Kaygan yol,adi lastikeler ve .... Kaza yaptım :(

Dün gece arkadaşlara gitmiştim gece yarısına kadar ordaydım.Annem aradı gece çıkma yola,arkaşarında kal sabah gelirsin dedi tabi ben dinlemedim
2,3 saat öncesindede yağmur yağmıştı.
Basın sitesinin ordaki rampayı İzmirliler bilirler,yukarı doğru çıkarken sağa virajda ıslak zemine denk geldim:pr:Hooop arka tekerlek kaymaya başladı motoru doğrultamadım bi türlü ve sürüklenmeye başladım.Kasktan altımda kayan yolu izledim 1-2 saniye:cyclopsan
Allhtan arkamdaki arabayla aramda mesafe vardı
Neyse ben kaltım ayağı motoru doğrulttum hic halime bakmadan.
Arabadaki arkdaşlar hemen yardıma koştular Allh razı olsun birşeyin var mı falan deyip su getirdiler.Tabii ben motordaki hasarı acilen örtpas etmeyi ve annemlerden bu kazayı nasıl saklabilirim diye söyleniyordum:silent:
Bi baktım sağ elim kanlar içinde.Şöför arkadaş hemen ilkyardım çantasını getirdi ve ben söylenirken elimdeki yaralarımı sardılar
İstersen motoru bırak burada seni evine götürelim dediler.Yok abi ya dedim bizimkiler evde ben ne derim dedim:salut::salut:
Gidon yamulmuş,kafalıkla beraber farın camı ve ön panelin dışı kırılmıştı.Km ile devir saati çalışıyordu.Motor debriyaj kolunun tarafına düştügümden oda eğilmişti ama vites degiştirebiliyordum...

Neyse gece 2 de eve vardım.Korumalıksız deri çeketimii tersine çevirip elimi örttüm,kasklada diger elimi örttüm bizimkilere farkettirmeden odama geçtim.Gece yine farkettirmeden pansumanımı yapıp doğru yatağaaa... Gözümü kapattıgımda sürüklenirkenki halim gözümün önüne geliyordu:cyclopsan.Neyse eger o esnada farketseydi bizimkiler çok kötü olacaktı.Sabah söyledim

En kötü olan her zaman giydigim dizliklerimle eldivenlerimi dün gece giymeyişimdi :pr::pr:Onlar olsaydı tek omuz ezikligi ile atlatıcaktım heralde.

En iyi olanda insanlıgın ölmedigi gerçegi ile 2. kez yüzleşmemdi.Çok mahçupum o ardaşlara:salut::salut:

Çooooook geçmiş olsun.Yağmurun ilk anlarında yerler sabun gibi olur.Aman gözünüzü seveyim dikkat ve ciddiyetimizden ödün vermeyelim.

Son düzenleme:
kardeşim çok geçmiş olsun..hepimizin kulağına bir kez daha küpe olsun ...5 dakikalık yola bile ............. full koruma ............... :cat:

Moderatör (forrap)
Çok geçmiş olsun dostum ya,ne olursa olsun hiç bir korumanı bir günlüğüne bile takmamazlık yapmayacaksın.Görüyorsun işte sonuçları acı olabiliyor,bu riski almaya değmez.
Tekrar tekrar geçmiş olsun.
Kaygan yollarda gerçekten çok dikkatli gitmek gerekiyor,ben ıslak zeminlerde yapacağım dönüşlere optimum dikkat ediyorum.
Yapacağınız en iyi şey,keskin virajlara ya da dönüşlere girdiğinizde yavaş girip tekerleğin yere temas kat sayısının en yüksek olduğu şekilde gitmektir ve virajdan çıkıncaya kadar ani gaz vermelerden kaçınmaktır.Tekerleğin sürtünmesinin en az olduğu yerde bir de zemin ıslakken gaz verirseniz tekerleğin kayması işten bile değildir.
Tabi bu konuda tekerleğin kalitesi,ebadı ve altınızdaki motosikletin verdiği tepkilerinde çok önemi var.

çok geçmiş olsun..Allah korumuş..biraz daha dikkat diyelim..

Çok geçmiş olsun, inşallah bu tecrüben çok pahalıya malolmamıştır sana.

geçmiş olsun arkadaşım ve dedıgın gıbı ınsanlıgın en azından (cok azda olsa)olmemıs oldugunu gormek gercekten cok guzel..

geçmiş olsun aman dikkat edelim bu dandik lastikler ıslak zeminde ciddi tehlike

Yagmurda surus teknikleri hem otomobil hemde motor icin cok farklidir sehir icinde 40 gecmeyin , ani gaz vermeyin , ani frenleme yapmayin, virajlara yatmayin ve donusleri birinci vites ile yapin.Yuksek devirlerden kacinin. Gecmis olsun dostum ben zamaninda yagmurda cok kullandim inan cok zordur.Tecrube istiyor ve birinci sinif yagmur lastigi tabikide.

Geçmişşşşşşşşşş olsun :) Bi daha dikkat :) Ne lastik war ne bişi :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ALLAH Beterinden Korusun

Ve Birdaha Göstermesin ::saad:: AMİN

geçmiş olsun umarım şimdi birşey öğrenmişindir ıslak zeminde yawaş (eyer hızlı gidiyorsan):rendeer:

önce emniyet sonra keyif diyelim ve uyalım...

Geçmişler olsun ,Allah acil şifalar versin.Malum korumalarımız ve giysilerimiz
bizim kaskomuz gibiler ,çünkü sürtünen el veya ayaktaki kaybolan dokunun
yerine gelmesi haftalar bazen de aylar sürebilir.
İşte bu yüzden sadece kaskı takıp gitmek,bişeyi çözmüyor,kaldı ki bir çok
arkadaşımızı full koruma olduğu halde tek bir çiziği bile yokken maalesef
toğrağa verdik.
Sebebi neydi biliyormusunuz,ya boyun kırığı yada daha beteri olan abdominal
travmaya bağlı iç kanamalar,yani karaciğer dalak veya benzeri organların
patlaması neticesi ambulans bile yetişemeden veda ettiler.Ve bu tür olaylar
genellikle tek taraflı olana kazalarda değil 2 araçlı yani çarpışma şeklinde olanlarda meydana geliyor.Lütfen fizik kurallarını zorlamayalım ve haddimizi bilelim,yoksa biz keyif alacağımıza motor bizi kullanıyor ve sonuç hüsranla bitiyor.....

İHTİYAR,dishy,taner_k,forrap,bathu,abal,Atlas,kirke,Wallace,zeda3000,cakalaz,
Bilooo,by_MaViM,black_dog_rr,navigator55,

Hepiniz çok sağolun arkdaşlar:Allah böyle bi deneyim kimseye yaşatmasın.Motorunuzun kontrolunun sizin elinizden gitmesi çok kötü birşey:pr:
Aman yardımınızı kimseden eksik etmeyin o elbet bi gün gelir sizi bulur :pr:

Çok geçmiş olsun dostum ya,ne olursa olsun hiç bir korumanı bir günlüğüne bile takmamazlık yapmayacaksın.Görüyorsun işte sonuçları acı olabiliyor,bu riski almaya değmez.
Tekrar tekrar geçmiş olsun.
Kaygan yollarda gerçekten çok dikkatli gitmek gerekiyor,ben ıslak zeminlerde yapacağım dönüşlere optimum dikkat ediyorum.
Yapacağınız en iyi şey,keskin virajlara ya da dönüşlere girdiğinizde yavaş girip tekerleğin yere temas kat sayısının en yüksek olduğu şekilde gitmektir ve virajdan çıkıncaya kadar ani gaz vermelerden kaçınmaktır.Tekerleğin sürtünmesinin en az olduğu yerde bir de zemin ıslakken gaz verirseniz tekerleğin kayması işten bile değildir.
Tabi bu konuda tekerleğin kalitesi,ebadı ve altınızdaki motosikletin verdiği tepkilerinde çok önemi var.

Çok dogru.Korumalıksız bile olsa eldivenlerimizi unutmayalım.Benim kullandıkalrımda kayak eldivenleriydi ama o esnada oda olsaydı elimin hali şimdi böyle olmazdı :salut:

Allah bunula geçmiş eylesin kardeş. O eve ne diyeceğim duygusunu iyi bilirim.
Benimde başıma gelmişti,(mucurlu yolda kaydınve bacağımın baldır kısmı fena şişmiş ti yürümekte zorluk çekiyordum) eve geldim ve babam kapıda karşıladı ne oldu bu ne hal böyle.... ne diyeceğimi bilemedim dilim ağzıma dolandı. kaza yaptığımı anlayınca hemen hastaneye gönderdiler.bende gizlice gireyim dedim ama ayağım fena halde beni ele veriyordu.
tekeriniz yola düz bassın dileğiyle,

kardeşim benim sıkma hiç canını tamammı,bak çok şükür sana büyük bir hasar gelmemiş ,herzaman önce sağlık,olacağı varmış olmuş takma kafana artık, motoru nerede yaptıracaksın? göçmene gidecek olursan haber ver ben bi konuşurum onlarla tamam.tekrar geçmiş olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar