Pert durumunda motosikletimi kendim alabilirim heralde değil mi ?
Ucuza gelirse olsun hocam alırım çünkü çok seviyordum motosikletimi hemde ciddi hiç birşeyi yok aslında hayırlısı...Böyle bir durumda sigortanın sana ödeyeceği paraya kabulsen tabiki sende kalır sigortadan paranı alırsın, motosikletin pert kayıtlı olur.
Sigortanın kararını bekliyorum hocam.sigorta para vermiyormu
Ucuza gelirse olsun hocam alırım çünkü çok seviyordum motosikletimi hemde ciddi hiç birşeyi yok aslında hayırlısı...
Ne alaka ya. 4 sayfadır fiyatın saçma sapan olduğundan bahsediyoruz. Racing pahalı diye herkes ybr kullansın o zaman.geçmiş olsun benim buradan çıkardığım ders konuyu tam okumadım (kazada haklısın gördüğüm kadarıyla haksızda olabilirdin )ama racing illede racing diyenler iyi baksın kaza yapınca nasıl parça fiyatı çıkıyor muş grenaj motor boktan iş 600 ve 1000 cc de ise fiyatlar daha kalın
Ne alaka ya. 4 sayfadır fiyatın saçma sapan olduğundan bahsediyoruz. Racing pahalı diye herkes ybr kullansın o zaman.
Aynen öyle çok şükür devam edebilecek durumdayım.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Her şey sağlık ile başlar. Sağlığın yerinde olduğu sürece azim edip yapamayacağı hiç bir şey yoktur insanın. O yüzden hakkında hayırlısı olsun. Ölç biç ona göre hareket et, çok da üzülme, sonuçta iki tekerlek üzerindeyiz.
Geçmiş olsun tekrar.
Pert ücreti çok dipten vurursa bende toplama taraftarıyım zor bir süreç olucak hatta 1 ayı bulur ama eski günlerime dönerim en azından...Kardeşim çok üzüldüm durumuna. Gerçekten berbat bir durum. Ama o fiyatın çıkması gerçekten doğru değildir. Örnek vermek istiyorum, benim motosikletim de yatak sesi gelmeye başladı motosikleti komple sıfır parçalarla toplamak istedim. Motorda suzuki gs 500. pek türkiyede parçası yok olsada pahalı. belki 4 yerden fiyat aldım. 4000 TL diyen bile oldu. Parçaları tek tek kendim topladım. 2000 TLye toplamış oldum. Sen bence motoru toplama pert parasını versinler git onunla yeni bir motosiklet al. Yoksa gerçekten çok uğraşacaksın. Tamirde olan bir motosiklet motorcu için çok zor günler demek![]()
Aynen dediğin gibi bir çok parçası kurtarılabilir buna göstergede dahil diye düşünüyorum.Ön düzen amortisör de hiç sorun yok, jant düzeltilir cok az zedelenme var sadece, masrafın 4/1 ini anca harcarım gibi geliyor.Onun harici eğer pert durumunda tutarı tercih edersem, ikinci el almaya gücüm yetmez o yüzden duke alabilirim belki...Farların sağlam. Allahtan birde onlar eklenmedi listene. Far ortasındaki parçanında idare edeceğini düşünüyorum. Kırık görünmüyor gibi. Sadece camı biraz çizilmiş görünüyor önemli değil. Ön amortüsör çatalında sağlamdır diye umuyorum. Sadece vites kolunu değiştir ve birde jant aldınmı yeter. Sol tarafında grenajını sök devam. Elinde oldukca parçaları alır koyarsın. Tabi sigorta sana para vermezse bu dediklerim.
Şayet motorunu değiştirirsen bundan sonraki motorunu naked olarak düşün derim. Fazla grenaj başa bela bu durumlarda bu tarz motorların bir kere düşmesi komple masraf. Ben bile kötü cb125 i düşürdüğümde en kötü gidon yamuluyor ya da sinyaller kırılıyor, çamurluklar ve arka kuyruk çiziliyor falan. Bu motorlar neylesin..
resimler bende açılmıyor da kaç tl çıkmış masraf?