli Tatil var 2 ay pek bir ilerleme elde edemezsin:cat:Anlaşma yolu ise bir nevi Pazarlıktır!!! Pazarlığa elin ne kadar güçlü başlarsan o kadar iyi bir sonuç alırsın.

Canına birşey olmamış, çok şükür:cat:

şase yamulduysa git 1500 ytl (üzerini alabilirsen al) üzerinede biraz sen koy 2.el temiz bir ybr 125 al..o motorla uğraşılmaz artık

Bence hiç yaptırmaya uğraşma yenisini aldır adama.Ben xl 200 ü verdim yerine cbf 250 aldım

benim de muaynem yok ama trafik sigortam vardı, suç zaten onda o su götürmez de adam yarın kabul etmezse anlaşma yapmazsam, ekspertlere filan mı kalcak iş
zaten korumalar olmasaydı şimdi ya yoğun bakım ya morgdaydım

Yakın zamanda buna benzer bir kaza bende yaptım. Ocak ayında... Karşı taraf 8'de 8 suçlu ve alkollüydü. Trafik sigortasından parayı aldık ve motorumun pert halini satıp onundaparasını aldık.

Önemli olan şu; motosikletinin kasko bedeli nedir? Eğer adam bu bedeli ve kask mont eldiven masraflarını karşılarsa mahkeme ile uğraşma...

Motoru perte çıkartabilirsin. Ve bu halini 300-500'e satarsın.

Mahkeme için avukat masraflarıda olacaktır. Bunuda unutmamak lazım...

arkadışım öncelikle geçmiş olsun bence 1500 ytl ye anlaşırsanız kabul et yada bu motoru ona bırak eli yüzü düzgün 2. el ybr alsın sana kazalı motordan hayır gelmez şaseleri yamulduysa sıfır şaseyle değişmesi gerekir zaten manifoldu bulamıyorum diyorsun şaseyi nerden bulacaksın serviste yokmuş

1500 verirse motoruna biraz masraf yaparsın onu birbaşkasına satarsın onun parasıyla aldığın 1500 den biraz kalırsana onuda ekler sıfır ybr de alabilirsin :wiinkk: ama işi mahkemeye kadar götürmemeni tavsiye ederim mahkeme sonuçlanıpta sen paranı alıncayakadar yaz geçer motorsuz kalırsın :) avukat paralarınıda unutmamak gerekir üstelik muaynende yokmuş sanırım onuda göz önünde bulundurmalısın tekrar geçmiş olsun.

Adama şöyle söyle ben motoru tamirciye götürdüm tamircinin istediği parayla iki tane yeni motor alınabilirmiş yani adamın sana yeni motor almasına böyle ikna edebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar