Kaza sorusu

Motosikleti
Yakında crf 250 rally
Arkadaşlar acilde sıra beklerken yazıyorum son 1 haftadır izmirdeyim bugün çiğlide trafik vardı 2 arabanın arasından geçiyordum tam geçerken sol taraftan önüme araba çıktı bende panikle ön frene asıldım yere düştüm ne yapmam lazım suçlu ben miyim ehliyetim yetersiz tutanak felan tutmadık ayağımda o an acıyı hissetmedim ama galiba çatlak suçlu benmiyim adamı arıyımmı motorda hasar var

Motosikleti
Voge 250RR
Kardeşim ehliyetin yetersiz olduğunda maalesef her şey bitiyor. Bir de iki araba arasından geçiyormuşsun, filtreleme işi bizim ülkemizde yasal değil.
Bu artık geçerli değil bu arada, ehliyetiniz varmış gibi varsayılarak hesaplanıyor kusurlar.

2 arabanın arasından geçiyordum tam geçerken sol taraftan önüme araba çıktı bende panikle ön frene asıldım yere düştüm
İlk olarak iki araç arasından filtreleme yapıyorsan ve oradan araba geçiyorsa o iki araba da durmuştur, neden durduklarını sorgulamayacak akıl edemeyecek kadar ahraz olman yetmemiş gibi bir de ön fren kitlemesiyle düşeceğin, düştükten sonra da acile kaldıralacağın bir hızda gitmişsin. Ayrıca yetersiz ehliyetle sürmeni de geçtim ön freni bile düzgün sıkamayacak bir tecrüben varken yetersiz ehliyetle sürüyorsun üstelik bir de dikkatsiz, kurallara uymadan sürüyorsun.

Benim kurallara uymayanlara bir sıkıntım yok da şu daha sürmeyi öğrenemeden her türlü hareketi yapan insanlar beni çileden çıkartıyor.

Adama kırmızı yanıyordu dedin bu denklemde anlayamadığım adama kırmızı yanıyorsa sana yeşil yanıyor sana yeşil yanıyorsa öndeki arabalar o aracın geçmesine nasıl müsaade edebilmiş, onu da çözemedim. Ekstra olarak yine de söyleyeyim ön frene asılıp düşmüşsün muhtemelen başka araca çarpmamışsın zarar vermemişsin versen bunları konuşmazdın, o zararı nasıl karşılayacağını konuşurdun.

Kısacası o yaptığın kazaya hiçbir araç dahil bile edilmeyecek, ki edilmeyeceğine de dua et kim bilir kaç ay çalışırdın o masrafları ödemek için.

Motosikleti
D400
Adamın haklı oldugu tek bir nokta yokken bunu soruyor olması cok sıkıntı.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
bence en az 50% kusur da sana biçerler.

%100 kusurlu.

1- Ehliyet yetersizliği
2- Filtreleme
3- Trafiği tehlikeye atma yönünde hareket
4- Trafikte saygıya aykırı sürüş
5....
Ek Not: Çarpma açısını hesaplarsak yandan veya arkadan temas noktasına yöneldin. Umarım araca vurmamışsındır.
Gider de gider.
Muhtemelen Sadece kaskın olduğunu düşünüyorum. Umarım o da vardır.

Motosikleti
Yakında crf 250 rally
%100 kusurlu.

1- Ehliyet yetersizliği
2- Filtreleme
5....
Ek Not: Çarpma açısını hesaplarsak yandan veya arkadan temas noktasına yöneldin. Umarım araca vurmamışsındır.
Gider de gider.
Kask ve eldiven vardı araca çarpmamak için o anda panik oldum frene asıldım arabayada ben çarptım ama araçta bişey yok ayağımda çatlak var

Tutanak var mı ?
Yok demişsin.
Resmi bir belge yok yani.
Ehliyet yetersiz fren yapan sensin.
Araca sen çarpmışsın.
Geçen Burak r 25 'e çarpanın konusunu oku her şey tam karşı taraf tamamen haksız öyle böyle değil muhatap yok ama kendi karşılayacak.
Geçmiş olsun çok irdeleme sana itelerler.

%100 kusurlu.

1- Ehliyet yetersizliği
2- Filtreleme
5....
Gider de gider.
mahkeme kararı var ehliyet var/yok konusunda. ehliyeti yoksa/yetersizse ona göre ceza keserler, ehliyetten ötürü kusur oranı biçilmez.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
mahkeme kararı var ehliyet var/yok konusunda. ehliyeti yoksa/yetersizse ona göre ceza keserler, ehliyetten ötürü kusur oranı biçilmez.
Haklısın. Benim belirtmek istediğim sigorta tarafıydı. Sigorta bu durumda karşılama yapmıyor. Dalavere işlerine yöneliyor.
Ancak şöyle bir durum var: Karşı taraf işin üzerine giderse bu konu da davaya dahil olur. Yani şöyle söyleyeyim, b ehliyetin varken tır sürmeye çalışmak gibi bir şey oluyor.

----

kardeşim, sen hiç bu konunun üzerine gitme derim. Karşı araçta hasar yoksa iyi kurtarmışsın. Gönül ister ki sende de hasar olmasın. Ama olmuş. Artık dikkatli sürmeni öneririm.
Çok geçmiş olsun. Bundan sonra daha dikkatli sürmeni ve ileri sürüş eğitimlerini almanı tavsiye ederim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İlk olarak geçmiş olsun. Herkes vur abalıya yapmış. Ama durum şu cahilsin. Bu iş cehaleti kaldırmaz. Seni koruyan sadece senin bilgin, becerin ve seni sevenlerin ettiği duadır. En kısa sürede motosiklet nasıl kullanılır, kullanılmalıdır, bunları bir araştır ve eksikliklerini tamamla. Sonra bu işin keyfini daha fazla çıkartırsın.

Motosikleti
Yakında crf 250 rally
İlk olarak geçmiş olsun. Herkes vur abalıya yapmış. Ama durum şu cahilsin. Bu iş cehaleti kaldırmaz. Seni koruyan sadece senin bilgin, becerin ve seni sevenlerin ettiği duadır. En kısa sürede motosiklet nasıl kullanılır, kullanılmalıdır, bunları bir araştır ve eksikliklerini tamamla. Sonra bu işin keyfini daha fazla çıkartırsın.
Hocam sizler gibi bilgili olamam ben daha 1 2 yaşındayken siz hesap açmıssınız önüme çıkınca bi anda panik oldum ne yapacağımı bilemedim

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir şeyin cahili olmak ayıp değil, o konuda cahil olduğunu kabul etmemek ayıp. Mesela sosyal medyada videoları falan karşıma çok çıkan, önüne gelene cahil diyen ama kendi konusu dışında bilmediği konularda bilmediğini kabul etmeyip cahil cahil konuşan meşhur bir profesör var onun gibi olmayın. :)

iyi güzel bir şekilde kırmadan açıklamışsın. ilk başta bilmediğimizi kabul edip bilenden öğrenmemiz lazım. Bu işlerin bilenleri de bu konuda yıllarını vermiş, gerekli eğitimleri ve sertifikaları almış eğitmenler oluyor.

iğneyi batırdım, çuvaldızı da kendime batırayım, ben de kapalı alanda hakimiyet eğitimlerini bir kaç kez aldım ama uzun yolda güvenli sürüş eğitimini uygulamalı olarak almadım, bu yüzden virajlarda falan sınırları zorlamadan cahilliğimin sınırlarını kabul ederek sürüyorum, zaman bulamadım fırsat olmadı biraz da ben eşşeklit ettim hep erteledim. Yeni sezona başlarken eğitim alayım bari.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sizler gibi bilgili olamam ben daha 1 2 yaşındayken siz hesap açmıssınız önüme çıkınca bi anda panik oldum ne yapacağımı bilemedim
Panik olunur. zaten panik olunmasın bunlar yerleşsin diye eğitim alınıyor. Ben eğitim aldığımda eğitimin ücreti bir çift eldiven parası bile değildi. Kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın, trafiğe kapalı yerde eğitimciler size trafikte karşılaşacağınız manevralar konusunda eğitir, sonradan kendiniz de antreman yaparsanız trafikte karşınıza çıktığında eğitimi hatırlayıp panik olmazsınız, insan bilmediği ilk kez karşılaştırğı konuda panik olur. Lütfen eğitim alın. Biz de kendi kendimize öğrenmedik, eğitim alırken hocalar yanlışlarımızı gördü doğru manevraları gösterdi de öğrendik, hala daha eğitim eksiğimiz var diyoruz.

Tabi ekipman da önemli, zaten eğitim almaya karar verirseniz göreceksiniz hiç bir düzgün eğitimci tam ekipmanı olmayan birini eğitim grubuna dahil etmez.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bir şeyin cahili olmak ayıp değil, o konuda cahil olduğunu kabul etmemek ayıp. Mesela sosyal medyada videoları falan karşıma çok çıkan, önüne gelene cahil diyen ama kendi konusu dışında bilmediği konularda bilmediğini kabul etmeyip cahil cahil konuşan meşhur bir profesör var onun gibi olmayın. :)

iyi güzel bir şekilde kırmadan açıklamışsın. ilk başta bilmediğimizi kabul edip bilenden öğrenmemiz lazım. Bu işlerin bilenleri de bu konuda yıllarını vermiş, gerekli eğitimleri ve sertifikaları almış eğitmenler oluyor.

iğneyi batırdım, çuvaldızı da kendime batırayım, ben de kapalı alanda hakimiyet eğitimlerini bir kaç kez aldım ama uzun yolda güvenli sürüş eğitimini uygulamalı olarak almadım, bu yüzden virajlarda falan sınırları zorlamadan cahilliğimin sınırlarını kabul ederek sürüyorum, zaman bulamadım fırsat olmadı biraz da ben eşşeklit ettim hep erteledim. Yeni sezona başlarken eğitim alayım bari.
Şimdi buradaki cahillik motosiklet sürmek, trafik okumak gibi konular üstüne söylenmiş bir söz. Kişiyi tanımam. Karakterini bilmem. Bu forum da sorulan sorular motosiklet ve kullanımı üzerine. Belki arkadaş benden daha entelektüeldir. Ama benim 40 küsur senelik tecrübem var. İllaki benimde eksik olduğum dünya kadar konu vardır. Herkesin vardır. Bu bir abi veya amca nasihatıydı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama işte biraz kapalı alanda pratik, biraz kitap kurcalama bunları yapmalısın. İmkanın varsa bu konuda eğitim almalısın. Hemen trafiğe atlamamalısın.

Merak etme genç adam hayat böyle bir şey işte. Hepimiz düşe kalka öğrendik, öğreniyoruz.

Hayat okulu denen bir şey var, yeter ki geri dönüşü olmayan hatalar yapma.

Olan olmuş artık. Şimdi ders çıkarmanın zamanı, düşün artık bu olayda neleri yapmalıydın, neleri yapmamalıydın?

Neyse geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar