eğer herhangi bir kamere kaydı, görüntü vs. yoksa, karşı tarafın aracında küçük te olsa bir hasar yoksa tek taraflı kazaya girer ve karşıya bir şey olmaz.
yıllar önce bacanağın aracı ana yolda ilerlerken sağ tarafta durmakta olan 3 tekerlekli araba trafiğe bakmadan direk aracım önüne geçip sol taraftaki kavşaktan dönmeye kalkıyor.
bacanak ona çapmayayım derken refüje çıkıp beton elektrik direğine çarpıyor.
trafik çağırdık gelen komiser tanıdık çıktı, kaza tutanağı tutuluyor ve komiser olayı tek taraflı kazaya sebebiyet diye yazıyor.
sen ne yapıyorsun dedim, kanun böyle yapacak bir şey yok dedi ve karşı tarafı gönderdiler.
bu nasıl kanun kardeşim dediğimde, karşı tarafın aracında küçükte olsa hasar oluşmadıysa (yani iki araç bir şekilde çarpma veya çarpışma yaşamadıyla) yapacak bir şey yok dedi.
ben de o zaman; o halde çarpalım adama gebersin mi dedim. haklısın ama kanun böyle bizim yapacak bir şeyimiz yok dedi. %100 üç tekerlekli suçlu ama adam elini kolunu sallaya sallaya gitti.
esas komiği o gün bacanak nöbetçi mahkemeye çıktı ve üstüne bu günün parasıyla 1000 lira gibi bir rakam mala zarar vermekten ceza yedi.
sözün kısası eğer kanun değişmediyse ki bildiğim kadarı ile değişmedi, yapabileceğin hiç bir şey yok kardeşim.