Kaza Yapan Ehliyetsiz Mt üyeleri

Kaza Yapan Ehliyetsiz

Kaza yapan arkadaşlar yaptıkları kazaların genelinde hatta çoğu zamanda suçun araç sürücülerinde veya yayada oluyor.Forumlarda okuyoruz ve geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz ki bu dileklerimiz en içten en sıcak dileklerdir.Çünki bu tip kaza haberleri hepimizin canını fazlasıyla sıkmaktadır.Biz tabii hemen motorcu dostumuzu savunmak adına hakkını ara,mahkemeye ver,yetkiliye şikatete et vs gibi telkinlerde bulunurken bir'de bakıyoruz arkadaş EHLİYETSİZ!!!!:pr: :pr: Haklıyken haksız duruma düşmeyemi yanarsın,kaza sonrası motorun bağlanıp haklıyken o kadar masraf edipte kırık dökük motoru geri almak,zarar verdiğin aracın masraflarını motorunu satsanda karşılayamamana mı ve çarptığın yayanın vefatı sonucu (haklıyken)ceza evine girmek.Degermi sevgili arkadaşlarım bu sitede çok zaman yazılmış ve söylenmiştir ama ben tekrar dile getirmek istedim.HAYDİ EHLİYET ALMAYA.EHLİYETSİZ MOTORCU KALMASIN.EHLİYET DEMEK EMNİYET DEMEK.Hepinize sevgiler:rendeer: :rendeer: (Gelişim Sürücü Kursu İBRAHİM size yardımcı olacaktır)

Son düzenleme:
okuldan öğrenim belgemi bi kurtarabilsem başvuracam lakin b olmasına rağmen illaki lise mezunu olduğumu belgelemem gerekiyor.
onun için bir türlü istanbuldan adanaya gidemiyorum.
yani bu e-devlet dedikleri hadisat bence biraz daha gelişmeli.

Başka ülkelerde olay şöyle gelişir:
a) ehliyetsiz kaza yapıp birini öldürürseniz 1. derece cinayetten yargılanırsınız.
Sakat kalırsa maddi olarak bitersiniz.
b) maddi hasarlı kazada yüklü bir ceza
(100 ila 500 ehliyet alabileceğiniz kadar) + uzun seneler ehliyet yasağı.

Bu yukarıdaki ülkelerdeki insanlar neden ehliyetsiz hiçbirşeye yanaşmazlar??
Çünkü gerçek hukuk devletleri vatandaşının canına ve malına böyle bir saldırıyı asla affetmez.

Son düzenleme:
aslında ehliyetsiz bir kaza sonrasında haklıydım ama ehliyetim yoktu cevabı bana saçma geliyor :) ehliyeti olmayanın haklı olma şansı yok malesef. maça hükmen mahlup başlıyorlar bir gol atmak çare olmuor malesef. önce kendimizi düşünüğümüz için ehliyetsiz araç kullanmamalıyız

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba.Ben sımdı motor alma arıfesındeyımde lıse 2 deym 17 yi tam doldurmadım ehlıyet ısı yatar mı?

ehlıyet alamassın doldurmadıysan gelısım surucu kursunun ılgılı konusundanda faydalanabılırsın..

Forumdan Uzaklaştırıldı
merhaba.Ben sımdı motor alma arıfesındeyımde lıse 2 deym 17 yi tam doldurmadım ehlıyet ısı yatar mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben ehliyetsizim ama sor bakalım neden :)

Arkadaşlar yılda 4 ehliyet sınavı olması sizce nasıl bir mantık ? Şu an almaya niyetlensen kayıt olabileceğin ilk sınav temmuz, 7 ağustosta da uygulama etti mi sana 4 ay...

B sınıfı ehliyet olan birisi neden motor sınavına girsin ? (Bence ehliyetler 5 yılda bir yenilenmeli, o ayrı konu) Çok mu matah bir eğitim ya da ölçme değerlendirme var da... neyse...

Kesinlikle ehliyetsiz trafiğe çıkılmamalı ama ben 2 aydır çıkıyorum ve 2 ay daha çıkacağım, mecburen...

Örnek olsun diye söylüyorum bugün özel tekne kullanmak için amatör denizci belgesi (ki B sınıfı ehliyet muadili düşünün) 3 hafta içinde alabilirisniz, çok daha da ciddi bir sınavı var.

Son düzenleme:
çok salak ça bir sistem 21 nisanda sınava girion 25 mayısta direksiyon sınavı 2 hafta daha beklion ehliyetin elinde oluyo nasıl bir mantık hala anlamadım...ülkemizin işleri çk değişik.geriye geriye gidioz.bakalım nolcek halimiz..

arkadaşlar bence bir kaza sonrası ah vah etmektense,trafik polisine yakalanıp 760 ytl ödemektense,allah korusun ölümlü yada yaralamalı bir kazaya karışıp ömür boyu vicdan azabı çekmektense verin şu 300 ytl yi kurtulun.en azından olaylarda boynu bükük kalmazsınız
gelişmiş ibrahim yap bi kampanya

Son düzenleme:
arkadaşlar bence bir kaza sonrası ah vah etmektense,trafik polisine yakalanıp 760 ytl ödemektense,allah korusun ölümlü yada yaralamalı bir kazaya karışıp ömür boyu vicdan azabı çekmektense verin şu 300 ytl yi kurtulun.en azından olaylarda boynu bükük kalmazsınız
gelişmiş ibrahim yap bi kampanya
300YTL.bile tutmuyo BABAÇİ yavf GELİŞM İBRAHİM zaten yardımcı oluyo hemen ama işte arkadaşlar biraz üstüne düşseler mazeret üretmektense alın şu ehliyeti yavf.:pr: :pr:

4 ay ehliyet almak için uzun bir süre ama çoğu ehliyetsiz arkadaş 4 aydan fazla süredir kullanıyorlardır ve akıllarında bir soru işareti kalplerinde bir tedirginlik,değmez vallahi dostlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
300YTL.bile tutmuyo BABAÇİ yavf GELİŞM İBRAHİM zaten yardımcı oluyo hemen ama işte arkadaşlar biraz üstüne düşseler mazeret üretmektense alın şu ehliyeti yavf.:pr: :pr:

Arkadaşlar para kısmı önemlidir muhakkak ama diyorumki bugün almaya kalksan değil 300, 1300 versen alman en erken 4 ay....

Bir soralım ehliyetsizlere kaçı para yüzünden kaçı bu saçma sınav takvim ve düzenine ayak uyduramamaktan ehliyet alamıyor ?

Arkadaşlar para kısmı önemlidir muhakkak ama diyorumki bugün almaya kalksan değil 300, 1300 versen alman en erken 4 ay....

Bir soralım ehliyetsizlere kaçı para yüzünden kaçı bu saçma sınav takvim ve düzenine ayak uyduramamaktan ehliyet alamıyor ?

NECRO bence ehliyeti alamamak tamam bi yerde para gerektiriyo lakin binlerce ytl verilip alınan motorun yanında ehliyeti almamak üşengeçlik bence.Birde 4 aylık bi süreç MEB belirlediği süreç o yasayı değiştiremiyeceğimize göre.

Bazı arkadaşlar ehliyet sınavının az olmasından yakınmış . Senede 4 defa .

Türkiye çoğu gelişmiş ülkeye göre ehliyet almanın çok kolay ve ucuz olduğu bir ülkedir .

Bazı ülkelerde CC sınırlandırması vardır kademe kademe arttırabilirsiniz . Öyle ehliyet alıp pat diye 600 cc kullanamıyorsunuz .

Eğitimin ve sınavların çok ciddi olduğu ülkeler var.

Türkiyede herne gerekçe ile olursa olsun ehliyetsiz motor kullananların herhangi haklı bir gerekçesi olamaz bence .

Sadece İhmalkarlık arkadaşlar, ikinci derece maddi durum. bugün yarın derken 4 ay geçmiş hala yazılmamış arkadaşlar, sizlere söylüyorum zaman uzun demeden hemen yazılmalısınız. bugün yazılırsanız 4 ay ama yarına kalırsa 8 ay hele hele biraz daha derseniz yıllanırsınız.:mrgreen:

ehliyetın yoksa bınmıceksın motora

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar