ecseyhan' Alıntı:büyük geçmiş olsun.
arkadaslar suna cok dikkat edelim:
suruculer motosikletleri surus esnasında yeterinde farkedemiyor. hacim olarak diger araclara oranla cok daha az yer kaplayan motosikletleri görmüyorlar. bir de seyir halinde iken motosikletlerin hızını ve ilerleyisini yeteri kadar algılayamıyorlar. yani bir motosiklet hızlı mı geliyor yoksa yavas mı ilerliyor bunu suruculer cok iyi algılayamıyor. benim en buyuk tavsiyem farlarınızı gunduzleri de devamlı acık tutun. hatta gerekli yerlerde uzunları yakın. cunku farları yaktıgınızda aracların aynasında hemen farkediliyorsunuz ve suruculer sizin daha hızlı geldiginizi dusunuyor ve daha dikkatli davranıyor. ben otomobil kullanıcısıyım isim geregi gunde ortalama 100km yapıyorum ve anlattıklarım tamamen kendi tecrubem. lutfen bu konuya duyarlı olalım. kazanın geri donusu yoksevdiklerimizi uzmeyelim..
gaffar' Alıntı:Dostum geçmiş olsun. Ben de bu çenesi açılan kasklardan alıp almama konusunda tereddüt yaşadım ve sonunda fullface kask aldım. İyikide öyle yapmışım. Klipsi takmazsan kask kafadan uçup gidiyormuş. Kırılıp açılma ihtimali de var. Neme lazım full face en iyisi.
Bir de bu sana (ve hepimize) ders olmuştur umarım. Motora devam edersen mutlaka tam koruma giyin. Dizlikleri takmadan gidona dokunma. Dizlik yoksa, dizlik alıncaya kadar motora binme. Unutma hastane masrafları dizlikten çok daha pahalı .
Tekrar geçmiş olsun.
sereye' Alıntı:ilkay2611 geçmiş olsun
Sadece sana değil bu yazılanlar. Bizler de dersler çıkarıyoruz. Güzel cevaplar var.
Masraflar konusunda problem yaşamamanı diliyorum.
Dizin yaralanmış, dizliğin önemine değinilmiş.
Ayağına bir şey olsaydı korumalı bot gündeme gelecekti.
Bu arada eller konusu geçmemiş, Eldiven var mıydı?
Yerde yuvarlanma, sürtünme oldu mu? Mont? ve durumu hakkında yazmanı istesem sana eziyet gelir mi?
Demek ki hep dikkat edeceğiz ama, senin örneğinden sonra bunun da yeterli olmadığı görülüyor.
mertmertmert' Alıntı:hocam;
- fullface inde klipsini takma , o da uçar gider
- her iki kaskta kırılabilir
- Kask kaliteli olduktan sonra ha fullface,ha çene açılır ne fark eder...?
yanlış yönlendirmeyelim....... :cat: :king:
:bestmt: