Kaza Nasıl Gelir ...? Tüm Motorcular Okusun Lütfen

Yüreğinize sağlık çok kıymetli ve yerinde bir paylaşım ..

Verdiğiniz değerli (hayat kurtaracak) bilgiler ve zaman ayırıp bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Aslında hayatı , yaşamayı seven her motorsiklet kullanıcısı dostumun yapmayı öğrenmesi gereken ilk şey defansif kullanım olmalıdır. Bu da sürekli uyanık olmayı , tehlikeyi sezebilmek için yolu okumayı ve önce kendini sağlama almayı gerektirir ;)

yazıyı ilk gördüğümde yutkundum :mrgreen:
ama okurken canım sıkılmadı ve çok yararlı bilgiler aldım arkadaşım. Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler.

yasaların ne dediği birşey değiştirmez. siz öldükten sonra çarpan 20 yıl yatsa da ailenizin üzüntüsünü azaltmaz.
Eline koluna sağlık arkadaşım emeğin için teşekkür ederim, yazından alıntıntı yaptığım bölüm bana göre en önemli olanı ve bunu asla unutmamak gerekir diye düşünüyorum,yol benim düşüncesi bana göre yanlış ve bu yanlışı yapmamaya özen gösterelim hepinize kazasız sürüşler

Bu faydalı bilgiler için teşekkürler...Motosiklete her binişten önce okumalı..

acemiyim biraz hafif eğimli yolda ilerlerken çakılı gördüm tamam dedim yerdeyim ve konteynıra daldım :) Allahtan koruyucu filan tamdı da yoksa perişandık.

Güzel yazmışın. Oldukça düşünülmüş. Tam eğitim almamışın ama birçok eğitim alan kişi kadar yazmışsın. Çok doğru konulara değinmişsin. Kalemine sağlık.

paylaşım için teşekkürler. haklı olmak sağ kalmamıza yardımcı olamayabilir ve trafikte başkalarının yapması yada yapmaması gerekenler konusunda hiç bir tasarrufumuz olamamasına karşın kendi eylemlerimizin tamamını yönetebiliriz.

paylaşım mükemmel herkes okumalı.. ;) motor freni özellikle çok önemli, önce debriyaja basılırsa motor kendini boşlar ve salar.. mesela benim motorum 170 kilo benle beraber 255 kilo.. bu durumda boş seyir halinde olan 255 kiloluk bir cisim, kampana veya diskler nekadar etkili olur.??

Bu işin ustalığının olmadığını bir daha hatırlatan yazı.

teşekkürler gerçekten çok yararlı bilgiler özellikle benim gibi genç ve tecrübesizler için

ya ama bu trafikde motorluları asfalt yolunda degilde yaya yolundaymış gibi muamele yapıyolar hiç taktıkları yok

Çok güzel bir yazı, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim..
ben motor kullanırken devamlı düşünürüm..birde surdan bir arac fırlıyormuymus nasıl kaçarım bu araba aniden frene bi asılıyormuymus nasıl vurmadan kurtulurum gibi..
yine bi gün motorla 60 70 km gibi ilerlerden bir yan yol gördüm.. birden surdan bir arac fırlıyormus vurmadan nasıl kaçarım diye düşündüm ve o an ordan bir araç fırladı...frene basmıs olsaydım vurucaktım ve o an düşündüğüm gibi yolun en soluna kaçarak 4 5 cm gibi bir farkla kurtuldum..
motoru sizin ne kadar iyi kullandıgınız önemlidir ama trafikteki diğer araçlarında ne kadar iyi kullandıgıda en az onun kadar önemlidir..herseyi planlamalısınız..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar