- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle üzerimize afiyet öz abim yaklaşık 3 gün önce güzel bir kaza yaptı, motor yamaha ybr125.
Soldan sıkıştıran araba sayesinde kaldırıma çıkıp direğe dümdüz motoru saplayınca, motorun üstünden fırlayıp kafasını direğe vurdu.
Abimde hasar çok şükür yok, kask sol arka üst köşeden parçalandı, full ekipman sayesinde sadece sırtını kaldırımın köşesine vurduğu için 2 günlük sırt ağrısı yaşadı o kadar(Revit mont sırtlık sayesinde felçten kurtuldu belki de Allah muhafaza)
Sıkıştıran araç sahibi sağolsun buradan SAYGI ILE SELAMLARIMI GONDERIYORUM ! Durup bakma zahmetinde bulunmadan kaçmış.
Plaka felan olmadığı için şikayetçi olacağımız biri kalmadı.
Abimin ilk kazası, motor tecrübesi 5.000 kilometre bile yoktur.
Ben hastahaneye gidene kadar ifadeler felan alındığı, abimde olayın şokundan şikayetçi felan olamadığı için aldığımız hasar yanımıza kâr kaldı.
Yani işin özeti motorun hasarını kendi kendimize karşılayacağız.
Şimdi benim sormak istediğim konuya geleyim.
Motordaki benim gördüğüm hasarlar;
Ön far
Ön sinyaller
Debriyaj maneti
Gidon
Dikiz aynalar
Gösterge paneli
Ön jant(Jant karpuz gibi yarılmış düzeltilme şansı yok)
Ve en önemlisi kontak.
Ben motorun başına geldiğimde göstere paneli yamularak kontağın üstüne gelmişti, tekme ile düzeltip anahtarı çektiğinde anahtar C harfine dönmüştü.
Kontak yuvası dışardan bakınca içten dağılmış gibi duruyor.
Yedek anahtari sokmaya çalıştım ama malesef kontağı çevirmiyor.
Ybr parçası her yerde bulunur malum, servise gidip 5 liralik motora 4 liralık masraf yapmak mantıklı gelmedi.
Yan sanayi felan fark etmez kabaca saydığım bu parçalar kaça patlar ortalama fikriniz varsa çok memnun olurum.
Ve özellikle sormak istediğim yeni kontak yuvasi yeni anahtar işini servis dışında yapmak mümkünmüdür.
Değilse nasıl halledebilirim.
Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim.
Ve son olarak, şu ekipmanlarınızı takın.
Kazanın tecrübesi olmaz, nice tecrübeli arkadaşlar nice kazalar yapıyor.
Eğer sırtliksiz olsaydı belki suan felçti.
Ve eğer kasksız olsaydı, kafasını vurduğu direği gördüğümüz anda dedik ki "Buraya çıplak kafa vursa anında gövdeden ayrılmıştı"
Kendinize acımıyorsanız, sizi seven insanlara acıyın.
En kötü insanı bile mutlaka bir seven vardır.
Yapmayın.
Mobilden yazıyorum, imla hataları için üzgünüm.
Güvenli sürüşler.
Öncelikle üzerimize afiyet öz abim yaklaşık 3 gün önce güzel bir kaza yaptı, motor yamaha ybr125.
Soldan sıkıştıran araba sayesinde kaldırıma çıkıp direğe dümdüz motoru saplayınca, motorun üstünden fırlayıp kafasını direğe vurdu.
Abimde hasar çok şükür yok, kask sol arka üst köşeden parçalandı, full ekipman sayesinde sadece sırtını kaldırımın köşesine vurduğu için 2 günlük sırt ağrısı yaşadı o kadar(Revit mont sırtlık sayesinde felçten kurtuldu belki de Allah muhafaza)
Sıkıştıran araç sahibi sağolsun buradan SAYGI ILE SELAMLARIMI GONDERIYORUM ! Durup bakma zahmetinde bulunmadan kaçmış.
Plaka felan olmadığı için şikayetçi olacağımız biri kalmadı.
Abimin ilk kazası, motor tecrübesi 5.000 kilometre bile yoktur.
Ben hastahaneye gidene kadar ifadeler felan alındığı, abimde olayın şokundan şikayetçi felan olamadığı için aldığımız hasar yanımıza kâr kaldı.
Yani işin özeti motorun hasarını kendi kendimize karşılayacağız.
Şimdi benim sormak istediğim konuya geleyim.
Motordaki benim gördüğüm hasarlar;
Ön far
Ön sinyaller
Debriyaj maneti
Gidon
Dikiz aynalar
Gösterge paneli
Ön jant(Jant karpuz gibi yarılmış düzeltilme şansı yok)
Ve en önemlisi kontak.
Ben motorun başına geldiğimde göstere paneli yamularak kontağın üstüne gelmişti, tekme ile düzeltip anahtarı çektiğinde anahtar C harfine dönmüştü.
Kontak yuvası dışardan bakınca içten dağılmış gibi duruyor.
Yedek anahtari sokmaya çalıştım ama malesef kontağı çevirmiyor.
Ybr parçası her yerde bulunur malum, servise gidip 5 liralik motora 4 liralık masraf yapmak mantıklı gelmedi.
Yan sanayi felan fark etmez kabaca saydığım bu parçalar kaça patlar ortalama fikriniz varsa çok memnun olurum.
Ve özellikle sormak istediğim yeni kontak yuvasi yeni anahtar işini servis dışında yapmak mümkünmüdür.
Değilse nasıl halledebilirim.
Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim.
Ve son olarak, şu ekipmanlarınızı takın.
Kazanın tecrübesi olmaz, nice tecrübeli arkadaşlar nice kazalar yapıyor.
Eğer sırtliksiz olsaydı belki suan felçti.
Ve eğer kasksız olsaydı, kafasını vurduğu direği gördüğümüz anda dedik ki "Buraya çıplak kafa vursa anında gövdeden ayrılmıştı"
Kendinize acımıyorsanız, sizi seven insanlara acıyın.
En kötü insanı bile mutlaka bir seven vardır.
Yapmayın.
Mobilden yazıyorum, imla hataları için üzgünüm.
Güvenli sürüşler.